“Η βία δεν είναι μαγκιά” στο 3ο Γυμνάσιο Ορεστιάδας

Συντάκτης Νίκος Πατούνας 15 Απριλίου, 2024 12:15

“Η βία δεν είναι μαγκιά” στο 3ο Γυμνάσιο Ορεστιάδας

Επίκαιρη, χρήσιμη και εξόχως σημαντική η δράση που οργανώνεται αύριο στο 3ο Γυμνάσιο Ορεστιάδας, από το Σύλλογο Γονέων & Κηδεμόνων, για το σχολικό εκφοβισμό και τη βία μεταξύ ανηλίκων. Με την παρουσία ψυχολόγου, ειδικευμένης αστυνομικού αλλά και της ίδιας της αντιεισαγγελέως του Πρωτοδικείου Ορεστιάδας, οι μαθητές και οι μαθήτριες θα έχουν την ευκαιρία να ενημερωθούν, να προβληματιστούν, να βρουν αξιόπιστες απαντήσεις στις απορίες τους, αλλά – κυρίως – να συνειδητοποιήσουν ότι “η βία δεν είναι μαγκιά” και ότι δεν γίνεται “για πλάκα” τίποτα που μπορεί να βλάψει ένα άλλο άτομο, ηθελημένα ή άθελα.

Στο Ράδιο Έβρος και στην εκπομπή Εβροσκόπιο μίλησε για το θέμα ο Βασίλης Παραπαγκίδης, μέλος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το περιεχόμενο της εκδήλωσης που γνωστοποίησε ο κ. Παραπαγκίδης:


Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων 3ου Γυμνασίου Νέας Ορεστιάδας, σε συνεργασία με το Σύλλογο Διδασκόντων του Σχολείου, διοργανώνει ενημερωτική εκδήλωση για τους μαθητές του σχολείου με θέμα: “Η βία δεν είναι μαγκιά – cyberbullying“.

Ομιλητές:

1. Βραχιώλιας Ευστράτιος, Ψυχολόγος, επιστημονικά υπεύθυνος Κέντρου Πρόληψης Π.Ε. Έβρου,

2. Χατζάκη Πασχαλιώ, Αστυνόμος Α’, Υπασπίστρια της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ορεστιάδας,

3. Μαλλή Βασιλική, Εισαγγελική Πάρεδρος Πρωτοδικείου Ορεστιάδας.

Η εκδήλωση απευθύνεται αποκλειστικά σε μαθητές και θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη, 16-4-2024 στο 3ο Γυμνάσιο Νέας Ορεστιάδας.


Συντάκτης Νίκος Πατούνας 15 Απριλίου, 2024 12:15

Δημοφιλή άρθρα

Ράδιο Έβρος TV