Εντοπίστηκε καραβάνι με 135 πρόσφυγες κοντά στη Νέα Βύσσα – Πάνω από 50 είναι παιδιά

Συντάκτης Νίκος Πατούνας 1 Ιουνίου, 2023 21:53

Εντοπίστηκε καραβάνι με 135 πρόσφυγες κοντά στη Νέα Βύσσα – Πάνω από 50 είναι παιδιά

Κατά δήλωσή τους είναι Συριακής καταγωγής

Σε επιφυλακή παραμένουν οι Αρχές στην περιοχή του Έβρου καθώς νωρίτερα σήμερα εντοπίστηκε ομάδα προσφύγων/μεταναστών στην περιοχή της Νέας Βύσσας. Οι Αρχές κινητοποιήθηκαν άμεσα με ισχυρές δυνάμεις της Ελληνικής Αστυνομίας, οι οποίες εντόπισαν 135 άτομα– 50 άνδρες, 32 γυναίκες και 53 παιδιά– τα οποία κατά δήλωσή τους πέρασαν στη χώρα μας αυτοβούλως από την Τουρκία.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ αφέθηκαν αρχικά σε τουρκική νησίδα στο ύψος της Νέας Βύσσας από στρατοχωροφύλακες και εκείνοι με τη σειρά τους, λόγω της χαμηλής στάθμης των υδάτων, περπατώντας πέρασαν στο ελληνικό έδαφος. Κατά δήλωση τους είναι Συριακής καταγωγής.


Για 138 άτομα κάνει λόγο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΟΡΕΝ και σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Μίνας Καραμήτρου η τουρκική χωροφυλακή φέρεται να τα «έσπρωξε» στο ελληνικό έδαφος. Τα δεκάδες άτομα εντοπίστηκαν κοντά στο χωριό Νέα Βύσσα όταν οι Έλληνες συνοριοφύλακες είδαν το μεγάλο καραβάνι, καθώς και τους Τούρκους στρατοχωροφύλακες όχι μόνο να μη τους συλλαμβάνουν, αλλά να κάνουν και ό,τι μπορούν για να τους περάσουν στην Ελλάδα. Αξιωματικοί της ΕΛΑΣ εξηγούν ότι το συγκεκριμένο περιστατικό είναι ανησυχητικό, καθώς κάτι παρόμοιο έχει να συμβεί στα σύνορα αρκετό καιρό, ενώ παράλληλα λαμβάνει χώρα σε μία περίοδο που οι καιρικές συνθήκες έχουν βελτιωθεί και έχουν τελειώσει οι εκλογές στην Τουρκία.

Φωτογραφία αρχείου | Πηγές: ΕΡΤ, ΟΡΕΝ, Τα ΝΕΑ, Έθνος


Συντάκτης Νίκος Πατούνας 1 Ιουνίου, 2023 21:53

Δημοφιλή άρθρα

Ράδιο Έβρος TV