Λάβρος κατά πάντων ο Γιάννης Ζαμπουνίδης

Συντάκτης Νewsroom 1 Ιουλίου, 2022 10:59

Λάβρος κατά πάντων ο Γιάννης Ζαμπουνίδης

Τα μεμπτά σημεία στη διοίκηση της Περιφέρειας ΑΜΘ στηλίτευσε στην “Πρωινή Περιπολία” ο Περιφερειακός Σύμβουλος Γιάννης Ζαμπουνίδης με αφορμή τη συζήτηση για το έμβλημα της Περιφέρειας που πραγματοποιήθηκε στην συνεδρίαση της Δευτέρας.

Αρχικά στάθηκε στη χρονική διάρκεια της συγκεκριμένης συνεδρίασης (αλλά και κάθε συνεδρίασης) καθώς το ουσιώδες θέμα ήρθε μεταμεσονύκτια μετά από πληθώρα επερωτήσεων αλλά και πολλών διαφορετικών προτάσεων για το έμβλημα, που ήρθαν από τους συμβούλους και είχαν καθαρά τοπικά-ψηφοθηρικά χαρακτηριστικά, μακριά από την προσδοκώμενη περιφερειακή συνείδηση. Μάλιστα κατηγόρησε ευθέως το Αντιπεριφερειάρχη Έβρου κ. Δημήτρη Πέτροβιτς ότι η χρονική συγκυρία που έφερε το θέμα προς συζήτηση είχε σκοπό τη δική του προβολή έναντι άλλων συνυποψηφίων του εν όψει της προεκλογικής περιόδου και διαφαίνεται να ανοίγει, προσάπτοντας του απραξία και έλλειψη έργου κατά τη διάρκεια της θητείας.


Ο κ. Ζαμπουνίδης σχολίασε την επιλογή της παράταξης του «Περιφέρεια σε Δράση» να συμπλεύσει με την Περιφερειακή Αρχή προκειμένου να διευκολυνθεί η διοίκηση της Περιφέρειας με βάση τα προβλήματα που δημιουργούσε ο προηγούμενος νόμος για την Αυτοδιοίκηση. Μάλιστα είπε ότι τότε είχε εκφράσει την αντίθεση του για την κίνηση αυτή και κατηγόρησε τον επικεφαλής του κ. Σιμιτσή ότι το έκανε για να λάβει ως αντάλλαγμα θέση αντιπεριφερειάρχη ενώ αποκάλυψε ότι πρόθεση του κ. Σιμιτσή ήταν να προσχωρήσει η παράταξη τους, σε αυτή του κ. Μέτιου, ώστε να αναλάβει ρόλο χωρικού Αντιπεριφερειάρχη, ενέργεια στην οποία ο ίδιος αντιτάχθηκε με αποτέλεσμα να επιλεγεί η απλή συνεργασία.

Σχολιάζοντας όσα έχουν συμβεί έως σήμερα στην Περιφέρεια ΑΜΘ έκανε πόλλες φορές λόγο για συναλλαγές μεταξύ των προσώπων που είχαν ως αποτελέσμα την αποδυνάμωσης μείζονος αντιπολίτευσης που είναι η Περιφερειακή Σύνθεση με ανεξαρτητοποιήσεις στελεχών της και την άμεση αξιοποίηση τους σε έμμισθες θέσεις.

Αναφορικά με την συζήτηση που ήρθε με μορφή επερώτησης στο περιφερειακό συμβούλιο για τις ζημιές που προκάλεσε η κακοκαιρία GENESIS ο κ. Ζαμπουνίδης στάθηκε στην αναποτελεσματικότητα του συντονισμού του ΣΟΠΠ κατηγορώντας τον κ. Πέτροβιτς για λανθασμένα αντανακλαστικά (σύγκλιση του οργάνου με τηλεδιάσκεψη) συμφωνώντας με τις καταγγελίες Βαβία και Περεντίδη στην “Πρωινή Περιπολία” της Τετάρτης, αφού από ιδία εμπειρία γνωρίζει ότι οι αντιπολιτευόμενοι που συμμετέχουν στο Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας είτε δεν καλούνται είτε δεν τους δίνεται ο λόγος.

Τέλος με αφορμή τον σχολιασμό του έργου ανάδειξης του Ταφικού Τύμβου Ζώνης-Μικρής Δοξιπάρας κατηγόρησε τον Περιφερειάρχη κ. Μέτιο για την χαμηλή απορρόφηση των κονδυλίων του ΕΣΠΑ και σε ότι αφορά τον δρόμο που θα συνδέει το Μουσείο με τον υπόλοιπο δήμο έριξε τα βέλη του κατά του Δημάρχου Ορεστιάδας κ. Μαυρίδη λόγω της μη διεκδίκησης πόρων για κατασκευή της συγκεκριμένης οδού αλλά και άλλων έργων τα οποία δεν προχώρησαν από τη προσωπική πολιτική αντιπαράθεση Μέτιου-Μαυρίδη.


Συντάκτης Νewsroom 1 Ιουλίου, 2022 10:59

Δημοφιλή άρθρα

Ράδιο Έβρος TV