Ξεκίνησε η αντιπυρική περίοδος

Συντάκτης Νewsroom Μάιος 2, 2019 14:01

Ξεκίνησε η αντιπυρική περίοδος

Η Διοίκηση Πυρ/κών Υπηρεσιών του Νομού Έβρου, ενημερώνει τους πολίτες για την έναρξη της φετινής αντιπυρικής περιόδου την 1η Μαΐου 2019, η οποία τελειώνει την 31η Οκτωβρίου 2019.

Οι ιδιοκτήτες νομείς ή επικαρπωτές οικοπεδικών χώρων και λοιπών ακάλυπτων χώρων υποχρεούνται στην αποψίλωση –καθαρισμό, καθώς και την απομάκρυνση της βλάστησης και τυχόν άλλων καυστών υλικών, σκουπιδιών κ.λ.π., προς αποτροπή του κινδύνου πρόκλησης πυρκαγιάς (Πυροσβεστική Διάταξη υπ΄αριθ.4/2012).

Με την έναρξη της αντιπυρικής περιόδου απαγορεύεται το άναμμα φωτιάς στην ύπαιθρο για οποιοδήποτε λόγο και αιτία, καθώς και η χρήση γυμνής φλόγας.

Οι πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί όταν εκτελούν εργασίες στην ύπαιθρο και χρησιμοποιούν τροχό, συσκευές ηλεκτροσυγκόλλησης κ.λ.π, γιατί μπορεί αυτό να προκαλέσει αιτία πρόκλησης πυρκαγιάς(Πυρ/κή Διάταξη 9/2000& 9Α/2005).

Παρακαλούνται οι συμπολίτες & οι αγρότες του Νομού μας, να λάβουν σοβαρά υπ’ όψη τις απαγορεύσεις που προαναφέρθηκαν, όπως έχουν κάνει με συνέπεια, όλα τα τελευταία χρόνια, προκειμένου και φέτος να μην γίνουν υπαίτιοι πρόκλησης πυρκαγιών, με πιθανότητα ανυπολόγιστων καταστροφών για τον τόπο και τις περιουσίες μας.

Οι παραβάτες των ανωτέρω Πυρ/κών Διατάξεων(4/2012 & 9/2000 – 9Α/2005), τιμωρούνται σύμφωνα με τις διατάξεις των άρθρων 433 & 458 του Π.Κ. αντίστοιχα.

Υπενθυμίζεται ότι από 01 Μαΐου εως 31η Οκτωβρίου:

-Απαγορεύεται η καύση σκουπιδιών, ξερών χόρτων και κλαδιών
-Απαγορεύονται οι υπαίθριες ψησταριές σε δάση ή σε χώρους που υπάρχουν ξερά χόρτα
-Αποφύγετε εργασίες στην ύπαιθρο που ενδέχεται να προκαλέσουν πυρκαγιά (οξυγονοκολλήσεις, χρήση τροχού ή άλλου εργαλείου που δημιουργεί σπινθήρες)
-Μην πετάτε αναμμένα τσιγάρα
-Μην αφήνετε σκουπίδια στο δάσος, υπάρχει κίνδυνος ανάφλεξης
-Σεβαστείτε τα απαγορευτικά πρόσβασης σε περιόδους υψηλού κινδύνου

Σε περίπτωση που γίνει αντιληπτός καπνός ή εκδήλωση πυρκαγιάς, άμεσα επικοινωνήστε με την Πυροσβεστική υπηρεσία στο τηλ 199.

 


Συντάκτης Νewsroom Μάιος 2, 2019 14:01

Συνεντεύξεις

NALMPANTIS200
NALMPANTIS200

Ράδιο Έβρος TV

SiankouriBanner2

Εγγραφείτε στο Newsletter