Κατάληψη στο Δημοτικό σχολείο Λεπτής από τους γονείς

Συντάκτης Νewsroom Σεπτέμβριος 1, 2017 11:09

Κατάληψη στο Δημοτικό σχολείο Λεπτής από τους γονείς

Σε διαμαρτυρία προχώρησαν σήμερα το πρωί οι γονείς των μαθητών του δημοτικού σχολείου Λεπτής για την επικείμενη υποβάθμιση του από τριθέσιο σε διθέσιο.

Το δημοτικό σχολείο Λεπτής αποτελεί σχολικό κέντρο αφού συγκεντρώνει παιδιά από 5 χωριά. Η υποβάθμιση του γίνεται διότι λείπουν 2 μαθητές (χρειάζονται 30 και έχει 28).
Οι γονείς αποφάσισαν σήμερα να προχωρήσουν σε κατάληψη και να μην επιτρέψουν στους δασκάλους να μπουν στο σχολείο, στέλνοντας ένα μήνυμα στον περιφερειακό διευθυντή ότι είναι αποφασισμένοι να κλιμακώσουν τον αγώνα και να δικαιωθούν” είπε μιλώντας στο ΡΑΔΙΟ ΕΒΡΟΣ ο Γκατζίδης Σταμάτης, επικεφαλής του συνδυασμού “Λαϊκή συσπείρωση” στο δήμο Ορεστιάδας.
Η κατάληψη των γονέων της Λεπτής θα επαναληφθεί και την Δευτέρα ενώ ετοιμάζουν μεγάλη συγκέντρωση με τη συμβολή όλης της τοπικής κοινωνίας της Λεπτής για τις 11 Σεπτεμβρίου, ημέρα του αγιασμού. Όπως ανέφερε ο κ. Γκατζίδης, ο αγιασμός θα πραγματοποιηθεί κανονικά αλλά δεν θα επιτρέψουν στα παιδιά να μπουν στη σχολική αίθουσα.
Στην σημερινή συγκέντρωση βρέθηκαν: ο περιφερειακός σύμβουλος Βενετίδης Κώστας, οι Καραγιάννης Γιώργος, Ορμανλίδης Χρήστος και Μπαρμπούδης Αλέξανδρος, δημοτικοί σύμβουλοι δήμου Ορεστιάδας, ο Γκατζίδης Σταμάτης,  επικεφαλής του συνδυασμού “Λαϊκή συσπείρωση” στο δήμο Ορεστιάδας και οι πρόεδροι του Νεοχωρίου και Αμπελακίων.
Ο περιφερειακός σύμβουλος Βενετίδης Κώστας δήλωσε σχετικά: “Πρέπει επιτέλους οι κατοικούντες πέριξ της πλατείας Κολωνακίου να καταλάβουν ότι υποβαθμίσεις και καταργήσεις δομών στην παραμεθόριο εγκυμονούν κινδύνους. Κάποιοι δε, κατέλαβαν θέσεις κυβερνητικές κατηγορώντας αυτά που εφαρμόζουν τώρα. Ας αναλάβουν τις ευθύνες τους.
Ακούστε όσα είπε μιλώντας για το θέμα στο ΡΑΔΙΟ ΕΒΡΟΣ και στην Σούλα Καπετανίδου ο κ. Σταμάτης Γκατζίδης:


Συντάκτης Νewsroom Σεπτέμβριος 1, 2017 11:09

Συνεντεύξεις

NALMPANTIS200
Μουρμούρια

Ράδιο Έβρος TV

Πρωτοσέλιδα

Εγγραφείτε στο Newsletter