Η απάντηση του ΝΗΡΕΑ για την προσωρινή παύση λειτουργίας του κολυμβητηρίου

Συντάκτης Νewsroom Φεβρουάριος 13, 2018 15:19

Η απάντηση του ΝΗΡΕΑ για την προσωρινή παύση λειτουργίας του κολυμβητηρίου

Την απάντησή του σχετικά με τις τελευταίες εξελίξεις που αφορούν το Δημοτικό Κολυμβητήριο Ορεστιάδας και την προσωρινή παύση λειτουργίας του δίνει σε ανακοίνωσή του το Δ.Σ. του Κολυμβητικού Ομίλου Ν. Ορεστιάδας ΝΗΡΕΑΣ.

Η απάντηση του ΝΗΡΕΑ έρχεται μετά και την επίσημη ανακοίνωση του ΚΚΠΑΑΔΟ που επισημοποιεί την απόφαση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής για αναστολή της λειτουργίας του Δημοτικού Κολυμβητηρίου έως ότου πραγματοποιηθεί ο επανέλεγχος από της Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας Ορεστιάδας.

Ολόκληρη η ανακοίνωση του ΝΗΡΕΑ:

Την Δευτέρα 12/02/2018 όπως έγινε γνωστό συνεδρίασε η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής και αποφασίστηκε ομόφωνα η αναστολή της λειτουργίας του δημοτικού κολυμβητηρίου Ν. Ορεστιάδας.

Καταρχήν όλα τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου του Κολυμβητικού Ομίλου ΝΗΡΕΑ θα ήθελαν να εκφράσουν τις ειλικρινείς ευχαριστίες τους προς τη δημοτική αρχή της πόλης μας για την προσπάθεια της, να διατηρεί το κολυμβητήριο ανοιχτό όλο το χρόνο, παρά τις όποιες αντιξοότητες, οικονομικές και άλλες, που αντιμετωπίζει η πόλη μας αλλά και η χώρα γενικότερα.

Ως διοικητικό συμβούλιο θα θέλαμε να τοποθετηθούμε σχετικά με τα όσα ακούστηκαν αλλά και γράφτηκαν όλο αυτό το χρονικό διάστημα, κατά το οποίο παρακολουθούσαμε με σεβασμό προς τον Δήμο, το ΚΚΠΑΑΔΟ και την Υγειονομική Υπηρεσία τις εξελίξεις αναφορικά με το θέμα του κολυμβητηρίου.

Ο Κολυμβητικός Όμιλος ΝΗΡΕΑΣ δεν έχει μείνει απαθής σε ότι αφορά τα διάφορα προβλήματα που ανέκυπταν κατά διαστήματα.

Θα θέλαμε να αναφερθούμε αναλυτικότερα σε ορισμένες καταστάσεις, θέτοντας υπ’ όψιν τα εξής :

Όπως μπορεί να γίνει αντιληπτό, η χρήση σεσουάρ για το στέγνωμα των μαλλιών των λουόμενων (και ιδιαίτερα για τα παιδιά) είναι μια απαραίτητη ανάγκη. Για το λόγο αυτό, είχαμε απευθυνθεί στο ΚΚΠΑΑΔΟ ενημερώνοντας, ότι τα ήδη υπάρχοντα σεσουάρ μαλλιών (με σπιράλ) στα παιδικά αποδυτήρια της μικρής πισίνας είχαν χαλάσει. Στα αποδυτήρια των ενηλίκων και των μεγαλύτερων σε ηλικία αθλητών δεν υπάρχουν σεσουάρ τοποθετημένα από το ΚΚΠΑΑΔΟ και ως εκ τούτου οι αθλητές είτε χρησιμοποιούσαν τα δικά τους είτε αυτά που διέθετε ο σύλλογος. Όταν μας έγινε σύσταση από το ΚΚΠΑΑΔΟ να μη γίνεται χρήση των σεσουάρ στο χώρο του κολυμβητηρίου λόγω προβλημάτων με την υγρασία και τις πρίζες, τα αποσύραμε, ενημερώνοντας τους χρήστες του χώρου να μην χρησιμοποιούν τις πρίζες (για αποφυγή πιθανού ατυχήματος λόγω υγρασίας) παρά μόνον αυτές που βρίσκονται στα αποδυτήρια. Πρακτικά βέβαια κάτι τέτοιο ήταν αδύνατο να εξυπηρετήσει όλον τον κόσμο και πολλές φορές βρεθήκαμε αντιμέτωποι με την έντονη δυσαρέσκεια των αθλητών και κυρίως των γονιών. Φυσικά αποδέκτης των αρνητικών αυτών σχολίων ήταν κυρίως ο σύλλογος του ΝΗΡΕΑ.

