Κλειστά θα παραμείνουν και αύριο σχολεία και δομές στην Σαμοθράκη λόγω της γρίπης

Συντάκτης Νewsroom 23 Ιανουαρίου, 2020 16:12

Κλειστά θα παραμείνουν και αύριο σχολεία και δομές στην Σαμοθράκη λόγω της γρίπης

Κλειστά για σήμερα, Πέμπτη και αύριο Παρασκευή σχολικές μονάδες και δομές στην Σαμοθράκη λόγω της έξαρσης της εποχικής γρίπης.

Συγκεκριμένα κλειστό και αύριο θα μείνει το δημοτικό σχολείο Καμαριώτισσας, αλλά και τα ΚΔΑΠ Χώρας και Λακκώματος ενώ μέχρι τις 27 του μήνα συνεχίζεται η διακοπή λειτουργίας του παιδικού σταθμού Σαμοθράκης σύμφωνα με σημερινή νεότερη ανακοίνωση του Δήμου.

Όπως ανέφερε η σχετική ανακοίνωση η απόφαση του Δημάρχου για το κλείσιμο των σχολείων λήφθηκε κατόπιν εισηγήσεως της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης.
Το radioevros.gr επικοινώνησε με τον Διευθυντή της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Έβρου κ. Δημήτριο Ουζούνη ο οποίος εξήγησε τους λόγους για το κλείσιμο του δημοτικού σχολείου Καμαριώτισσας. Όπως είπε η Διεύθυνση του σχολείου ενημέρωσε πως περισσότερα από τα μισά παιδιά απουσιάζουν λόγω της εποχικής γρίπης όποτε για προληπτικούς λόγους αποφασίστηκε το κλείσιμο του σχολείου για δύο μέρες κάτι στο οποίο προχώρησε και η δημοτική αρχή.

Ο κ. Ουζούνης ανέφερε πως αυτήν την εποχή υπάρχει αυξημένη δραστηριότητα της εποχικής γρίπης και σε αρκετές σχολικές μονάδες σημειώνονται απουσίες μαθητών αλλά και εκπαιδευτικού προσωπικού ενώ για την συγκεκριμένη περίπτωση λήφθηκε σοβαρά υπόψιν η ιδιαιτερότητα της περιοχής λόγω της επιπλέον δυσκολίας που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι του νησιού στην πρόσβασή τους στο κοντινότερο νοσοκομείο.

Τόνισε δε πως  δεν υπάρχουν λόγοι ανησυχίας, πως τηρούνται οι κανόνες υγιεινής και πως καλό θα είναι οι γονείς να μην στέλνουν το παιδί τους στο σχολείο αν εμφανίσει συμπτώματα ώστε να περιοριστεί η εξάπλωση.

 


Συντάκτης Νewsroom 23 Ιανουαρίου, 2020 16:12

Συνεντεύξεις

NALMPANTIS200

Δημοφιλή άρθρα

NALMPANTIS200

Ράδιο Έβρος TV