Κινητοποιήσεις αγροτών στον νότιο Έβρο – Σε Πέπλο, Τυχερό, Φέρες, Αεροδρόμιο και Τελωνείο Κήπων σήμερα τα τρακτέρ

Συντάκτης Σταυρούλα Αγελαδαράκη 30 Ιανουαρίου, 2024 11:36

Κινητοποιήσεις αγροτών στον νότιο Έβρο – Σε Πέπλο, Τυχερό, Φέρες, Αεροδρόμιο και Τελωνείο Κήπων σήμερα τα τρακτέρ

Τρακτέρ στους δρόμους και σε πολλά σημεία ταυτόχρονα μετρά σήμερα το πρωί ο νότιος Έβρος μετά την απόφαση για στοχευμένες κινητοποιήσεις.

Οι αγρότες του νότιου τμήματος του Έβρου μέσω της συντονιστικής επιτροπής αγώνα Νοτίου Έβρου και μετά και την σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε χθες το πρωί στις Φέρες αποφάσισαν συγκέντρωση αγροτών με τρακτέρ σήμερα, Τρίτη και από τις 10 το πρωί στις πλατείες Πέπλου και Τυχερού, στα ΚΤΕΛ Φερών, στο Αεροδρόμιο Αλεξανδρούπολης, αλλά και μηχανοκίνητη πορεία διαμαρτυρίας με προορισμό το τελωνείο Κήπων για συμβολικό αποκλεισμό των φορτηγών εισαγωγής εμπορευμάτων – χωρίς να παρεμποδιστεί η διέλευση οποιοδήποτε άλλου μέσου μεταφοράς, όπως ξεκαθαρίζουν σε ανακοίνωσή τους – σήμερα το μεσημέρι.

Οι εικόνες από την κινητοποίηση αγροτών αυτήν την ώρα στο Τυχερό που απέστειλε ακροατής στο ΡΑΔΙΟ ΕΒΡΟΣ:


Αναλυτικά η ανακοίνωση με τα αιτήματα των αγροτών:

Οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι του τόπου μας βρισκόμαστε ξανά στις επάλξεις του αγώνα, γιατί είμαστε αποφασισμένοι να παλέψουμε με όλες μας τις δυνάμεις ενάντια στα οικονομικά μέτρα που στραγγαλίζουν το παρόν και το μέλλον μας. Ενάντια σε όλους όσοι ξεχνούν ότι με τη δουλειά μας κρατάμε όρθια την Ελλάδα της παραγωγικότητας και θέλουν να ισοπεδώσουν κάθε προοπτική οικονομικής μας επιβίωσης. Ο ξεσηκωμός μας δεν είναι αναίτιος, όπως κάποιοι σπεύδουν να μας κατηγορήσουν. Διεκδικούμε:

1) Αποζημιώσεις και άμεση στήριξη πυροπλήκτων.

2) Πληρωμές ΚΑΠ 2023 άμεσα διορθωτική πληρωμή (κλοπή απο 20% εως και 100%).

3)Άμεση χρηματοδότηση αντιπλημμυρικών,αποστραγγιστικών και αρδευτικών έργων, καθώς και όλων των υποδομών βελτίωσης του πρωτογενη τομεα .

4) ΝΕΑ ΚΑΠ (αλλαγή των παράλογων και μη εφικτών για εφαρμογή κανόνων , άρωση ,eco sem κτλ)

5)Κόστος παραγωγής(καύσιμα,ενέργεια,εφόδια)

6) Ενίσχυση περιοχής με αγροπεριβαλλοντικά μέτρα(δασώσεις ,βιολογικα κτλ)

Κυρίως, όμως, διεκδικούμε το δικαίωμά μας να εξακολουθούμε να ζούμε και να ονειρευόμαστε ένα καλύτερο μέλλον για μας και τα παιδιά μας.

Ο αγώνας μας είναι αγώνας για την επιβίωση της παραγωγικής ραχοκοκαλιάς της Ελλάδας. Όλοι θα ‘μαστε μπροστάρηδες στην πάλη για να μη σβήσει η αγροτιά και να μπορεί ο τόπος μας να συνεχίσει να υπάρχει με αυτάρκεια και αξιοπρέπεια!


Συντάκτης Σταυρούλα Αγελαδαράκη 30 Ιανουαρίου, 2024 11:36

Δημοφιλή άρθρα

Ράδιο Έβρος TV