Επιπλέον είχαμε απευθυνθεί στο ΚΚΠΑΑΔΟ τόσο προφορικά (πολλάκις) όσο και εγγράφως σχετικά με το θέμα της ποιότητας του νερού στις κολυμβητικές δεξαμενές. Πιο συγκεκριμένα είχαμε ζητήσει με έγγραφο μας (Αρ.Πρωτ.47/21.11.2016) προς το ΚΚΠΑΑΔΟ να μας κοινοποιούνται τα αποτελέσματα μετρήσεων της ποιότητας του νερού και να αναρτώνται στον πίνακα ανακοινώσεων του κολυμβητηρίου προκειμένου να είναι προσβάσιμα σε όλους τους ενδιαφερομένους. Η απάντηση που λάβαμε από το ΚΚΠΑΑΔΟ προς το αίτημά μας ήταν θετική, όμως κάτι τέτοιο δεν πραγματοποιήθηκε ποτέ.

Την ίδια χρονιά, και συγκεκριμένα στις 16.05.2016 είχαμε επίσης επισημάνει εγγράφως (Αρ.Πρωτ.21/16.05.2016) στο ΚΚΠΑΑΔΟ την αναγκαιότητα το ιατρείο του κολυμβητηρίου να είναι πλήρως εξοπλισμένο για την αντιμετώπιση έκτακτων περιστατικών, καθώς και το γεγονός ότι το ιατρείο θα πρέπει να παραμένει ανοιχτό καθ’ όλην τη διάρκεια λειτουργίας του κολυμβητηρίου. Παράλληλα ζητήσαμε εγγράφως να χορηγηθούν κλειδιά του ιατρείου στους προπονητές του συλλόγου, καθώς αυτοί έχουν την ικανότητα να προσφέρουν τις πρώτες βοήθειες σε περίπτωση ανάγκης. Οι προπονητές του ΝΗΡΕΑ έχουν παρακολουθήσει σεμινάρια πρώτων βοηθειών και είναι αδειούχοι ναυαγοσώστες. Κάθε αρχή της χρονιάς εξάλλου υπογράφουν υπεύθυνες δηλώσεις ΚΑΙ ως ναυαγοσώστες σύμφωνα με απαίτηση (και πολύ ορθά) του ΚΚΠΑΑΔΟ. Για αυτό το αίτημά μας δε λάβαμε ποτέ έγγραφη και
επίσημη απάντηση από κάποιον αρμόδιο.

Αλλά και τον Οκτώβρη του 2017, εστάλη εκ νέου έγγραφο (Αρ. Πρωτ. 96/30.10.17) στο ΚΚΠΑΑΔΟ, θέτοντας υπόψιν του θέματα που αφορούσαν στη σωστή λειτουργία της υπερχείλισης στις κολυμβητικές δεξαμενές, τη θερμοκρασία του νερού (προτείνοντας πιθανούς τρόπους για την εύρεση λύσης στο θέμα της θερμοκρασίας της μικρής πισίνας) και τέλος ζητώντας για ακόμα μια φορά την κοινοποίηση των αποτελεσμάτων που προκύπτουν από τις μετρήσεις για τη ποιότητα του νερού.

Εν τέλει, δόθηκε η διαβεβαίωση (προφορικά) ότι τα αποτελέσματα των μετρήσεων ποιότητας νερού θα αναρτώνται καθώς και ότι το ιατρείο θα παραμένει ανοιχτό συνεχώς κατά τη διάρκεια λειτουργίας του κολυμβητηρίου.

Εν τούτοις, η μοναδική φορά που δημοσιεύτηκαν αποτελέσματα από μετρήσεις της ποιότητας του νερού ήταν μετά από την παρέμβαση του υγειονομικού.

Επιπροσθέτως, προσπαθούσαμε να πείσουμε για την αναγκαιότητα κάποιων πραγμάτων έστω και προφορικά. Αυτό μας καθιστούσε ενίοτε ιδιαίτερα ενοχλητικούς. Αναγνωρίζουμε ότι ο δήμος και πιο συγκεκριμένα το ΚΚΠΑΑΔΟ, έχει και πολλούς άλλους τομείς στους οποίους πρέπει να επιδείξει προσοχή.

Στο σημείο αυτό θα θέλαμε να διευκρινίσουμε ότι τα έγγραφα που καταθέταμε, δεν είχαν επιθετικό χαρακτήρα, αλλά ούτε και υπήρχε πρόθεση να εκφραστούν παράπονα και δυσαρέσκεια. Θα ήμασταν εξάλλου αχάριστοι αν δεν αναγνωρίζαμε την τεράστια προσπάθεια, που κατέβαλλε η Δημοτική Αρχή να διατηρεί το κολυμβητήριο ανοιχτό έντεκα μήνες το χρόνο. Και τα Σάββατα.

