Κατάληψη στο Γενικό Λύκειο Διδυμοτείχου

Συντάκτης Σταυρούλα Αγελαδαράκη Νοέμβριος 6, 2017 10:06

Κατάληψη στο Γενικό Λύκειο Διδυμοτείχου

Μετά το 1ο και 2ο Γυμνάσιο Διδυμοτείχου, σήμερα το πρωί σε κατάληψη προχώρησαν και οι μαθητές στο Γενικό Λύκειο Διδυμοτείχου.

Οι μαθητές και οι μαθήτριες του Γενικού Λυκείου Διδυμοτείχου προχώρησαν σε κατάληψη καθώς στο σχολείο αντιμετωπίζουν αρκετά προβλήματα με αποτέλεσμα τα μαθήματα τους να διεξάγονται με προβλήματα ή να μην διεξάγονται καθόλου λόγω έλλειψης καθηγητών ενώ σε αυτή τους την κίνηση έχουν την συμπαράσταση των γονέων.

Πρωταρχικό αίτημα των μαθητών είναι να λυθεί το πρόβλημα της έλλειψης καθηγητών. Για το πρόβλημα της έλλειψης καθηγητών στο Γενικό Λύκειο Διδυμοτείχου μάλιστα είχε σταλθεί ανοιχτή επιστολή από  την Ένωση Συλλόγων Γονέων Μαθητών Δήμου Διδυμοτείχου και Περιφέρειας προς τον Υπουργό Παιδείας καθώς δεν είχε ακόμα καλυφθεί η θέση του βιολόγου με αποτέλεσμα να μην πραγματοποιείται η ύλη για μάθημα πανελλαδικώς εξεταζόμενο για τους μαθητές της τρίτης λυκείου ενώ και οι ελλείψεις και σε καθηγητές διαφόρων ειδικοτήτων είναι μεγάλη με αποτέλεσμα να μην πραγματοποιούνται κανονικά τα μαθήματα, δύο μήνες μετά την έναρξη του σχολικού έτους.

Ακόμα στα αιτήματά τους οι μαθητές σημειώνουν φθορές στα σχολικά κτίρια που δεν έχουν αποκατασταθεί αλλά και προβλήματα στην θέρμανση, ενώ τονίζουν πως δεν ζητούν λύπηση αλλά βοήθεια για να έχουν τα αυτονόητα και όσα τους έχουν υποσχεθεί.

Ο κατάλογος των αιτημάτων:    

Οι μαθητές και οι μαθήτριες του ΓΕ.Λ. ΔΙΔΥΜΟΤΕΙΧΟΥ αποφασίσαμε να κάνουμε κατάληψη! Οι λόγοι που μας οδήγησαν σε αυτή την πράξη είναι οι εξής:

1)Έλλειψη καθηγητών ( ακόμα και η  προσελευσή τους δεν λύνει τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί-ύλη 2 μηνών δεν μπορεί να καλυφθεί)

2)Κοινό γυμναστήριο με το 2ο γυμνάσιο Διδ/χου- εκτός αυτού το γυμναστήριο αυτό , το οποίο χρησιμοποιείται απο τόσα παιδιά, δεν είναι κατάλληλο να ονομάζεται “γυμναστήριο”, εφόσον:

α. υπάρχουν χαλασμένα παράθυρα και πόρτες

β. δεν υπάρχει θέρμανση

γ. χρειαζεται μια ολική διαμόρφωση-καθαρισμός

3) Αυτόνομη θέρμανση( το σχολείο και το παράρτημα του σχολείου μας χρησιμοποιούν τον ίδιο λέβητα θέρμανσης που έχουν τα δύο γειτονικά γυμνάσια αντίστοιχα)

4) Ανεξάρτητο ρολόι Δ.Ε.Η.

5) Αλλαγές στη θέρμανση του σχολείου ( πιο συχνά και όχι μονο τις πρώτες ώρες)

6) Αλλαγή κουφωμάτων ( πόρτες και παράθυρα σχολείου και παραρτήματος)

7) Στο κλιμακοστάσιο του παραρτήματος υπάρχουν φθορές λόγω της πολυετούς χρήσεώς του.

8) Κατά την εκτέλεση των σχολικών μαθημάτων , οι πόρτες του προαύλιου χώρου να παραμένουν κλειστές( αποφυγή εισόδου εξωσχολικών μαθητών- αδέσποτα ζώα- διάφοροι περαστικοί)

9) Ένα καλύτερο σύστημα εκπαίδευσης

10) Δωρεάν εκπαίδευση ( απαράδεκτη η πληρωμή των βιβλίων των αγγλικών μας!)

 ΔΕΝ ΖΗΤΑΜΕ ΤΗΝ ΛΥΠΗΣΗ ΣΑΣ, ΖΗΤΑΜΕ ΤΗΝ ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΑΣ!

 ΖΗΤΑΜΕ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΥΠΟΣΧΕΘΗΚΑΤΕ!

 


Συντάκτης Σταυρούλα Αγελαδαράκη Νοέμβριος 6, 2017 10:06
RadioEvrosAPPS

Συνεντεύξεις

Ράδιο Έβρος TV

Πρωτοσέλιδα

Εγγραφείτε στο Newsletter