Η Διδυμοτειχίτισσα αθλήτρια Νικολέττα Αντωνιάδη υποψήφια ως κορυφαία της χρονιάς στην ηλικιακή κατηγορία της

Συντάκτης Νίκος Πατούνας 4 Ιανουαρίου, 2023 18:52

Η Διδυμοτειχίτισσα αθλήτρια Νικολέττα Αντωνιάδη υποψήφια ως κορυφαία της χρονιάς στην ηλικιακή κατηγορία της

Το 2022 ήταν μια χρονιά με φοβερές συγκινήσεις, με διακρίσεις από τους Έλληνες αθλητές και αθλήτριες σε όλες τις σπουδαίες διοργανώσεις. Με μετάλλια που έδωσαν επιπλέον λάμψη στην ήδη μεγάλη ιστορία του ελληνικού στίβου. Η έλευση του νέου έτους δημιουργεί επιπλέον προσδοκίες και αναμένει παλιούς και νέους πρωταγωνιστές στο προσκήνιο. Ποιοι είναι όμως εκείνοι που θα πάρουν τον τίτλο του κορυφαίοι ανά κατηγορία για το 2022; Από τη Θράκη ΜΙΑ είναι μόνο η συμμετοχή και αυτή ανήκει δικαιωματικά στη Νικολέττα Αντωνιάδη από το Διδυμότειχο, το κορίτσι που σπάει το ένα ρεκόρ μετά το άλλο και συνεχίζει την εντυπωσιακή του πορεία πλέον με υποτροφία στην Αμερική!

Μέχρι την Κυριακή 8 Ιανουαρίου οι φίλοι του στίβου έχουν την δυνατότητα να επιλέξουν τους κορυφαίους ανά κατηγορία. Ο νικητές ανά κατηγορία θα ανακοινωθούν τη Δευτέρα 9 Ιανουαρίου στο site και στα social του Σ.Ε.Γ.Α.Σ.


Οι υποψήφιοι ανά κατηγορία

Άνδρες

Αλέξανδρος Παπαμιχαήλ (35χλμ βάδην)
Μίλτος Τεντόγλου (μήκος)
Χρήστος Φραντζεσκάκης (σφυροβολία)

Γυναίκες
Αντιγόνη Ντρισμπιώτη (βάδην)
Κατερίνα Στεφανίδη (επί κοντώ)
Ελίνα Τζένγκο (ακοντισμός)

Άνδρες Κ20
Γιάννης Κορακίδης (σφυροβολία)
Ανδρέας Παπαστεργίου (βάδην)
Δημήτρης Παυλίδης (δισκοβολία)
Νικόλας Πολυχρονίου (σφυροβολία)
Νίκος Σταματονικολός (μήκος)

Γυναίκες Κ20
Πολυνίκη Εμμανουηλίδου (100μ./200 μ.)
Μαρία Κάσσου (3.000 μ./5.000 μ.)
Αναστασία Ντραγκομίροβα (7αθλο)
Σωτηρία Ράπτη (τριπλούν)
Αρετή Φιλιππίδου (δισκοβολία)

Άνδρες Κ18
Δημήτρης Αντωνάτος (σφαιροβολία)
Γιώργος Γρέψιος (τριπλούν)
Γιάννης Γκάρτσιος (τριπλούν)
Απόστολος Γρηγορίου (τριπλούν)
Παύλος Κριαράς (επί κοντώ)
Ανδρέας Μίτα (ύψος)
Γιώργος Παπαναστασίου (σφυροβολία)

Γυναίκες Κ18
Ηλιάνα Τριανταφύλλου (επί κοντώ)
Ευγενία – Μαρία Παναγιώτου (επί κοντώ)
Αφροδίτη Τζατζιμάκη (σφυροβολία)
Νικολέττα Αντωνιάδη (60 μ. εμπ./100 μ. εμπ.)
Ευγενία Σχίζα (μήκος/τριπλούν)

