Κυβέρνηση και διοικήσεις βύθισαν την Βιομηχανία υποστηρίζουν οι εργαζόμενοι της ΕΒΖ Ορεστιάδας

Συντάκτης Σταυρούλα Αγελαδαράκη Φεβρουάριος 7, 2018 08:58

Κυβέρνηση και διοικήσεις βύθισαν την Βιομηχανία υποστηρίζουν οι εργαζόμενοι της ΕΒΖ Ορεστιάδας

Κοινή συνέντευξη τύπου έδωσαν στις 12 το μεσημέρι της Τρίτης στο Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Ορεστιάδας τα σωματεία των εργαζομένων στο εργοστάσιο της ΕΒΖ Ορεστιάδας με κύριο θέμα τις  εξελίξεις στην ΕΒΖ.

Οι ομιλητές έδωσαν την δική τους εικόνα για όσα συμβαίνουν στην βιομηχανία ενώ δεν έλειψαν οι βολές προς την διοίκηση της ΕΒΖ αλλά και την κυβέρνηση ως κύριους υπεύθυνους για την σημερινή κατάσταση.

Την συνέντευξη ξεκίνησε με την εισήγησή του ο πρόεδρος  του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Ορεστιάδας Πέτρος Χασανίδης που δήλωσε ότι κύριος στόχος της συνέντευξης είναι “να ακουστεί και η πλευρά των εργαζομένων.”

Στην συνέχεια τον λόγο πήρε ο πρόεδρος Εργαζομένων ΕΒΖ Ορεστιάδας, Βαγγέλης Μπιμπισίδης που έκανε λόγο για τα προβλήματα της ΕΒΖ και την οργή των εργαζομένων ως προς τις εξελίξεις και ως προς τους υπευθύνους για την τωρινή κατάσταση της Βιομηχανίας ενώ είπε θέλοντας, όπως ανέφερε, να στείλει ένα μήνυμα: “ποτέ μα ποτέ δεν έφταιγαν οι αγρότες, δεν έφταιγαν οι εργαζόμενοι […] θέλω να δηλώσω ότι εμείς σαν εργαζόμενοι πάντοτε πιστεύαμε και πάντοτε πιστεύουμε στην βιομηχανία, θέλουμε αυτή βιομηχανία να δουλέψει“.

Έπειτα μίλησε ο Κώστας Σκαρλατίδης, Γενικός Γραμματέας Εργαζομένων ΕΒΖ Ορεστιάδας ο οποίος όπως είπε χαρακτηριστικά, μετά από αλλεπάλληλες συναντήσεις με τη διοίκηση διαπιστώθηκε ότι ο στόχος αυτή τη στιγμή είναι “το κλείσιμο κάποιων εργοστασίων στοχευμένα, συγκεκριμένα το εργοστάσιο των Σερρών, το οποίο έχει κλείσει στην πραγματικότητα, έχει κριθεί ανενεργό, και κατ επέκταση και το εργοστάσιο της Ορεστιάδας όπως έχουν σκοπό να κάνουν. Μετά από κουβέντες του Προέδρου της βιομηχανίας αυτό διαπιστώθηκε”. 

Με την σειρά του μίλησε και ο πρόεδρος Σωματείου Εποχιακών Εργαζομένων ΕΒΖ Ορεστιάδας, Παύλος Τσολακίδης που μίλησε για τις πολύ δύσκολες συνθήκες στο εργοστάσιο για τους εποχιακούς εργαζόμενους και κατόπιν τον λόγο πήρε ο Κώστας Κατίρης, Γραμματέας του Σωματείου Φορτοεκφορτωτών ΕΒΖ Ορεστιάδας που μίλησε για τα προβλήματα πληρωμών των τελευταίων ετών από μεριάς βιομηχανίας.

Τέλος τα πολλαπλά προβλήματα που αντιμετωπίζει το εργοστάσιο της ΕΒΖ της Ορεστιάδας και για την παρούσα κατάσταση ανέλυσε ο κ. Χασανίδης:


Συντάκτης Σταυρούλα Αγελαδαράκη Φεβρουάριος 7, 2018 08:58

Συνεντεύξεις

Μουρμούρια
NALMPANTIS200

Ράδιο Έβρος TV

Εγγραφείτε στο Newsletter