Ξεκινάει σήμερα το 20ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ ερασιτεχνικού θεάτρου Νέας Ορεστιάδας

Συντάκτης Σοφιανός Κανταρίδης 30 Αυγούστου, 2019 10:46

Ξεκινάει σήμερα το 20ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ ερασιτεχνικού θεάτρου Νέας Ορεστιάδας

Σήμερα Παρασκευή 30 Αυγούστου ξεκινάει ένας θεσμός που έχει καθιερωθεί  και είναι αγαπητός στο θεατρόφιλο κοινό της πόλης, το Πανελλήνιο Φεστιβάλ ερασιτεχνικού θεάτρου Νέας Ορεστιάδας.

Ένα φεστιβάλ που έχει μεγάλη επιτυχία και αυτό οφείλεται σε μεγάλο ποσοστό στην αγάπη, στο μεράκι, στην προσπάθεια, στην δουλειά, στην διάθεση, την οργάνωση που δίνεται από τα παιδιά του Θεατρικού εργαστηρίου Διόνυσος.

Η Γιορτή-θεσμός ξεκινάει λοιπόν την Παρασκευή 30 Αυγούστου και θα διαρκέσει ως την Κυριακή 8 Σεπτεμβρίου, σε ένα δεκαήμερο γεμάτο συγκινήσεις.

Το Φεστιβάλ σήμερα ξεκινάει με παραστάσεις από τις Εφηβικές Ομάδες και τα Παιδικά Θεατρικά Εργαστήρια του ΔΙΟΝΥΣΟΥ (εκτός συναγωνισμού).

Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος καλλιτέχνες που έχουν αφήσει το στίγμα τους στα ελληνικά  θεατρικά δρώμενα αποτελούν και φέτος την κριτική επιτροπή,τιμώντας και φέτος με την παρουσία τους και το φετινό Φεστιβάλ

Η Κριτική Επιτροπή

Την Κριτική Επιτροπή που θα παρακολουθήσει και θα αξιολογήσει όλες τις παραστάσεις στο υπαίθριο δημοτικό θέατρο της Νέας Ορεστιάδας, αποτελούν οι (αλφαβητικά): Αντιγόνη Γλυκοφρύδη (ηθοποιός), Αντώνης Θεοδωρακόπουλος (ηθοποιός), Άννα Κουρή(ηθοποιός), Ελένη Κρίτα (ηθοποιός), Περικλής Λιανός (ηθοποιός), Γιάννης Μαργαρώνης(χορογράφος) και Ελένη Φίλιππα (ηθοποιός). Η επταμελής Κριτική Επιτροπή του 20ου Πανελλήνιου Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου στη Νέα Ορεστιάδα Έβρου διασφαλίζει για μία ακόμη χρονιά την έγκυρη αξιολόγηση των Ερασιτεχνικών Θιάσων που λαμβάνουν μέρος στην τελική φάση του διαγωνιστικού μέρους.

Το ΡΑΔΙΟ ΕΒΡΟΣ είναι χορηγός επικοινωνίας και αυτή την χρονιά σε αυτό το Φεστιβάλ-θεσμός.

Μεταξύ άλλων ο κ. Τσονίδης ανέφερε πως έχουν βοήθεια από τον Δήμο της Ορεστιάδας, αλλά η Περιφέρεια απουσιάζει.

Αναλυτικά στο ηχητικό που ακολουθεί:

 


Συντάκτης Σοφιανός Κανταρίδης 30 Αυγούστου, 2019 10:46

Δημοφιλή άρθρα

Ράδιο Έβρος TV