Κουλουράκια ημίγλυκα με μαύρο σουσάμι

Συντάκτης Νewsroom 9 Αυγούστου, 2025 15:56

Κουλουράκια ημίγλυκα με μαύρο σουσάμι

Υλικά

Κομμάτια: 50

  •  500 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  •  200 γρ. βούτυρο αγελαδινό, λιωμένο, χλιαρό
  •  200 ml χλιαρό νερό
  •  200 ml ελαιόλαδο
  •  25 γρ. ζάχαρη
  •  1 κουτ. γλυκού αλάτι
  •  100 γρ. μαύρο σουσάμι
  •  κρόκοι από 2 μεγάλα αυγά, ελαφρώς χτυπημένοι

Διαδικασία

  1. Για να ετοιμάσουμε τα κουλουράκια ημίγλυκα με μαύρο σουσάμι προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C (αντιστάσεις). Στρώνουμε με χαρτί ψησίματος δύο μεγάλα, ρηχά ταψιά.
  2. Στον κάδο του μίξερ ή σε βαθύ μπολ ρίχνουμε το λιωμένο βούτυρο, το χλιαρό νερό και το ελαιόλαδο και ανακατεύουμε με το σύρμα μέχρι να αναμειχθούν.
  3. Ρίχνουμε τη ζάχαρη και το αλάτι, ανακατεύουμε ξανά μέχρι να μισοδιαλυθούν και προσθέτουμε το αλεύρι.
  4. Προσαρμόζουμε στο μίξερ το φτερό και ζυμώνουμε τα υλικά μέχρι να σχηματιστεί μια μαλακή, λεία και κάπως κολλώδης ζύμη.
  5. Αν χρειαστεί, προσθέτουμε λίγο περισσότερο αλεύρι.
  6. Κόβουμε τη ζύμη σε κομμάτια περίπου όσο ένα μεγάλο καρύδι και τα πλάθουμε σε λεπτά κορδόνια.
  7. Τα πλέκουμε σε πλεξούδες (ή σε όποιο άλλο σχήμα θέλουμε) και τα αραδιάζουμε στα ταψιά.
  8. Με ένα πινέλο αλείφουμε τα κουλουράκια με τον κρόκο και πασπαλίζουμε με το μαύρο σουσάμι.
  9. Ψήνουμε για 20-30 λεπτά, μέχρι τα κουλουράκια να ροδίσουν.
  10. Τα αφήνουμε να κρυώσουν σε σχάρα και τα διατηρούμε σε καλά κλεισμένο δοχείο.

Πηγή: Γαστρονόμος



Συντάκτης Νewsroom 9 Αυγούστου, 2025 15:56

Ράδιο Έβρος TV