>>ΨΗΦΙΣΤΕ ΕΔΩ<<

Νικολέττα Αντωνιάδη: το κορίτσι των ρεκόρ πάει Αμερική

Όπως έχει γίνει, άλλωστε, γνωστό από τον περασμένο Νοέμβριο, μέσω της AZ Sport Scholarships η σούπερ ταλαντούχα Νικολέττα Αντωνιάδη, που έκανε δικά της τα ρεκόρ στα 60μ και 100μ εμπόδια στην κατηγορία Κ18 στην Ελλάδα, θα συνεχίσει την καριέρα της στο Eastern Michigan University με πλήρη υποτροφία καθώς το τεχνικό τιμ του πανεπιστημίου κέρδισε την εμπιστοσύνη της ανάμεσα από τα υπόλοιπα πανεπιστήμια που ενδιαφέρθηκαν για εκείνη!

Η Αντωνιάδη πηγαίνει για να δοκιμαστεί στο υψηλότερο επίπεδο στίβου και βάζει στόχο τη συμμετοχή και τη διάκριση στην NCAA, σπουδάζοντας παράλληλα στον τομέα που την ενδιαφέρει με 100% υποτροφία!

Η εβρίτισσα εμποδίστρια που συνεργάζεται με τη συγκεκριμένη εταιρία από το φθινόπωρο του 2021, πραγματοποίησε μια τρομερή σεζόν σε κλειστό και ανοικτό στίβο με αποτέλεσμα να προσελκύσει το ενδιαφέρον αρκετών πανεπιστημίων των ΗΠΑ.

Επέλεξε να πάει στο πανεπιστήμιο που είχε την καλύτερη ”χημεία” με το τεχνικό επιτελείο ώστε να μπορέσει να εξελιχθεί στα αγωνίσματα της.

Ανάμεσα στις επιτυχίες της αθλήτριας των Μυρμιδόνων Διδυμοτείχου ξεχωρίζουν:

  • Το χρυσό μετάλλιο στα 100μ εμπόδια στο Βαλκανικό Πρωτάθλημα Κ18 που συνοδεύτηκε με Πανελλήνιο ρεκόρ Κ18 τον Αύγουστο του 2021
  • Το ασημένιο μετάλλιο στην Παγκόσμια Γυμνασιάδα της Γαλλίας στα 100μ εμπόδια που συνοδεύτηκε με νέο Πανελλήνιο ρεκόρ Κ18 τον Μάιο του 2022
  • Το χάλκινο μετάλλιο στα 4×100 στην Παγκόσμια Γυμνασιάδα της Γαλλίας τον Μάιο του 2022
  • Το πανελλήνιο ρεκόρ στα 60μ εμπόδια στην Κατηγορία Κ18 σε ημερίδα κλειστού στίβου της Θεσσαλονίκης τον Ιανουάριο του 2022

Στο EMU η νεαρή αθλήτρια θα προπονείται και θα αγωνίζεται στο Wilbur Pardon Bowen, που μετράει 66 χρόνια ζωής και έχουν περάσει από αυτό σπουδαίοι αθλητές των ΗΠΑ και όχι μόνο.

Οι Eagles όπως είναι το όνομα των ομάδων του πανεπιστημίου ανήκουν στην Mid-American Conference, από την οποία προκρίνονται στου παναμερικανικούς αγώνες της NCAA. Η νέα ομάδα της Αντωνιάδη έχει μεγάλη παράδοση στον στίβο, έχοντας κερδίσει τους περισσότερους τίτλους της περιφέρειας της από κάθε άλλο άθλημα του πανεπιστημίου.

Όσον αφορά το ακαδημαϊκό σκέλος, στο EMU η Αντωνιάδη έχει τη δυνατότητα να επιλέξει από 200+ πτυχία αποφοιτώντας από ένα πανεπιστήμιο που βρίσκεται μέσα στα κορυφαία ερευνητικά πανεπιστήμια της πολιτείας και το 90% των σπουδαστών του βρίσκει απευθείας εργασία.

Με πληροφορίες από: segas.gr και azsportscholarships.com


Συντάκτης Νίκος Πατούνας 4 Ιανουαρίου, 2023 18:52

Δημοφιλή άρθρα

Ράδιο Έβρος TV