Εστίαση: Κλείσιμο καταστημάτων και συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας σε όλο τον Έβρο

Συντάκτης Νewsroom 15 Νοεμβρίου, 2021 14:39

Εστίαση: Κλείσιμο καταστημάτων και συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας σε όλο τον Έβρο

Πανελλαδική διαμαρτυρία με κλείσιμο καταστημάτων έχει ανακοινώσει ο κλάδος της εστίασης για ένα 24ωρο από αύριο Τρίτη 16 Νοεμβρίου από τις 6 το πρωί

Και στον Έβρο η εστίαση συμμετέχει σχεδόν μαζικά κυρίως μέσω των επαγγελματικών σωματείων που δραστηριοποιούνται ανά περιοχή, ενώ και άλλοι επαγγελματικοί κλάδοι έχουν δηλώσει τη στήριξή τους στους επαγγελματίες της εστίασης.

Στην Αλεξανδρούπολη, το Σωματείο Εστίασης ανακοίνωσε συγκέντρωση και διαμαρτυρία αύριο στις 11 το πρωί μπροστά στο Εμπορικό Επιμελητήριο Έβρου:


“Η σιωπή των κλειστών καταστημάτων μας η πιο δυνατή κραυγή αγωνίας. Η εστίαση διεκδικεί ενωμένη και βάζει για πρώτη φορά στο τραπέζι την πραγματικής της ισχύ. Τρίτη στις 11.00 μπροστά στο Εμπορικό Επιμελητήριο Έβρου”.

Στο Σουφλί η Ένωση Επαγγελματιών Εμπόρων και Βιοτεχνών Σουφλίου και Περιφέρειας ζητά από όλους τους επαγγελματίες “δύο λεπτά σιωπής για τα δύο χρόνια που χάθηκαν” οργανώνοντας σιωπηλή διαμαρτυρία αύριο στις 11 το πρωί στην πλατεία του Σουφλίου:

“Με αφορμή το κλείσιμο της εστίασης την Τρίτη 16 Νοεμβρίου 2021, ο Σύλλογος μας διοργανώνει μια σιωπηλή και ειρηνική διαδήλωση στην πλατεία του Σουφλίου, συμπαραστεκόμενος στον κλάδο της εστίασης, αλλά πάνω από όλα δίνοντας το μήνυμα στην κυβέρνηση πως ο επιχειρηματικός κόσμος δεν μπορεί να αντέξει κανένα νέο μέτρο. Μετά από αυτά τα δύο χρόνια πανδημίας επιθυμεί να αντιδράσει και να αναδείξει τις θέσεις του ενάντια στα νέα μέτρα που επιβάλλονται στους επαγγελματίες και στην κοινωνία γενικότερα. Την Τρίτη 16 Νοεμβρίου 2021 λοιπόν και ώρα 11π.μ, καλούμε όλους τους επιχειρηματίες της πόλης μας να κλείσουν τα καταστήματά τους για δύο λεπτά και να παρευρεθούν στην πλατεία του Σουφλίου έτσι ώστε να δείξουμε όλοι μαζί πως πληττόμαστε από τα νέα μέτρα. Σας ζητάμε να βγείτε όλοι στο δρόμο στην πλατεία 25ης Μαρτίου, μπροστά στην κεντρική οδό Βασιλέως Γεωργίου και να παραταχθούμε ο ένας δίπλα στον άλλο πάντα φορώντας μάσκα και κρατώντας αποστάσεις δύο μέτρων ο ένας από τον άλλον. Ας δημιουργήσουμε λοιπόν μια ανθρώπινη αλυσίδα που χωρίς να αγγίζεται, δένεται σαν μια γροθιά. Ελάτε να είμαστε συνοδοιπόροι σε αυτές τις δύσκολες στιγμές που περνάει ο επιχειρηματικός κόσμος και η κοινωνία γενικότερα και να μην ενδώσουμε σε στείρες διαμάχες. Στόχος μας είναι να κρατήσουμε 2 λεπτών σιγή και με αυτό τον τρόπο να διαμαρτυρηθούμε για αυτά τα 2 χαμένα χρόνια που έχουμε πληγεί ίσως ανεπανόρθωτα. Μετά το πέρας της δράσης οι επιχειρηματίες είναι στην κρίση τους αν επιθυμούν να συμμετάσχουν ή όχι στο κλείσιμο του καταστήματος τους εκείνη τη μέρα.Αυτά τα 2 λεπτά σας θέλουμε όλους εκεί. Να βγάλουμε την πιο δυνατή “φωνή”.

