«Καθαρά» τα κινητά των δύο Ελλήνων στρατιωτικών

Συντάκτης Σταυρούλα Αγελαδαράκη Μάρτιος 13, 2018 10:12

«Καθαρά» τα κινητά των δύο Ελλήνων στρατιωτικών

Για 12η μέρα κρατούνται στις φυλακές της Αδριανούπολης οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί που συνελήφθησαν σε τουρκικό έδαφος την 1η Μαρτίου. Οι τουρκικές Αρχές από την πρώτη στιγμή κατάσχεσαν τα κινητά των στρατιωτικών για να εξακριβωθεί αν υπήρχε υλικό που θα παρέπεμπε σε κατασκοπεία.

Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε η ΕΡΤ, τα κινητά τους φαίνεται ότι είναι «καθαρά. Συγκλίνουσες πληροφορίες από την Τουρκία, τις οποίες εξετάζουν στο ελληνικό Πεντάγωνο, αναφέρουν ότι δεν προκύπτουν δεδομένα που να στοιχειοθετούν την κατηγορία της κατασκοπείας.

Η Άγκυρα θα δεχθεί τον Έλληνα πραγματογνώμονα, ο οποίος θα εξετάσει τα τρία κινητά των δύο Ελλήνων στρατιωτικών, ενώ ακόμα δεν έχει προσδιοριστεί πότε θα μεταβεί στην τουρκική πρωτεύουσα. Όπως μεταδίδει ο ANT1, το νέο σενάριο που φέρεται να επεξεργάζονται οι Τούρκοι είναι εμπλοκή των δύο σε κύκλωμα διακίνησης μεταναστών.

Τη Δευτέρα, τον ανθυπολοχαγό και τον λοχία επισκέφθηκαν στην Αδριανούπολη οι γονείς τους για δεύτερη φορά.

Σημειώνεται ότι οι συνθήκες ασφαλείας στη συγκεκριμένη φυλακή είναι εξαιρετικά αυστηρές, όπως διαπιστώθηκε κατά την προηγούμενη επίσκεψη, καθώς η μοναδική επαφή είναι μέσω τηλεφώνου πίσω από τζάμι και όσα λέγονται καταγράφονται.

Οι γονείς των δύο στρατιωτικών αναμένεται να έχουν και νέα συνάντηση με τον αρχηγό του Γενικού Επιτελείου Στρατού και με τον αναπληρωτή υπουργό Άμυνας Φώτη Κουβέλη.

Πηγή: newsbomb.gr


Συντάκτης Σταυρούλα Αγελαδαράκη Μάρτιος 13, 2018 10:12

Συνεντεύξεις

Μουρμούρια
NALMPANTIS200

Ράδιο Έβρος TV

upart300

Πρωτοσέλιδα

Εγγραφείτε στο Newsletter