Και οι καθηγητές στηρίζουν τον αγώνα των καθαριστριών

Συντάκτης Νewsroom 6 Φεβρουαρίου, 2020 09:51

Και οι καθηγητές στηρίζουν τον αγώνα των καθαριστριών

Μετά το Σύλλογο Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαιδευσης και οι καθηγητές-μέλη της Β΄ΕΛΜΕ Έβρου εκφράζουν τη στήριξη τους στον αγώνα που κάνουν οι σχολικές καθαρίστριες:

Το Δ.Σ. της Β ΕΛΜΕ ΕΒΡΟΥ στηρίζει την 48ωρη απεργία στις 6 και 7 Φεβρουαρίου των σχολικών καθαριστριών. Στην απεργία αυτή, η οποία είναι πανελλαδικής εμβέλειας, οι σχολικές καθαρίστριες απεργούν για το αυτονόητο, δηλαδή την διασφάλιση των θέσεων εργασίας τους.

Το Δ.Σ. της Β ΕΛΜΕ ΕΒΡΟΥ στηρίζει τα αιτήματα των καθαριστριών για:

  • Μόνιμη, πλήρη και σταθερή εργασία με αορίστου χρόνου συμβάσεις και πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα – Μονιμοποίηση όλων των εργαζομένων χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Πιστοποίηση επαγγέλματος.
  • Έγκαιρη και άμεση καταβολή των δεδουλευμένων αποδοχών. Αξιοπρεπείς αμοιβές.
  • Ανθρώπινες συνθήκες εργασίας, με τήρηση των κανόνων Υγιεινής και Ασφάλειας. Αυστηροποίηση και επιβολή κυρώσεων στους Δήμους που δεν χορηγούν τα εκ του νόμου προβλεπόμενα μέσα ατομικής προστασίας.
  • Ασφάλεια και ΟΧΙ επισφάλεια στην εργασία – Καμία μείωση αιθουσών, καμία απόλυση εργαζόμενης από Δημάρχους και Σχολικές Επιτροπές.

Συμμετέχουμε δυναμικά στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας των σχολικών καθαριστριών, αύριο 6 Φλεβάρη και ώρα 11 το πρωί στο Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Ορεστιάδας


Συντάκτης Νewsroom 6 Φεβρουαρίου, 2020 09:51

Συνεντεύξεις

Μουρμούρια

Δημοφιλή άρθρα

Μουρμούρια

Ράδιο Έβρος TV