«Κυνηγοί κεφαλών» οι servicers – Ηχηρή προειδοποίηση από τον πρόεδρο της Ένωσης Επαγγελματιών και Βιοτεχνών Ορεστιάδας

Συντάκτης Νewsroom 28 Απριλίου, 2025 17:51

«Κυνηγοί κεφαλών» οι servicers – Ηχηρή προειδοποίηση από τον πρόεδρο της Ένωσης Επαγγελματιών και Βιοτεχνών Ορεστιάδας

Έντονη ανησυχία για την απόφαση της κυβέρνησης να παραχωρήσει τη διαχείριση των χρεών των επαγγελματιών στους servicers εξέφρασε ο πρόεδρος της Ένωσης Επαγγελματιών και Βιοτεχνών Ορεστιάδας και Περιφέρειας, Χρήστος Τσομπανίδης, σε συνέντευξή του στο Ράδιο Έβρος.

«Αυτή η πορεία πρέπει να σταματήσει χθες», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Τσομπανίδης, προειδοποιώντας ότι η ανάθεση είσπραξης οφειλών ΕΦΚΑ σε εταιρείες ενημέρωσης οφειλετών θα οδηγήσει σε κλείσιμο πολλών επιχειρήσεων και μεταβίβαση περιουσιών.


Ο πρόεδρος της ΕΕΒΟΠ επεσήμανε ότι αυτές οι εταιρείες έχουν πλέον εξελιχθεί και έχουν λάβει άδεια να παρίστανται στα δικαστήρια και να προβαίνουν σε πράξεις αναγκαστικής είσπραξης, κάτι που σύμφωνα με τον ίδιο αλλά και πολλούς συνταγματολόγους είναι αντισυνταγματικό.

«Προσχεδιασμένη η εξόντωση της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας»

Ο κ. Τσομπανίδης εξέφρασε την πεποίθηση ότι η συνεχής πίεση στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις εδώ και 14 χρόνια δεν είναι τυχαία, αλλά μέρος ενός προσχεδιασμένου σχεδίου για την εξόντωσή τους.

«Όταν όλα μετά από 14 χρόνια οδηγούν στο ίδιο σημείο, άρα πρόκειται προφανώς για κάτι προδιαγεγραμμένο, προαποφασισμένο», υπογράμμισε, απαντώντας καταφατικά στο ερώτημα αν «ο θάνατος του εμποράκου ήταν το ζητούμενο».

Ο πρόεδρος της ΕΕΒΟΠ αναφέρθηκε συγκεκριμένα και στις δηλώσεις του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, τον οποίο χαρακτήρισε «εκπρόσωπο και τοποτηρητή» της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αλλά και του πρώην υφυπουργού οικονομικών Θεοχάρη, που προέτρεπαν τους μικρομεσαίους επιχειρηματίες να συνενωθούν ή να κλείσουν αν δεν μπορούν να επιβιώσουν.

«Η μικρομεσαία επιχειρηματικότητα είναι η ραχοκοκαλιά της οικονομίας μας»

Ο κ. Τσομπανίδης τόνισε ότι η μικρομεσαία επιχειρηματικότητα αποτελεί ιστορικά τη «ραχοκοκαλιά» της ελληνικής οικονομίας και κοινωνίας και ότι το γεωγραφικό ανάγλυφο της Ελλάδας απαιτεί τη διατήρηση μικρών επιχειρήσεων ακόμα και σε απομακρυσμένες περιοχές.

Παράλληλα, εξήγησε ότι οι ελληνικές επιχειρήσεις αντιμετωπίζουν άνισο ανταγωνισμό από επιχειρήσεις γειτονικών χωρών με χαμηλότερους φορολογικούς συντελεστές, ενώ υπάρχουν και μεγάλες ανισότητες μεταξύ επιχειρήσεων σε μεγάλα αστικά κέντρα και απομακρυσμένες περιοχές.

«Δεν εισακούγονται οι φωνές των συνδικαλιστικών οργάνων»

Ερωτηθείς για τις δράσεις των συνδικαλιστικών οργάνων, ο κ. Τσομπανίδης ανέφερε ότι από το 2018 που ανέλαβε, η ΕΕΒΟΠ προσπαθεί να αναδείξει τα προβλήματα μέσω αποστολής υπομνημάτων και συνεργασίας με βουλευτές.

«Δυστυχώς δεν εισακουγόμαστε», κατέληξε ο κ. Τσομπανίδης, εκφράζοντας την πεποίθηση ότι οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις πλέον δεν είναι «επιλέξιμες» για το μοντέλο οικονομίας που προωθείται, το οποίο ευνοεί μόνο τους μεγάλους παρόχους σε τομείς όπως η ενέργεια, οι επικοινωνίες και η υγεία.


Συντάκτης Νewsroom 28 Απριλίου, 2025 17:51

Ράδιο Έβρος TV