Σ. Κελέτσης για διακρατική συμφωνία: “Κατηγορηματικά, καμία ανησυχία για την άρδευση”

Συντάκτης Σταυρούλα Αγελαδαράκη 3 Απριλίου, 2024 12:08

Σ. Κελέτσης για διακρατική συμφωνία: “Κατηγορηματικά, καμία ανησυχία για την άρδευση”

Απαντήσεις για την λήξη της Διακρατικής συμφωνίας μεταξύ Ελλάδας και Βουλγαρίας αναφορικά με τα νερά του ποταμού Άρδα αλλά και για άλλα ζητήματα μίλησε σήμερα στο ΡΑΔΙΟ ΕΒΡΟΣ και στην εκπομπή “Πρωινή Περιπολία” ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και βουλευτής Έβρου Σταύρος Κελέτσης

Κατηγορηματικά, αναφέρω ότι δεν πρέπει να υπάρχει καμία ανησυχία” τόνισε αναφορικά με την λήξη της διακρατικής συμφωνίας αλλά και τις αντιδράσεις των αγροτών της περιοχή του Βορείου Έβρου για το ζήτημα της άρδευσης των καλλιεργειών τους. Όπως εξήγησε ο κ. Κελέτσης, οι διαπραγματεύσεις των δύο χωρών για το ζήτημα συνεχίζονται ενώ από ελληνικής πλευράς το Υπουργείο Εξωτερικών έχει αναλάβει το θέμα. Αναφορικά με το πότε θα υπάρξει επίλυση, “λογικά μέσα στο καλοκαίρι θα καταλήξουν οι διαπραγματεύσεις” ανέφερε.

Αναφορικά με άλλα θέματα, ο κ. Κελέτσης εξήγησε πως μέχρι το Πάσχα θα καταβληθούν όσα αναμένουν να λάβουν σε πληρωμές οι αγρότες. Για τις ελληνοποιήσεις εξήγησε ότι οι έλεγχοι πραγματοποιούνται κανονικά και επιβάλλονται πρόστιμα, Και τέλος, για την ΕΒΖ και το εργοστάσιο της Ορεστιάδας εξέφρασε την απαισιοδοξία του δηλώνοντας μάλιστα πως ο ίδιος δεν πιστεύει ότι μπορεί ο νομός να επιστρέψει στην καλλιέργεια του τεύτλου.

Swiss Approval

Ο κ. Κελέτσης υποσχέθηκε ότι θα βρεθεί σύντομα στο στούντιο του ΡΑΔΙΟ ΕΒΡΟΣ ζωντανά, σε μια διαδραστική συνέντευξη, με σκοπό να απαντήσει σε ερωτήματα που θα θέτουν αγρότες και ακροατές.


Συντάκτης Σταυρούλα Αγελαδαράκη 3 Απριλίου, 2024 12:08

Δημοφιλή άρθρα

Ράδιο Έβρος TV