Ξεκίνησαν στο Διδυμότειχο οι εργασίες του 14ου Πανελλήνιου Συνεδρίου ΕΔΔΥΠΥΥ

Συντάκτης Σταυρούλα Αγελαδαράκη Απρίλιος 20, 2018 15:48

Ξεκίνησαν στο Διδυμότειχο οι εργασίες του 14ου Πανελλήνιου Συνεδρίου ΕΔΔΥΠΥΥ

Με τους καλύτερους οιωνούς ξεκίνησαν σήμερα το πρωί της Παρασκευής 20 Απριλίου, οι εργασίες του 14ου Πανελλήνιου Συνεδρίου του Ελληνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων με το σύνθημα “Αλλάζοντας τις πόλεις, αλλάζουμε τον κόσμο”.

Με την κ. Νταίζη Παπαθανασοπούλου, συντονίστρια του προγράμματος Υγιείς Πόλεις στο Ελληνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας και πρόεδρο της συμβουλευτικής επιτροπής Π.Ο.Υ.  Ευρώπης για τα εθνικά δίκτυα πραγματοποιήθηκε αρχικά η παρουσίαση της Διάσκεψης Δημάρχων Διακήρυξη Κοπεγχάγης αλλά και η παρουσίαση της διάσκεψης δημάρχων σχετικά με το προφίλ υγείας, όπου ειπώθηκαν σημαντικές πληροφορίες  σχετικά με το πόσο σημαντικός είναι ο σχεδιασμός του προφίλ υγείας για κάθε Δήμο.

Στη συνέχεια έγινε λόγος για τους 17 στόχους βιώσιμης ανάπτυξης του ΟΗΕ και του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, στον οποίο ανήκει και το Ελληνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων.

Στο χώρο του συνεδρίου στο δημοτικό αμφιθέατρο Διδυμοτείχου εμφανίστηκαν στις 12:00 ο Πρόεδρος του ΕΔΔΥΠΥΥ, ΚΕΔΕ και ΙΣΑ, ο δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης συνοδευόμενος από τον δήμαρχο Διδυμοτείχου Παρασκευά Πατσουρίδη.

Στις δηλώσεις του στα μέσα ενημέρωσης ο κ. Πατούλης αναφέρθηκε αρχικά στους δύο στρατιωτικούς που βρίσκονται κρατούμενοι στην Αδριανούπολη: “Είμαστε πολύ χαρούμενοι που το 14ο Συνέδριο διοργανώνεται σε μία πόλη που έχει και ένα συμβολισμό διότι βρίσκεται στα σύνορα της Ελλάδας κοντά στα ελληνοτουρκικά σύνορα και ιδιαίτερα αυτή την περίοδο που το μυαλό όλων είναι στους δύο στρατιωτικούς που άδικα σήμερα βρίσκονται στις φυλακές της Τουρκίας” ενώ στην συνέχεια αναφερόμενος στον δήμαρχο του Διδυμοτείχου μίλησε επαινετικά για την φιλοξενία και την οργάνωση του συνεδρίου ενώ αναφέρθηκε και στις παρουσίες: “στο Διδυμότειχο έχουνε έρθει αρκετοί αυτοδιοικητικοί από όλα τα σημεία της Ελλάδος, έχουν έρθει αρκετοί συνάδελφοι, γιατροί, επιστήμονες, ειδικοί και άλλοι εκπρόσωποι της υγείας και νομίζω ότι τα αποτελέσματα τα οποία θα βγουν από αυτό το συνέδριο θα είναι άξια της ιστορίας του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας” ενώ ανέφερε και την στόχευση της διοργάνωσης λέγοντας: “έχουμε ένα στόχο, η υγεία να μην ξεκινάει από τη θεραπεία της ασθένειας αλλά να ξεκινάει από τη διατήρηση της υγείας του πολίτη“.

Από την πλευρά του ως οικοδεσπότης ο δήμαρχος Διδυμοτείχου κ. Πατσουρίδης μίλησε για τη σημαντικότητα της διοργάνωσης του 14ου Πανελλήνιου Συνεδρίου στην πόλη του Διδυμοτείχου.

 

 


Συντάκτης Σταυρούλα Αγελαδαράκη Απρίλιος 20, 2018 15:48

Συνεντεύξεις

Μουρμούρια
Μουρμούρια

Ράδιο Έβρος TV

Εγγραφείτε στο Newsletter