Η μικρή “Λευκή Νύχτα” της Ορεστιάδας

Συντάκτης Σταυρούλα Αγελαδαράκη 12 Αυγούστου, 2018 09:56

Η μικρή “Λευκή Νύχτα” της Ορεστιάδας

Την Πέμπτη 9 Αυγούστου πραγματοποιήθηκε για άλλη μια χρονιά και με μεγάλη επιτυχία η “Λευκή Νύχτα Αλεξανδρούπολης” μια εκδήλωση που αποτελεί πλέον θεσμό για την πρωτεύουσα του νομού και διοργανώνεται από τον Εμπορικό Σύλλογο Αλεξανδρούπολης με την βοήθεια του Δήμου Αλεξανδρούπολης και υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Τουρισμού.

Παρά την μεγάλη επιτυχία αυτής της διοργάνωσης τα τελευταία χρόνια, που δεν περιορίζεται μόνο στο διαφορετικό ωράριο και στις τιμές των καταστημάτων αλλά και στις μουσικές και πολιτιστικές εκδηλώσεις που πραγματοποιούνται παράλληλα, δεν έχουμε δει κάποια παρόμοια εκδήλωση στο βόρειο τμήμα του νομού. Ωστόσο ο κόσμος φαίνεται να στηρίζει και να αναζητά τέτοιες εκδηλώσεις και αυτό συνήθως γινόταν φανερό από τον μεγάλο αριθμό επισκεπτών από άλλα μέρη του νομού που επέλεγαν να ταξιδέψουν ως την Αλεξανδρούπολη το διάστημα που πραγματοποιείται η “Λευκή Νύχτα”.

Άλλη μία κίνηση όμως, αυτή την φορά στην πόλη της Ορεστιάδας, αποτελεί τέτοιο παράδειγμα. Την επόμενη της “Λευκής Νύχτας Αλεξανδρούπολης”, την Παρασκευή 10 Αυγούστου, δύο επιχειρηματίες της Ορεστιάδας προχώρησαν σε μία πρωτοβουλία που θύμιζε έντονα “Λευκή Νύχτα”: πέρα από το διευρυμένο ωράριο αλλά και τις προσφορές υπήρχε στον χώρο των καταστημάτων μουσική, αναψυκτικά και ποτά. Οπότε οι καταναλωτές είχαν την ευκαιρία όχι μόνο να επισκεφθούν τα δύο καταστήματα μέχρι αργά το βράδυ για τις αγορές τους, αλλά παράλληλα μπορούσαν να ακούσουν μουσική, να απολαύσουν κάποιο αναψυκτικό ή ποτό και φυσικά μπορούσαν να επωφεληθούν από τις προσφορές σε προϊόντα και υπηρεσίες των δύο καταστημάτων.

Ο κόσμος της Ορεστιάδας στήριξε φανερά αυτήν την κίνηση καθώς μεγάλος αριθμός κόσμου επισκέφθηκε τα δύο αυτά καταστήματα κατά την διάρκεια του “Πάρτυ Τιμών” όπως ονομάστηκε αυτή η πρωτοβουλία. Παράλληλα η κίνηση αυτή πρόσφερε λίγη περισσότερη ζωντάνια στο εμπορικό κέντρο της πόλης τις βραδυνές ώρες, καθώς και τα δύο καταστήματα βρίσκονται στην Βασιλέως Κωνσταντίνου, κεντρικό σημείο, στην καρδιά της πόλης και περιοχή με πολλά καταστήματα. Σίγουρα βοήθησε αρκετά και η επιλογή της ημέρας, καθώς και ο καιρός, καθώς μιλάμε για βράδυ της Παρασκευής, στον απόηχο ακριβώς της “Λευκής Νύχτας Αλεξανδρούπολης”.

Το “πείραμα” πέτυχε. Θα μπορούσε η πρωτότυπη αυτή κίνηση να αποτελέσει την αρχή για κάτι περισσότερο;

Το βέβαιο είναι ότι αυτή η πρωτοβουλία έδειξε έμπρακτα ότι η περιοχή είναι κάτι παραπάνω από έτοιμη για μία ανάλογη “Λευκή Νύχτα Ορεστιάδας”: ο κόσμος “αγκαλιάζει” τέτοιες διοργανώσεις και οι επιχειρηματίες οργανώνονται και επιχειρούν τέτοιες κινήσεις αλλά και η ίδια η πόλη αποκτά ζωντάνια και φυσικά και επισκέπτες και από άλλα μέρη του νομού και όχι μόνο – από μέρη τα οποία βρίσκονται πιο κοντά στην πόλη της Ορεστιάδας από ότι της Αλεξανδρούπολης. Φυσικά με αυτές τις προϋποθέσεις μία τέτοια διοργάνωση θα μπορούσε να χαρακτηριστεί “win win situation” – επικερδής για όλους τους εμπλεκόμενους. Βεβαίως μένει να αποφασιστεί μία τέτοια κίνηση, η διοργάνωση δηλαδή μιας αντίστοιχης Λευκής Νύχτας και στην Ορεστιάδα, από τους επιχειρηματίες της περιοχής και την ΕΕΒΟΠ, μία κίνηση που σίγουρα θα μπορούσε να υποστηριχθεί και από τον Δήμο Ορεστιάδας.

Μένει λοιπόν να δούμε και να ελπίζουμε: θα έχουμε άραγε μία “Λευκή Νύχτα” και στην Ορεστιάδα;


Συντάκτης Σταυρούλα Αγελαδαράκη 12 Αυγούστου, 2018 09:56

Συνεντεύξεις

Μουρμούρια

Δημοφιλή άρθρα

NALMPANTIS200

Ράδιο Έβρος TV