Στο Διδυμότειχο οι επιχειρηματίες εστίασης θα κρατήσουν κλειστά τα καταστήματά τους και θα μείνουν με το προσωπικό μπροστά από τις επιχειρήσεις τους στις 12:00, συμμετέχοντας στην πανελλαδική κινητοποίηση της ΠΟΕΣΕ για την διεκδίκηση των αιτημάτων της ομοσπονδίας, όπως ανακοίνωσε αρχικά ο Εμπορικός Σύλλογος της πόλης όπως ανακοίνωσε ο Εμπορικός Σύλλογος της πόλης ενώ επιπρόσθετα χθες ο Εμπορικός Σύλλογος με νέα ανακοίνωσή του απηύθυνε χθες κάλεσμα για διαμαρτυρία στους επαγγελματίες για την Τρίτη, 16/11/2021, στις 12:00 στην πλατεία ηρώων με όλα τα απαραίτητα μέτρα πρόληψης της διάδοσης το κορονοϊού για να στηρίξουν τους συναδέλφους του κλάδου της εστίασης:

“Ο ΣΕΕΒΔΠ με αίσθημα ευθύνης και αλληλεγγύης απέναντι στα μέλη του, χωρίς να υποκύπτει στα σχόλια παρορμητισμού και λαϊκισμού, και γνωρίζοντας τις ιδιαίτερες συνθήκες της αγοράς που επικρατούν κάθε Τρίτη στην πόλη του Διδυμοτείχου, θέλησε να τηρήσει υπεύθυνη στάση και να μην προβεί σε καμία αυθαίρετη απόφαση και ανακοίνωση όσον αφορά την προσεχή κινητοποίηση των
καταστημάτων εστίασης την Τρίτη 16 Νοεμβρίου 2021. Κατανοώντας τα προβλήματα και τις ιδιαίτερες συνθήκες της αγοράς, υπερασπιζόμενος την προστασία της δημόσιας υγείας αλλά παράλληλα και τα συμφέροντα των συναδέλφων επαγγελματιών θέλησε να είναι δίπλα στους πολλούς και να υποστηρίξει την απόφαση του συνόλου.
Μετά από την έκδηλη προθυμία των περισσότερων καταστημάτων εστίασης αλλά και άλλων κλάδων της πόλης του Διδυμοτείχου να συμμετέχουν στην κινητοποίηση, ανακοινώνει :
Την Τρίτη 16 Νοεμβρίου 2021 τα καταστήματα εστίασης καθώς και οι υπηρεσίες delivery αυτών, θα παραμείνουν κλειστά και το προσωπικό των καταστημάτων θα είναι μπροστά στις επιχειρήσεις στις
12:00 συμμετέχοντας στην πανελλαδική κινητοποίηση της ΠΟΕΣΕ για την διεκδίκηση των αιτημάτων της ομοσπονδίας.
Καλούμε όλα τα μέλη στον κλάδο της εστίασης να δώσουν το παρόν και να συμμετέχουν στην κινητοποίηση έτσι ώστε να δώσουμε ένα δυναμικό τόνο συνεργασίας και αλληλεγγύης. Πρέπει να γίνει αντιληπτό σε όλους ότι δεν μπορούν να εμπαίζουν το συγκεκριμένο κλάδο με μέτρα και αποφάσεις που
ορίζονται χωρίς την συμμετοχή του απλά και μόνο για να μετατοπίσουν το βάρος της ευθύνης”.

Την Τρίτη, 16/11/2021, στις 12:00 όλοι στην πλατεία ηρώων με όλα τα απαραίτητα μέτρα πρόληψης της διάδοσης το κορονοϊού!Στηρίζουμε, τους συναδέλφους του κλάδου της εστίασης. Στηρίζουμε την αγορά της πόλης μας !!

Στην Ορεστιάδα, παρότι δεν εκδόθηκε κάποια σχετική ανακοίνωση από την “Ένωση Καταστημάτων Μαζικής Εστίασης, Αναψυχής & Διασκέδασης Ορεστιάδας”, πληροφορίες αναφέρουν πως οι περισσότεροι επιχειρηματίες θα κρατήσουν τα καταστήματά τους κλειστά από τις 6 το πρωί της Τρίτης και για ένα 24ωρο.


Συντάκτης Νewsroom 15 Νοεμβρίου, 2021 14:39

Δημοφιλή άρθρα

Ράδιο Έβρος TV