Ξεκινά το έργο αντιπλημμυρικής θωράκισης των ποταμών Έβρου και Στρυμόνα

Συντάκτης Σταυρούλα Αγελαδαράκη Δεκέμβριος 13, 2017 11:03

Ξεκινά το έργο αντιπλημμυρικής θωράκισης των ποταμών Έβρου και Στρυμόνα

Ξεκίνησε χθες στις Σέρρες η πρώτη συνάντηση για το διασυνοριακό έργο αντιπλημμυρικής θωράκισης των ποταμών Στρυμόνα και Έβρου.

Αναβαθμίσεις των υφιστάμενων, καθώς και κατασκευή νέων υποδομών, στις τρεις λεκάνες απορροής των ποταμών Στρυμόνα, Έβρου και Άρδα και στις δύο πλευρές των συνόρων της Ελλάδας με τη Βουλγαρία, όπως και στη Λίμνη Κερκίνη, προβλέπεται να γίνουν το επόμενο χρονικό διάστημα στο πλαίσιο διασυνοριακού έργου αντιπλημμυρικής θωράκισης των ποταμών Στρυμόνα και Έβρου.

Η εναρκτήρια συνάντηση για το έργο πραγματοποιήθηκε χθες στις Σέρρες και όπως έγινε γνωστό, προβλέπεται ακόμη η ποσοτική και ποιοτική ανάλυση των επιπτώσεων των μέτρων που θα ληφθούν.

Παρόντες στην εναρκτήρια συνάντηση ήταν και τέσσερις Περιφερειάρχες από τις περιοχές της Βουλγαρίας, που συμμετέχουν επίσης στο στρατηγικό έργο για την αντιμετώπιση των πλημμυρών του Στρυμόνα «Flood Protection».

Το έργο εντάχθηκε στο διασυνοριακό πρόγραμμα Ιnterreg Ελλάδα- Βουλγαρία 2014- 2020, με συνολικό προϋπολογισμό 11,5 εκ. ευρώ (4,2 εκ. ευρώ για την πλευρά της Βουλγαρίας και 7,3 για την πλευρά της Ελλάδας). Πραγματοποιείται με τη συμμετοχή της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης, καθώς και τεσσάρων Περιφερειών της Βουλγαρίας: Μπλαγκόεβγραντ, Χάσκοβο, Σμόλιαν και Κάρτζαλι.

Μέσα από το έργο «Flood Protection» θα γίνουν κοινές και συντονισμένες αναβαθμίσεις των υφιστάμενων, καθώς και κατασκευή νέων προγραμματισμένων υποδομών, στις τρεις λεκάνες απορροής των ποταμών Στρυμόνα, Έβρου και Άρδα και στις δύο πλευρές των συνόρων, όπως και στη Λίμνη Κερκίνη, ενώ παράλληλα θα γίνει ποσοτική και ποιοτική ανάλυση των επιπτώσεων των μέτρων υποστήριξης.

Με πληροφορίες από: newsbeast.gr, thestival.gr 


Συντάκτης Σταυρούλα Αγελαδαράκη Δεκέμβριος 13, 2017 11:03
RadioEvrosAPPS

Συνεντεύξεις

Ράδιο Έβρος TV

upart300

Πρωτοσέλιδα

Εγγραφείτε στο Newsletter