Η Νέα Βύσσα έσπασε το Ρεκόρ Γκίνες για την μεγαλύτερη πλεξούδα σκόρδων!

Συντάκτης Σταυρούλα Αγελαδαράκη Ιούνιος 19, 2018 11:31

Η Νέα Βύσσα έσπασε το Ρεκόρ Γκίνες για την μεγαλύτερη πλεξούδα σκόρδων!

Η Νέα Βύσσα, “το χωριό των σκόρδων” έσπασε το ρεκόρ γκίνες της μεγαλύτερης πλεξούδας σκόρδων!

Στο πλαίσιο των παράλληλων δράσεων της 18ης Alexpo 2018 λαμβάνει χώρα ήδη από εχθές το πρωί και η επίσημη προσπάθεια κατάρριψης Ρεκόρ Γκίνες με θέμα την μεγαλύτερη πλεξούδα σκόρδου η οποία αναμένεται να ολοκληρωθεί στις  19 Ιουνίου το βράδυ, όπου παρουσία κόσμου, επισήμων, μαρτύρων και κριτών θα επικυρωθεί το αποτέλεσμα σε μια γιορτινή ατμόσφαιρα. Η πρόκληση για την επίτευξη του ρεκόρ είναι ότι σύμφωνα με τους κανόνες του Γκίνες, απαγορεύεται η χρήση οποιουδήποτε ξένου σώματος για την δημιουργία πλεξούδας,  γεγονός που σημαίνει ότι μόνο ΕΝΑ άτομο την φορά μπορεί να πλέκει.

Οι γυναίκες της Βύσσας πλέκουν ασταμάτητα με σκοπό να καταρρίψουν το ρεκόρ της μεγαλύτερης πλεξούδας σκόρδου! Ο αρχικός στόχος ήταν η πλεξούδα να φτάσει σε μήκος τα 300 μέτρα, καταρρίπτοντας το Ρεκόρ που κατέχει η Ουγγαρία (255 μέτρα) από το 2006. Όπως ενημέρωσε πριν λίγο μέσω των κοινωνικών δικτύων το Επιμελητήριο Έβρου, που διοργανώνει την 18η Alexpo 2018, το Ρεκόρ Γκίνες έσπασε ήδη από την πρώτη ημέρα της προσπάθειας και συνεχίζει η πλεξούδα έχοντας υπερβεί τα 300 μέτρα!

Μένει φυσικά να επικυρωθεί και επίσημα η κατάρριψη του ρεκόρ σήμερα το απόγευμα και το όνομα της Νέας Βύσσας του Βορείου Έβρου να μπει επισήμως στον κατάλογο των Ρεκόρ Γκίνες!

Την ανακοίνωση για την επίσημη προσπάθεια της κατάρριψης του ρεκόρ μπορείτε να δείτε ΕΔΩ

Το πρόγραμμα της 18ης Alexpo 2018 μπορείτε να βρείτε ΕΔΩ

Δείτε την πλεξούδα στο βίντεο που δημοσιεύτηκε:

 


Συντάκτης Σταυρούλα Αγελαδαράκη Ιούνιος 19, 2018 11:31

Συνεντεύξεις

NALMPANTIS200
Μουρμούρια

Ράδιο Έβρος TV