“Το κυνήγι του Πασχαλινού Αυγού” έρχεται στην Κεντρική Πλατεία Ορεστιάδας

Συντάκτης Σταυρούλα Αγελαδαράκη 17 Απριλίου, 2024 10:02
Swiss Approval

“Το κυνήγι του Πασχαλινού Αυγού” έρχεται στην Κεντρική Πλατεία Ορεστιάδας

Μια καινούρια και ενδιαφέρουσα εκδήλωση για παιδιά με τίτλο “Το κυνήγι του Πασχαλινού Αυγού” πρόκειται να πραγματοποιήσει ο Δήμος Ορεστιάδας την Τετάρτη 8 Μαΐου 2024

Η εκδήλωση, που θα λάβει χώρα την τρίτη μέρα του Πάσχα στην Κεντρική Πλατεία Ορεστιάδας έχει τον χαρακτήρα ενός Πασχαλινού “κυνηγιού θησαυρού”, και κατά το οποίο τα παιδιά αναζητούν κρυμμένα σοκολατένια αυγά τα οποία είναι σκορπισμένα και κάποια από αυτά κρυμμένα σε διάφορα σημεία.

Αναλυτικότερα το παιχνίδι θα πραγματοποιηθεί στην Κεντρική Πλατεία Ορεστιάδας, όπου θα τοποθετηθούν 2.000 σοκολατένια αυγά διαφορετικού μεγέθους. Τα παιδιά μαζεύουν τα αυγά σε ένα υφασμάτινο καλάθι. Όταν τελειώσει το κυνήγι, μπορεί να απονεμηθούν βραβεία για διάφορα επιτεύγματα, όπως ο μεγαλύτερος αριθμός αυγών που συλλέγονται, για το μεγαλύτερο ή μικρότερο αυγό, για τα περισσότερα αυγά συγκεκριμένου χρώματος ή βραβεία συμμετοχής. Αξίζει να σημειωθεί ότι η Κεντρική Πλατεία θα στολιστεί με πασχαλινό διάκοσμο στο θέμα της εκδήλωσης.

Swiss Approval

Τέλος, κατά την διάρκεια της εκδήλωσης θα διεξαχθεί συναυλία καθώς επίσης, θα διεξαχθούν 4 εργαστήρια δημιουργικής απασχόλησης για παιδιά που έχουν να κάνουν με ζωγραφική προσώπου, ζωγραφική πάνω σε αληθινά λουλούδια, διακόσμηση τεχνικών πασχαλινών αυγών και τέλος, ζωγραφική πάνω σε γιγαντιαίο ξύλινο κάστρο που θα εντυπωσιάσει μικρούς και μεγάλους.

Η εκδήλωση αναμένεται να ξεκινήσει νωρίς το απόγευμα, στις 16:30, ωστόσο αναμένεται και η επίσημη ανακοίνωση του Δήμου.

Αξίζει να σημειωθεί πως το συγκεκριμένο παιχνίδι είναι ιδιαίτερα δημοφιλές εδώ και πολλά χρόνια για τα παιδιά σε πάμπολλες χώρες του εξωτερικού. Συνήθως πραγματοποιείται ανήμερα του Πάσχα, και διοργανώνεται είτε ιδιωτικά, από οικογένειες είτε σε διάφορες εκδηλώσεις από σχολεία, συλλόγους κλπ. ενώ τα τελευταία χρόνια έχει “κατακτήσει” και την Ελλάδα.


Συντάκτης Σταυρούλα Αγελαδαράκη 17 Απριλίου, 2024 10:02

Δημοφιλή άρθρα

Ράδιο Έβρος TV