Η Βάσω Τριανταφυλλίδου-Κηπουρού με το βιβλίο της “ΣΤΑ ΑΝΤΙΚΡΙΝΑ ΠΑΡΑΛΙΑ” στο Ράδιο Έβρος…

Συντάκτης Αναστασία Πατλακίδου 23 Ιουλίου, 2018 09:27

Η Βάσω Τριανταφυλλίδου-Κηπουρού με το βιβλίο της “ΣΤΑ ΑΝΤΙΚΡΙΝΑ ΠΑΡΑΛΙΑ” στο Ράδιο Έβρος…

Στα αντικρινά παράλια και τους ανθρώπους τους…τις αγάπες τους…τους φόβους τους…τα λάθη τους…τους θυμούς τους…τις ζωές τους γεμάτες από συναισθήματα ανάμικτα και στιγμές που ακολουθούν την ροή των γεγονότων και της ιστορίας.

Η Βάσω Τριανταφυλλίδου-Κηπουρού καλεσμένη στο Ράδιο Έβρος,στην εκπομπή “Άρωμα Μελωδίας”,μας μίλησε  για το βιβλίο της “ΣΤΑ ΑΝΤΙΚΡΙΝΑ ΠΑΡΑΛΙΑ” που βασίζεται σε αληθινή ιστορία και για τους ήρωες της που είναι πραγματικά πρόσωπα…

Λίγα λόγια για το βιβλίο στο οπισθόφυλλο

Η Ελένη ήταν δώδεκα χρονών, όταν σ’ έναν περίπατο στο λιμάνι της Αλικαρνασσού, (Μπόντρουμ) έπεσε ξαφνικά στη θάλασσα!… Ο Μαχμούτ ένας νεαρός δεκαεπτά χρονών, αψηφώντας τον κίνδυνο, βούτηξε με τόλμη και έσωσε την Ελένη από βέβαιο πνιγμό.
Με τον καιρό η Ελένη και Μαχμούτ ήρθαν πιο κοντά. Ώσπου μια βραδιά οι δυο ερωτευμένοι νέοι, απομακρύνθηκαν με μια βάρκα και έφθασαν στις Κυδωνιές (Αϊβαλί).
Η Ελένη γίνεται Αλιέ και ζει ευτυχισμένη με τον άντρα της, δημιουργώντας μια όμορφη οικογένεια. Πριν ξεσπάσουν τα σύννεφα της Μικρασιατικής καταστροφής, η Ελένη έπεισε τον άντρα της να μεσολαβήσει προκειμένου να σωθούν οι δικοί της. Ο Μαχμούτ έκανε τις ανάλογες ενέργειες έτσι οι γονείς και τ’ αδέλφια της αποφάσισαν να περάσουν στη Χίο, για να βρεθούν στην ελεύθερη πατρίδα.
Στο μεταξύ μετά τον πόλεμο, οι ανακατατάξεις σ’ όλα τα επίπεδα της ζωής των λαών στα δύο κράτη, συνεχίστηκαν. Μεσολάβησαν πολλά γεγονότα, όπως, μετανάστευση μελών της Ελληνικής οικογένειας, τα δύσκολα χρόνια της χούντας και η απόβαση των Τούρκων στην Κύπρο.
Η Ελένη πληρώνει βαρύ τίμημα. Βρίσκεται πληγωμένη ως τα κατάβαθα της ψυχής της. Έτσι κάποια στιγμή παίρνει τη μεγάλη απόφαση…
Η Βάσω Τριανταφυλλίδου – Κηπουρού, γεννήθηκε στο Πραγγί Διδυμοτείχου. Έζησε εκεί μόνο 10 χρόνια. Το 1958, η οικογένειά της εγκαθίσταται στην Ξάνθη, στον Π. Ζυγό. Σπούδασε στη Χαροκόπειο Ανωτάτη Σχολή Οικ. Οικονομίας (σημερινό Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο) και επέστρεψε στην Ξάνθη όπου εργάστηκε αρχικά ως νηπιαγωγός και αργότερα, ως καθηγήτρια σε γυμνάσια της Δράμας, της Ξάνθης και της Αθήνας. Μετά τη συνταξιοδότησή της, ασχολείται συστηματικά με τη λογοτεχνία και ιδιαίτερα, με την ποίηση. Το βιογραφικό και εργογραφικό της δελτίο, έχει συμπεριληφθεί στον 23ο τόμο της Νέας Μεγάλης Εγκυκλοπαίδειας της Νεοελληνικής Λογοτεχνίας Χάρη Πάτση. Η ίδια είναι, επίσης, μέλος της Ένωσης Ελλήνων Λογοτεχνών. Το 2010, τιμήθηκε με το Β΄ Βραβείο στις ποιητικές συλλογές του 2ου Διεθνή Πανελλήνιου Λογοτεχνικού Διαγωνισμού του Ε.Π.Ο.Κ. (Ελληνικού Πνευματικού Ομίλου Κυπρίων) και μέχρι σήμερα, έχει κυκλοφορήσει τα εξής τέσσερα βιβλία: α).»Ταξίδι ζωής» (Ποίηση), 2006, β).»Η αγάπη μακροθυμεί…» (Ποίηση), 2009, γ).»Κλωνί μου αγαπημένο» (Ποίηση), 2010, δ).»Η Αγγελική χάθηκε!…» (Μυθιστόρημα), 2011, ε). «Το πιο πικρό Αντίο» (Ποίηση), 2012, στ). «Το κατά Μάρκον Ευαγγέλιον» (σε ελεύθερη ποιητική απόδοση), 2013, ζ). «Η Λίτσα η Πασχαλίτσα» (Παραμύθι), 2015 και η). «Το ξερίζωμα» (Νουβέλα).
Ακούστε την συνομιλία που είχαμε μαζί της στην εκπομπή “Άρωμα Μελωδίας”.


Επιμέλεια Αναστασία Πατλακίδου – Άρωμα Μελωδίας


Συντάκτης Αναστασία Πατλακίδου 23 Ιουλίου, 2018 09:27

Συνεντεύξεις

NALMPANTIS200

Δημοφιλή άρθρα

Μουρμούρια

Ράδιο Έβρος TV