Το ΚΚΕ Έβρου για το θάνατο προσφυγοπούλας σε νησίδα του Έβρου

Συντάκτης Νίκος Πατούνας 10 Αυγούστου, 2022 20:58

Το ΚΚΕ Έβρου για το θάνατο προσφυγοπούλας σε νησίδα του Έβρου

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Τ.Ε. ΕΒΡΟΥ

Πραγματικό «δηλητήριο» που σκοτώνει η πολιτική ΕΕ και ελληνικών κυβερνήσεων για τους πρόσφυγες και μετανάστες.


Για ακόμη μια φορά αναδεικνύεται η εγκληματική πολιτική ΕΕ και ελληνικών κυβερνήσεων διαχρονικά. Αυτή τη φορά με το θάνατο 5χρονης προσφυγοπούλας εγκλωβισμένης σε νησίδα στον ποταμό Έβρο από το τσίμπημα σκορπιού. Την ίδια ώρα σε κρίσιμη κατάσταση είναι και η αδερφή της 9 χρονών. Με τραγικό τρόπο επιβεβαιώνεται ότι οι πρόσφυγες αποτελούν τα θύματα των ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων και της πολιτικής του εγκλωβισμού και των επαναπροωθήσεων. Εγκλωβισμένοι ανάμεσα σε διακινητές, την FRONTEX και σε υπερδομές-φυλακές.

Άμεσα με ευθύνη της κυβέρνησης να απεγκλωβιστούν οι πρόσφυγες από τη νησίδα στον Έβρο και να παρασχεθεί η απαραίτητη φροντίδα στη μικρή προσφυγοπούλα που κινδυνεύει η ζωή της.

Πραγματικό αντίδοτο στο «δηλητήριο» του ρατσισμού και της αντιμεταναστευτικής πολιτικής της ΕΕ και των ελληνικών κυβερνήσεων οι θέσεις και προτάσεις του ΚΚΕ που μεταξύ άλλων προβλέπουν την κατάργηση της κοινής δήλωσης ΕΕ-Τουρκίας, τη δημιουργία Επιτροπών Ασύλου μέσα στην Τουρκία, με ευθύνη της ΕΕ και της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες, και από εκεί να ταξιδεύουν οι πρόσφυγες απευθείας για τις χώρες προορισμού τους με ευθύνη του ΟΗΕ.


Σημειώνεται πως η Ανακοίνωση αφορά στα δημοσιεύματα του τελευταίου διημέρου, όπως ενδεικτικά:

>> Έγκλημα διαρκείας στον Έβρο


Συντάκτης Νίκος Πατούνας 10 Αυγούστου, 2022 20:58

Δημοφιλή άρθρα

Ράδιο Έβρος TV