Κ. Καραμήτσου: Ανακοινώνεται σύντομα ένα μεγάλο έργο για τη Σαμοθράκη

Συντάκτης Νίκος Πατούνας 2 Δεκεμβρίου, 2021 13:13

Κ. Καραμήτσου: Ανακοινώνεται σύντομα ένα μεγάλο έργο για τη Σαμοθράκη

Επίσκεψη στο Υπουργείο Εσωτερικών και εφ όλης της ύλης συζήτηση για τα αναπτυξιακά έργα της Σαμοθράκης, πραγματοποίησε χθες (Τετάρτη 1/12) η αντιδήμαρχος Σαμοθράκης Κατερίνα Καραμήτσου-Γιαννέλου. Συναντήθηκε με τον αναπληρωτή Υπουργό Στέλιο Πέτσα, ο οποίος τη διαβεβαίωσε πως “έως τον επόμενο μήνα θα έχουν ανακοινωθεί τα έργα, τα οποία έχουμε εντάξει για το νησί μας! Τον ευχαριστούμε θερμά για το ιδιαίτερο ενδιαφέρον του και τη στήριξη του στον τόπο μας!“, όπως ανέφερε αμέσως μετά τη συνάντησή τους.

Η Κατερίνα Καραμήτσου-Γιαννέλου με τον Αν. Υπουργό Εσωτερικών Στέλιο Πέτσα, στο γραφείο του

Για το θέμα φιλοξενήθηκε σήμερα το πρωί στο Ράδιο Έβρος και στην εκπομπή Εβροσκόπιο η κ. Καραμήτσου, η οποία αναφέρθηκε αναλυτικά στα έργα που δρομολογούνται για τη Σαμοθράκη.

Συγκεκριμένα, η κ. Καραμήτσου συζήτησε με τον κ. Πέτσα για όλα τα έργα που έχουν καταθέσει στο πρόγραμμα “Αντ. Τρίτσης” για αγροτική οδοποιία, για ύδρευση, για smart cities, για ηλεκτροκίνηση και άλλες προτάσεις. Ο υπουργός διαβεβαίωσε πως “μέσα στον επόμενο μήνα ένα τουλάχιστον από τα μεγαλύτερα έργα θα εγκριθεί και στη συνέχεια θα ακολουθήσουν όλα σε βάθος χρόνου. Αν δεν προλάβουν να ολοκληρωθούν όλα κατά τη διάρκεια της θητείας μας, ίσως στην επόμενη. Πάντως θα προσπαθήσουν να τα περάσουν όλα όσον αφορά στη Σαμοθράκη“, ανέφερε. Σχετικά με την υποβολή προτάσεων που απαιτούν εξειδικευμένες μελέτες για να είναι επιλέξιμες, η αντιδήμαρχος υπενθύμισε το χρόνιο πρόβλημα, πως “η τεχνική υπηρεσία του δήμου μας είναι πάρα πολύ μικρή, αποτελείται μόνο από δύο άτομα“, ωστόσο διαβεβαίωσε πως με τη συνεργασία και του Δήμου Αλεξανδρούπολης και ευρύτερες συνεργασίες, καταφέρνουν και καταθέτουν ολοκληρωμένες προτάσεις για πολλά έργα.

Επίσης, “έχουμε ζητήσει να εγκριθεί το αίτημά μας να ανακηρυχθεί η Σαμοθράκη ως ηρωικός μαρτυρικός Δήμος λόγω της Σφαγής του 1821, το Ολοκαύτωμα της Σαμοθράκης“, σημέιωσε, προκειμένου να μείνει στις επόμενες γενιές και να αναδειχθεί η ιστορία του νησιού.

Σχετικά με τις εορτές που πλησιάζουν, “ξεκινάμε να στολίζουμε για να ξαναστήσουμε το “μαγικό χωριό” που περιμένουν με λαχτάρα τα παιδιά στο νησί“, είπε η κ. Καραμήτσου, τονίζοντας πως “έχουμε καλή υγειονομική εικόνα γενικά, ήρεμα τα πράγματα“, αναφορικά με την πανδημία, γι’ αυτό και κάλεσε του επισκέπτες και τώρα στις γιορτές, ώστε να απολαύσουν το εορταστικό κλίμα που δημιουργείται στο νησί. “Η Σαμοθράκη είναι ένα νησί που περιμένει επισκέπτες όλο το χρόνο, όχι μόνο το καλοκαίρι“, είπε χαρακτηριστικά.

Εν τω μεταξύ, το επόμενο διάστημα αναμένεται στο νησί ο Αν. Υπουργός Εσωτερικών Στέλιος Πέτσας για να ανακοινώσει το πρώτο μεγάλο έργο, που ενδεχομένως θα είναι η αγροτική οδοποιϊα ή η ύδρευση, σύμφωνα με όσα της μετέφερε κατά τη συνάντησή τους. “Υπάρχει πολύ καλή συνεργασία, άριστη σχέση με το Υπουργείο Εσωτερικών” υποστήριξε η αντιδήμαρχος, “ειδικά με τον κ. Πέτσα με τον οποίο μιλάμε πάντα προσωπικά και δεν μας παραπέμπει σε υπαλλήλους του Υπουργείου“, σημείωσε. Άλλωστε, “είμαστε πολύ μικρός δήμος με μεγάλα προβλήματα και χρειαζόμαστε την υποστήριξη“, τόνισε.

Σε σχετική ερώτηση για το μεγαλύτερο πρόβλημα που απασχολεί αυτή τη στιγμή το νησί, η κ. Καραμήτσου είπε πως “είναι πολλά τα προβλήματα, αυτή τη στιγμή όμως που ετοιμαζόμαστε να μπούμε στο χειμώνα ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα είναι η έλλειψη σε μηχανήματα έργου. Επειδή στο νησί έχουμε έντονες χιονοπτώσεις, χρειαζόμαστε μηχανήματα. Συζητήσαμε και αυτό το ενδεχόμενο με τον υπουργό μήπως μπορούμε να ενταχθούμε σε κάποια πρόσκληση για μηχανήματα έργου, και μου είπε ο κ. Πέτσας πως θα το κοιτάξει και αυτό με τις υπηρεσίες του υπουργείου“.

Ακούστε αναλυτικά:


Συντάκτης Νίκος Πατούνας 2 Δεκεμβρίου, 2021 13:13

Δημοφιλή άρθρα

Ράδιο Έβρος TV