Ξεκινάει το μουσικοχορευτικό τριήμερο «Άνοιξη στο Διδυμότειχο»

Συντάκτης Νewsroom 12 Απριλίου, 2019 09:00

Ξεκινάει το μουσικοχορευτικό τριήμερο «Άνοιξη στο Διδυμότειχο»

Ένα μουσικοχορευτικό τριήμερο υπό τον τίτλο «Άνοιξη στο Διδυμότειχο» διοργανώνει η Περιφερειακή Ενότητα Έβρου από τις 12 έως και τις 14 Απριλίου 2019, στο Διδυμότειχο, με τη συνεργασία του Πολιτιστικού Συλλόγου «Θεοδώρα Κατακουζηνή» και τη συμμετοχή πολιτιστικών συλλόγων από τον Έβρο, την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και άλλες περιοχές της Ελλάδας.

Οι πολιτιστικοί αυτοί σύλλογοι συγκεντρώνονται στην ιστορικότερη πόλη του Έβρου, κουβαλώντας ο καθένας παραδόσεις, μουσικές, χορούς, φορεσιές, ήθη και έθιμα αιώνων, συνθέτοντας το ψηφιδωτό της πολιτιστικής «Άνοιξης στο Διδυμότειχο». Η πάλαι ποτέ πρωτεύουσα του Βυζαντίου, θα αναβιώσει ψήγματα της αίγλης του πολυπολιτιστικού κέντρου, προσκαλώντας Έλληνες απανταχού σε μια μουσικοχορευτική πανδαισία.

Το πρόγραμμα έχει ως εξής:
Παρασκευή 12 Απριλίου 2019
15:00 Δημαρχείο Διδυμοτείχου

Σάββατο 13 Απριλίου 2019
11:00 Ιερός Ναός Παναγίας Ελευθερώτριας

Κυριακή 14 Απριλίου 2019
10:00 Ξενάγηση στο Κάστρο του Διδυμοτείχου (Σημείο συνάντησης: Ι.Ν. Παναγίας Ελευθερώτριας)

Συμμετέχουν: Σύλλογος Μυτιληναίων Καβάλας, Μορφωτικός Πολιτιστικός Σύλλογος Κατερίνης «Νοσταλγοί της Παράδοσης», Πολιτιστικός Σύλλογος Ελατοχωριτών Θεσσαλονίκης «Σκουτέρνα», Πολιτιστικός Σύλλογος Νέας Εφέσου «Το Στουπί», «Φιλοτέχνες» Κομοτηνής, Σύλλογος Ποντίων Διδυμοτείχου «Ρωμανία», Σύλλογος Ηπειρωτών Βορείου Έβρου και φίλων «ΑΠΕΙΡΩΤΑΝ», Σύλλογος Γυναικών Νέας Βύσσας, Πολιτιστικός Σύλλογος «Θεοδώρα Κατακουζηνή».


Συντάκτης Νewsroom 12 Απριλίου, 2019 09:00

Συνεντεύξεις

Μουρμούρια

Δημοφιλή άρθρα

NALMPANTIS200

Ράδιο Έβρος TV