Η Θρακιώτισσα Αικατερίνη Σακελλαροπούλου υποψήφια Πρόεδρος της Δημοκρατίας

Συντάκτης Γιάννης Βαβαλικούδης 15 Ιανουαρίου, 2020 19:33

Η Θρακιώτισσα Αικατερίνη Σακελλαροπούλου υποψήφια Πρόεδρος της Δημοκρατίας

Την υποψηφιότητα της Κατερίνας Σακελλαροπούλου ανακοίνωσε πριν από λίγο σε διάγγελμα ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης

Την πρόεδρο του Συμβουλίου της Επικρατείας Κατερίνα Σακελλαροπούλου ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός για υποψήφια Πρόεδρο της Δημοκρατίας κλείνοντας με αυτόν τον τρόπο γρήγορα τον κύκλο της ονοματολογίας και των εντυπώσεων.

Ο πρωθυπουργός σε διάγγελμα που απηύθυνε στον Ελληνικό λαό πρότεινε την θρακιώτισσα δικαστικό για το ανώτερο αξίωμα της πολιτεύματος θέλοντας να παρουσιάσει μια υπερκομματική και ενοτική υποψηφιότητα  καθώς η κ. Σακελλαροπούλου δεν προέρχεται από την πολιτική οικογένεια της ΝΔ. Επιπροσθέτως ο κ. Μητσοτάκης με αυτή του την πρόταση θέλησε να σηματοδοτήσει την μεταμνημονιακή περίοδο της χώρας με την επιλογή γυναίκας στο ύπατο πολιτειακό αξίωμα.

Το βιογραφικό της Αικατερίνης Σακελλαροπούλου:

Γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη. Η καταγωγή της οικογένειάς της είναι από τη Σταυρούπολη Ξάνθης. Σπούδασε νομικά στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και πραγματοποίησε μεταπτυχιακές σπουδές στο Δημόσιο Δίκαιο στο Πανεπιστήμιο Paris II. Εισήλθε ως Εισηγήτρια στο Συμβούλιο της Επικρατείας και εν συνεχεία προήχθη διαδοχικά σε Πάρεδρο (1988) και Σύμβουλο (2000).

Τον Οκτώβριο του 2015 τοποθετήθηκε Αντιπρόεδρος του ΣτΕ, ενώ τον Οκτώβριο του 2018 τοποθετήθηκε ομόφωνα στη θέση της Προέδρου του ΣτΕ.

Έχει συμμετάσχει στην Ένωση Δικαστικών Λειτουργών του ΣτΕ, της οποίας έχει διατελέσει γενική γραμματέας (1985-1986), αντιπρόεδρος (2006-2008) και πρόεδρος (1993-1995, 2000-2001).
Κατά καιρούς αρθρογραφεί σε επιστημονικά περιοδικά ενώ έχει συμμετάσχει στη συγγραφή του βιβλίου “Οικονομική κρίση και προστασία του περιβάλλοντος στη νομολογία του Συμβουλίου της Επικρατείας” (εκδόσεις Παπαζήση).


Συντάκτης Γιάννης Βαβαλικούδης 15 Ιανουαρίου, 2020 19:33

Συνεντεύξεις

NALMPANTIS200

Δημοφιλή άρθρα

NALMPANTIS200

Ράδιο Έβρος TV