Επικράτηση ΚΙΕΦ σε Ροδόπη-Ξάνθη: Η επόμενη μέρα βρίσκει τη Θράκη έτσι όπως ήταν και πριν τις εκλογές

Συντάκτης Νίκος Πατούνας 11 Ιουνίου, 2024 13:29

Επικράτηση ΚΙΕΦ σε Ροδόπη-Ξάνθη: Η επόμενη μέρα βρίσκει τη Θράκη έτσι όπως ήταν και πριν τις εκλογές

Η πρόεδρος του Κόμματος Ισότητας, Ειρήνης & Φιλίας Τσιγδέμ Ασάφογλου παραχώρησε το βράδυ των Ευρωεκλογών την αποκλειστική δήλωση περί “Τούρκων της Δυτικής Θράκηςστο δημοσιογράφο Διονύση Βοργιά, αρχισυντάκτη στην εφημερίδα Ο ΧΡΟΝΟΣ. Τις τελευταίες εξελίξεις μετά την εκλογική νίκη του ΚΙΕΦ/DEB σε Ροδόπη και Ξάνθη και το κλίμα που επικρατεί τώρα στην περιοχή, μετέφερε στον Ράδιο Έβρος, στο Εβροσκόπιο, ο Διονύσης Βοργιάς.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του, “η επόμενη μέρα βρίσκει τη Θράκη έτσι ακριβώς όπως ήταν και νωρίτερα. Στην περιοχή δεν έχει αλλάξει τίποτα, δεν έχει αλλάξει τίποτα μεταξύ των κατοίκων, σαν να μην έγιναν Ευρωεκλογές και σαν το αποτέλεσμα αυτό να μην ήρθε ποτέ“. Βέβαια, προέβλεψε πως “το αποτέλεσμα αυτό θα εργαλειοποιηθεί από το ΚΙΕΦ, με προσπάθεια να το χρησιμοποιήσει κυρίως σε Ευρωπαϊκό Επίπεδο“. Τόνισε δε πως το κόμμα αυτό δεν το ψηφίζουν όλοι οι μουσουλμάνοι της περιοχής, αλλά περίπου οι επτά στους δέκα από όσους πήγαν στις κάλπες, ενώ σημειώθηκε και μεγάλη αποχή στην περίπτωση της μειονότητας, όπως και στην υπόλοιπη Ελλάδα. Ειδικότερα, σ’ αυτές τις εκλογές περίπου 7.000 ψηφοφόροι της μειονότητας προτίμησαν να μην ψηφίσουν, κι αυτό προφανώς έχει τη σημασία του. Συνεπώς, η παρέμβαση του Προξενείου δεν φαίνεται πως ασκεί την απόλυτη επιρροή σε όλο το μουσουλμανικό πληθυσμό, εν αντιθέσει με όσα επικοινωνιακά θέλει να υποστηρίξει η αντίθετη άποψη (περισσότερα από το ρεπορτάζ του Δ. Βοργιά: ΕΔΩ).

Swiss Approval

Όπως προέκυψε πάντως από τη συζήτηση, φαίνεται πως οι νεότεροι σε ηλικία μουσουλμάνοι της περιοχής λειτουργούν όπως και όλοι οι νέοι της εποχής τους∙ αδιάφορα απέναντι στην πολιτική σκηνή και στα “παιχνίδια” των πολιτικών.

Αναλυτικά:


Συντάκτης Νίκος Πατούνας 11 Ιουνίου, 2024 13:29

Δημοφιλή άρθρα

Ράδιο Έβρος TV