Μεγάλη αύξηση εμβολιασμών στο Κ.Υ. Ορεστιάδας – έως 300 άτομα την ημέρα

Συντάκτης Νίκος Πατούνας 19 Νοεμβρίου, 2021 12:21
Swiss Approval

Μεγάλη αύξηση εμβολιασμών στο Κ.Υ. Ορεστιάδας – έως 300 άτομα την ημέρα

Το Εμβολιαστικό Πρόγραμμα συνεχίζεται στο Κέντρο Υγείας Ορεστιάδας με τις αναμνηστικές δόσεις αλλά και όσους τώρα προγραμματίζουν την 1η δόση του εμβολιασμού τους. Τη σημερινή κατάσταση που διαμορφώνει καθοριστικά την επιδημιολογική πορεία στην περιοχή μας, μετέφερε στο Ράδιο Έβρος καλεσμένος στην εκπομπή Εβροσκόπιο ο Συντονιστής Εμβολιασμού του Κέντρου Υγείας Ορεστιάδας Αθανάσιος Λιολιοσίδης, Επιμελητής Α΄ Γενικής Ιατρικής.

Είναι πολύ δύσκολη η περίοδος αυτή στο Κέντρο Υγείας, αλλά τα καταφέρνουμε“, είπε ο κ. Λιολιοσίδης, ο οποίος όμως εξέφρασε την αισιοδοξία του πως “αυτή θα είναι η τελευταία χρονιά” που μας ταλαιπωρεί ο κορονοϊός, καθώς οι εμβολιασμοί προχωρούν σημαντικά και με γοργούς ρυθμούς. Είναι κατακόρυφη η αύξηση διότι, όπως ανέφερε, το Σεπτέμβριο και τον Οκτώβριο γίνονταν 50-100 εμβόλια την ημέρα, αλλά τώρα διαπίστωσε, ελέγχοντας τα επόμενα ραντεβού στο Κέντρο Υγείας Ορεστιάδας, πως “από αύριο θα πραγματοποιούνται 250-300 εμβολιασμοί ημερησίως“, σε άτομα που έκλεισαν το ραντεβού τους τόσο για την πρώτη όσο και για την τρίτη δόση.

Swiss Approval

Υπογράμμισε τη μεγάλη αύξηση των ραντεβού για την πρώτη δόση, καθώς στο σύνολο των ραντεβού το 1/3 αφορά σε άτομα που τώρα αποφάσισαν να προχωρήσουν στον εμβολιασμό τους με την πρώτη, ενώ τα υπόλοιπα είναι για την “αναμνηστική” δόση. Αυτή η κατακόρυφη αύξηση μπορεί να οφείλεται στα αυστηρότερα μέτρα που ανακοινώνονται για τους ανεμβολίαστους, ίσως συνέπεσε με την εξαγγελία των νέων μέτρων, όπως ανέφερε, όμως πιθανότερα επέδρασσε σημαντικά και η ίδια η πραγματικότητα, καθώς οι άνθρωποι αρχίζουν να αντιλαμβάνονται, βλέποντας όσα συμβαίνουν γύρω μας, πως ο εμβολιασμός πράγματι προστατεύει και θωρακίζει τον οργανισμό. “Τα δυσάρεστα γεγονότα στην περιοχή μας ταρακούνησαν και ανησύχησαν πολύ κόσμο“, συμπέρανε.

Δεν θέλω να φοβάται κανένας το εμβόλιο” τόνισε ο κ. Λιολιοσίδης, “Μη φοβάστε το εμβόλιο“, συμβούλευσε υπενθυμίζοντας για μία ακόμη φορά πως “είναι η μόνη λύση σήμερα“.

Ακούστε αναλυτικά:

  • στο Facebook
  • στο YouTube

Συντάκτης Νίκος Πατούνας 19 Νοεμβρίου, 2021 12:21
Swiss Approval

Δημοφιλή άρθρα

Ράδιο Έβρος TV