Καλοκαίρι 2021 στην περιφέρειά μας – Οι ναυαγωσωστες, οι ελλείψεις, οι κίνδυνοι και οι ζωές που χάνονται

Συντάκτης Νίκος Πατούνας 1 Αυγούστου, 2021 12:58

Καλοκαίρι 2021 στην περιφέρειά μας – Οι ναυαγωσωστες, οι ελλείψεις, οι κίνδυνοι και οι ζωές που χάνονται

Από βέβαιο πνιγμό σώθηκε πριν από λίγο ηλικιωμένη γυναίκα στην παραλία της Νέας Περάμου Καβάλας

Την άτυχη κολυμβητρια εντόπισε ο ναυαγοσώστης, έσπευσε και την μετέφερε στην ακτή, και με τη βοήθεια άλλων υγειονομικών που έτυχε να βρίσκονται δίπλα, κατάφεραν με σωστό συντονισμό να την κρατήσουν εν ζωή.
Απολύτως κρίσιμα ήταν τα πρώτα δευτερόλεπτα κατά τα οποία της έγινε ΚΑΡΠΑ, όπως και η δεύτερη φορά που ένιωθαν ότι “την έχαναν” και έγινε χρήση της αμπούλας οξυγόνου που διέθετε ο ναυαγοσώστης στο υλικό πρώτων βοηθειών.

Δυστυχώς ανάλογα περιστατικά πριν λίγες μέρες απέβησαν μοιραία στις παραλίες της Αλεξανδρούπολης, ελλείψει ναυαγωσωστων στην καρδιά του καλοκαιριού.


Οι ναυαγοσώστες είναι απολύτως αναγκαίοι από την πρώτη μέρα της θερινής περιόδου. Αυτό επιβεβαιώνεται καθημερινά, αφού η έγκαιρη παρέμβασή τους αποδεικνύεται σωτήρια σε κάθε περίπτωση.

Στο συγκεκριμένο περιστατικό με τη λουομενη στην περιφέρειας ΑΜΘ, ευτυχώς ο Δήμος Παγγαίου είχε φροντίσει να ολοκληρώσει τις διαδικασίες και προσέλαβε άτομα από την 1η Ιουνίου, όπως κάθε χρόνο.

Να σημειωθεί όμως η έλλειψη απαραίτητων υλικών στον εξοπλισμό του ναυαγωσωστων, όπως π.χ. ισοθερμικη κουβέρτα, φιάλη οξυγόνου, ακόμα και ο πύργος ελέγχου που λείπει από την ακτή και δυσκολεύει την επιτήρηση σε μεγάλη έκταση.
Επίσης, εμφατικά θα σταθούμε και στο κρίσιμο χρονικό διάστημα μέχρι να φτάσει το ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ από την Καβάλα στη Νέα Πέραμο. Περίπου 30 λεπτά, κατά τα οποία βρέθηκαν οι κατάλληλοι άνθρωποι στην κατάλληλη στιγμή και έσωσαν τη ζωή μιας γυναίκας. Ιδανικό βέβαια θα ήταν, όπως επισημάνθηκε από εμπλεκόμενους στο σημερινό επεισόδιο, να υπάρχει πάντοτε σε αναμονή ένα ασθενοφόρο τουλάχιστον σε πολυσύχναστες περιοχές γεμάτες κόσμο.

Το περιστατικό σημειώθηκε στις 11:25 το πρωί της Κυριακής 1/8, και στις 12:00 ξεκίνησε η μεταφορά της ηλικιωμένης με ασθενοφόρο στο νοσοκομείο Καβάλας.

Οι συγγενείς της – γενναίας – κυρίας Βούλας που ήρθε για διακοπές από τη Γερμανία στην περιοχή, αντιλήφθηκαν ότι επρόκειτο για δικό τους άνθρωπο λίγο πριν την έλευση του ασθενοφόρου. Τώρα βρίσκονται κοντά της ευελπιστώντας να συνέλθει εντελώς και να έχει ξεπεραστεί κάθε κίνδυνος από τη δραματική περιπέτειά της. Μια περιπέτεια που έγινε υπόθεση όλων· η κυρία Βούλα όλων όσοι βρέθηκαν κοντά της τυχαία τη συγκεκριμένη στιγμή και έδωσαν μια πραγματική μάχη με το θάνατο.


Συντάκτης Νίκος Πατούνας 1 Αυγούστου, 2021 12:58

Δημοφιλή άρθρα

Ράδιο Έβρος TV