Καθώς όμως η ομάδα μεγάλωνε, και όπως πολύ σωστά ειπώθηκε και από τον ίδιο τον δήμαρχο σε ραδιοφωνική του συνέντευξη, το κολυμβητικό κίνημα εξαπλωνόταν, σε συνδυασμό με την τεράστια πρόοδο της ομάδας του ΝΗΡΕΑ και τις επιτυχίες των παιδιών, κρίθηκε σε κάποια χρονική στιγμή απαραίτητη και η εκγύμναση των παιδιών με όργανα ενδυνάμωσης. Ο σύλλογος εξασφάλισε κάποιον εξοπλισμό (δωρεά από γυμναστήριο), προκειμένου να εξυπηρετήσει τις ανάγκες αυτές για το καλό της ομάδας. Κάτι τέτοιο βέβαια δεν προβλεπόταν να υπάρχει στο χώρο του κολυμβητηρίου και κατόπιν ελέγχου της υγειονομικής υπηρεσίας και συστάσεως του ΚΚΠΑΑΔΟ συμμορφώθηκε ο σύλλογος και απομακρύνθηκαν τα όργανα αυτά από τον χώρο του κολυμβητηρίου. Βέβαια, το αίτημά μας για τη δημιουργία στοιχειώδους γυμναστηρίου παραμένει ανοιχτό, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν ήταν από μέρος του συλλόγου ΝΗΡΕΑ μια αυθαίρετη πρωτοβουλία η τοποθέτηση των οργάνων γυμναστικής.

Όλα τα παραπάνω, που αναφέρονται, δεν αποτελούν δικαιολογία ούτε και προσπάθεια από μεριάς του συλλόγου για αποποίηση των ευθυνών του. Ο λόγος που δημοσιεύεται το συγκεκριμένο δελτίο τύπου είναι η ενημέρωση ΟΛΩΝ των μελών, αθλητών και μη του ΝΗΡΕΑ καθώς και αυτών που μας στήριξαν κατά καιρούς και μας εμπιστεύτηκαν. Οφείλαμε ως σύλλογος να πάρουμε θέση στο θέμα και φυσικά να αναλάβουμε τις ευθύνες που μας αναλογούν.

Ο ΝΗΡΕΑΣ απασχολεί πεντακόσια και πλέον άτομα (παιδιά και μεγάλους) και έχει στο ενεργητικό του πολυάριθμες επιτυχίες σε όλα τα κολυμβητικά επίπεδα καθιστώντας την πόλη μας ευρέως γνωστή. Τα τελευταία τρία χρόνια διοργανώνει με την πολύτιμη υποστήριξη του Δήμου και με τεράστια επιτυχία την Τριεθνής Κολυμβητική Συνάντηση αγωνιστικών και προαγωνιστικών κατηγοριών, όπου συμμετέχουν πολλές ελληνικές ομάδες και ομάδες από τις γειτονικές χώρες Βουλγαρία και Τουρκία. Την τελευταία δε χρονιά,που διοργανώθηκαν οι αγώνες συμμετείχαν περίπου πεντακόσιοι αθλητές !

Τέλος εκφράζουμε τις θερμές ευχαριστίες μας και την ευγνωμοσύνη μας σε όλους τους αθλητές, στα παιδιά και τις οικογένειές τους, αλλά και σε όλους αυτούς που στηρίζουν, αγαπούν και εξελίσσουν το άθλημα της κολύμβησης. Σας ευχαριστούμε θερμά που εμπιστευτήκατε τον ΝΗΡΕΑ. Ευχαριστούμε ιδιαίτερα όλους τους προπονητές μας που με πολλή αγάπη, επιμονή και υπομονή έδωσαν και συνεχίζουν να δίνουν τον καλύτερο τους εαυτό σε αυτήν την προσπάθεια και υπήρξαν οι πολυτιμότεροι αρωγοί στην ανάδειξη του αθλήματος της κολύμβησης στην πόλη της Ορεστιάδας και όχι μόνο.

Με Εκτίμηση το Δ.Σ. Κολυμβητικού Ομίλου Ν. Ορεστιάδας ΝΗΡΕΑΣ
Ορεστιάδα, 13-02-2018


Συντάκτης Νewsroom Φεβρουάριος 13, 2018 15:19

Συνεντεύξεις

NALMPANTIS200
Μουρμούρια

Ράδιο Έβρος TV

Εγγραφείτε στο Newsletter