Άννα Μεμετζή: Η ίδρυση Π.Ε. Βορείου Έβρου είναι η λύση στα προβλήματα της περιοχής

Συντάκτης Νίκος Πατούνας 18 Απριλίου, 2022 11:34

Άννα Μεμετζή: Η ίδρυση Π.Ε. Βορείου Έβρου είναι η λύση στα προβλήματα της περιοχής

Η δεύτερη φάση δράσης της Πρωτοβουλίας Διεκδίκησης για την ίδρυση Περιφερειακής Ενότητας Βορείου Έβρου έχει ήδη ξεκινήσει και περιλαμβάνει τη συλλογή υπογραφών για να δυναμώσει περαιτέρω το αίτημα με τη συμπαράσταση όλο και περισσότερων φορέων και προσώπων. Για τις νεότερες εξελίξεις, μετά και την ισχυρή υποστήριξη του Σεβ. Μητροπολίτη κ.κ. Δαμασκηνού, μίλησε το πρωί της Δευτέρας στο Ράδιο Έβρος και στην εκπομπή Εβροσκόπιο η πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Ορεστιάδας – εκπροσωπώντας τους φορείς της Πρωτοβουλίας – Άννα Μεμετζή.

Η κ. Μεμετζή αναφέρθηκε στα σημεία – σταθμούς της επτάμηνης περιόδου από την έναρξη της Πρωτοβουλίας, στους θεσμικούς παράγοντες που στηρίζουν, δεν στηρίζουν ή κρατούν στάση αναμονής για την εξέλιξη του αιτήματος, αλλά και στους φορείς που διαρκώς προστίθενται στην Ομάδα της Πρωτοβουλίας. Κάλεσε δε τους πολίτες και τους εκπροσώπους όλων των φορέων του Βορείου Έβρου να συνυπογράψουν το αίτημα που αυτές τις ημέρες διακινείται προκειμένου να δυναμώσει περισσότερο η διεκδίκηση και να πάρει τον πάνδημο χαρακτήρα που επιδιώκεται.


Στο σχετικό δελτίο τύπου που εξέδωσε η Πρωτοβουλία αναφέρει τα εξής:

Η Πρωτοβουλία για τη δημιουργία Περιφερειακής Ενότητας Βορείου Έβρου εισήλθε στην δεύτερη φάση του προγραμματισμού της για την επίτευξη του στόχου της που είναι να καταστεί πάνδημο το αίτημά της δια της υπογραφής του αιτήματος.

Η προσπάθεια αυτή δεν θα μπορούσε να έχει καλύτερο εναρκτήριο λάκτισμα από την υπογραφή του υπομνήματος για το αίτημα από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Διδυμοτείχου, Ορεστιάδος και Σουφλίου κ.κ. Δαμασκηνό.

Την Τρίτη 12 Απριλίου ενώπιον αντιπροσωπείας των συμμετεχόντων στην Πρωτοβουλία ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ.κ. Δαμασκηνός στα γραφεία της Ιεράς Μητροπόλεως στο Διδυμότειχο έθεσε στην πρώτη σειρά την σφραγίδα και υπογραφή του δηλώνοντας την ταύτιση με τα επιχειρήματα της Πρωτοβουλίας και την πεποίθηση του για το δίκαιο του αιτήματος.

Ακολουθούν οι σφραγίδες και υπογραφές των φορέων της Πρωτοβουλίας. Στόχος είναι να υπογράψουμε το αίτημα όλοι όσοι επιθυμούμε να αλλάξουμε τους όρους και τις προϋποθέσεις επιβίωσης της περιοχής μας. Όλοι όσοι θέλουμε να πάψουμε να τρέχουμε πίσω από δυσάρεστες εξελίξεις. Όλοι όσοι θέλουμε να συνεχίσουμε να ζούμε και να δημιουργούμε με ισότιμους και δίκαιους όρους στον Βόρειο ΕΒΡΟ μας.

Ακούστε αναλυτικά:

Δείτε το έντυπο υλικό που διανέμεται από την Πρωτοβουλία:


Συντάκτης Νίκος Πατούνας 18 Απριλίου, 2022 11:34

Δημοφιλή άρθρα

Ράδιο Έβρος TV