Κάλεσμα για τον “Δρόμο Ειρήνης” – Συμπαράστασης για τους δύο Έλληνες Στρατιωτικούς

Συντάκτης Δημήτρης Μηλίκας Μάιος 16, 2018 14:57

Κάλεσμα για τον “Δρόμο Ειρήνης” – Συμπαράστασης για τους δύο Έλληνες Στρατιωτικούς

Κάλεσμα προς Έλληνες και ξένους δρομείς μεγάλων αποστάσεων στον Δρόμο Ειρήνης από Ορεστιάδα – Καστανιές – Ορεστιάδα στις 27 Μαΐου 2018 ως ένδειξη συμπαράστασης για τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς!

Στην Ελλάδα του αρχαίου Ελληνικού Πνεύματος του ωραίου του μεγάλου και του αληθινού εκεί όπου οι δρόμοι όλων των σύγχρονων αθλητών συναντούν τις πατημασιές  των ημεροδρόμων Φειδιππίδη, Ευχίδα , Αργέα και πολλών άλλων,  πουθενά δεν θα συναντήσεις  ημεροδρόμους σε δρόμο συμπαράστασης των αδελφών τους .

Αυτό τον δρόμο ίσως οι μελλοντικές γενιές θελήσουν να τον επαναλάβουν γνωρίζοντας τα αποτελέσματά του.

Το μόνο σίγουρο είναι ότι κάποιες δεκάδες ή εκατοντάδες σύγχρονοι ημεροδρόμοι θα γράψουν Ιστορία τρέχοντας τον δρόμο της «Ειρήνης» και συμπαράστασης 36 ή 18 χιλιομέτρων όχι για να πάρουν την νίκη από τους συναθλητές τους αλλά για να μεταφέρουν το μήνυμα στα αδέλφια τους ότι δεν τους ξεχάσανε και συμπάσχουν μαζί τους.

Αυτοί οι δρομοκήρυκες – αγγελιοφόροι θα προσπαθήσουν να επικοινωνήσουν σε όλο τον κόσμο το γεγονός της κράτησης πλέον των εβδομήντα ημερών δύο νέων ανθρώπων.

Στην αρχαιότητα οι ημεροδρόμοι ήταν υποχρεωμένοι να τρέχουν με τον οπλισμό τους για να μην τους χαρακτηρίσουν ριψάσπιδες, σε εμάς που θα τρέξουμε αυτό τον αγώνα τα όπλα μας θα είναι η αγάπη του κόσμου που θα χειροκροτήσει σε όλη την διαδρομή την προσπάθειά για «Ειρήνη» και απελευθέρωσης των στρατιωτικών μας.

Ελπίζουμε στην θετική ανταπόκριση πολλών ημεροδρόμων από όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό  στις 27 Μαΐου στην Ορεστιάδα, σε έναν δρόμο με ειρηνικό χαρακτήρα, στέλνοντας  ένα μήνυμα συμπαράστασης στους δύο Έλληνες στρατιωτικούς.

Ο δρόμος θα έχει δύο παράλληλες διαδρομές, α) των 36 χλμ. με αφετηρία την Κεντρική Πλατεία Ορεστιάδας έως το Τελωνείο Καστανεών και επιστροφή και β) των 18 χλμ. με αφετηρία το Τελωνείο Καστανεών με τερματισμό την Κεντρική Πλατεία Ορεστιάδας.  Ανά 5 χλμ. θα υπάρχουν σταθμοί τροφοδοσίας.

Αιτήσεις συμμετοχής υποβάλλονται ηλεκτρονικά στο email: [email protected] και στο γραφείο Κοινωνικής Προστασίας του Δήμου Ορεστιάδας στο ισόγειο του Δημαρχείου έως και 23 Μάϊου 2018, χωρίς να υπάρχει περιορισμός στην ηλικία και χωρίς οικονομική συμμετοχή. Η αίτηση είναι διαθέσιμη στο link του Δήμου www.orestiada.gr. Πληροφορίες στο τηλ. 2552350334.

Ώρα έναρξης των 36 χλμ. στις 8.00 το πρωί από την Κεντρική Πλατεία Ορεστιάδας και στις 10.30 θα ξεκινήσουν όλοι μαζί οι δρομείς από το Τελωνείο Καστανέων προς την Κεντρική Πλατεία Ορεστιάδας.

 

 

 


Συντάκτης Δημήτρης Μηλίκας Μάιος 16, 2018 14:57

Συνεντεύξεις

Μουρμούρια
NALMPANTIS200

Ράδιο Έβρος TV

Εγγραφείτε στο Newsletter