Κομοτηνή: Φοιτητές κατέλαβαν το κτίριο της Πρυτανείας – Διεκδικούν δωρεάν μεταφορά μεταξύ άλλων αιτημάτων

Συντάκτης Σταυρούλα Αγελαδαράκη 13 Ιανουαρίου, 2023 12:43

Κομοτηνή: Φοιτητές κατέλαβαν το κτίριο της Πρυτανείας – Διεκδικούν δωρεάν μεταφορά μεταξύ άλλων αιτημάτων

Το κτίριο της Πρυτανείας στην Πανεπιστημιούπολη του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης στην Κομοτηνή κατέλαβε πριν λίγη ώρα μικρή ομάδα φοιτητών, με αφορμή την επίσκεψη του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στην περιοχή.

Μπορεί το επίσημο πρόγραμμα του πρωθυπουργού να μην περιελάμβανε επαφές στο ΔΠΘ, ωστόσο σύμφωνα με πληροφορίες μας αναμενόταν για ένα σύντομο πέρασμα, ώστε να συγχαρεί και να συζητήσει με το νέο πρυτανικό σχήμα. Άγνωστο είναι, εάν η συνάντηση αυτή θα πραγματοποιηθεί, δεδομένης της εξέλιξης.

Οι φοιτητές που κατέλαβαν το κτίριο διεκδικούν επαναφορά της δωρεάν μεταφοράς από και προς Πανεπιστημιούπολη με αστική συγκοινωνία καθώς επίσης κι άλλα αιτήματα αναφορικά με βελτίωση της σίτισης, της στέγασης κλπ.


Σε έγγραφο αιτημάτων τους γίνεται γνωστή η κατάσταση στο Πανεπιστήμιο, όπου σε Κομοτηνή, Ξάνθη και Αλεξανδρούπολη καταργήθηκε η δωρεάν μεταφορά και σημειώνουν: «αυτό έρχεται να προστεθεί στο ήδη αυξημένο κόστος φοίτησης το οποίο πέφτει στις πλάτες μας, δυσχεραίνοντας οικονομικά τις οικογένειές μας και εμάς, αλλά κι όσους κι όσες εργάζονται παράλληλα με τις σπουδές του, και μάλιστα εν μέσω μίας πρωτοφανούς ακρίβειας στα βασικά αγαθά».

«Δωρεάν και αξιοπρεπής μετακίνηση από και προς τις σχολές για όλες/ους. Έξω οι Σύμπραξης Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα από τις Σχολές. Καμία σκέψη για εκκένωση του αναγνωστηρίου» ζητούν οι φοιτητές.

Πηγή: xronos.gr


Συντάκτης Σταυρούλα Αγελαδαράκη 13 Ιανουαρίου, 2023 12:43

Δημοφιλή άρθρα

Ράδιο Έβρος TV