Α. Γραμμενίδης για Κ. Πιτιακούδη: Δεν έβρισκε κάτι μεμπτό να με εκβιάσει γι’ αυτό το εφηύρε

Συντάκτης Νίκος Πατούνας 27 Μαΐου, 2023 08:30

Α. Γραμμενίδης για Κ. Πιτιακούδη: Δεν έβρισκε κάτι μεμπτό να με εκβιάσει γι’ αυτό το εφηύρε

Τον Ανδρέα Γραμμενίδη, φαρμακοποιό με καταστήματα σε χωριά του Τριγώνου και υποψήφιο περιφερειακό σύμβουλο με την παράταξη του περιφερειάρχη Αν. Μακεδονίας & Θράκης Χρήστου ΜέτιουΝέα Περιφερειακή Αναγέννηση” περιέλαβε αυτή τη φορά γνωστή για παρόμοιες πρακτικές της ιστοσελίδα του Έβρου, διαχειριστής της οποίας είναι ο δημοσιογράφος Κώστας Πιτιακούδης. Για τη διευκόλυνση των αναγνωστών παραθέτουμε αυτούσιο το δημοσίευμα:

Μετέφερε το Φαρμακείο του απ’ τον Πεντάλοφο Ορεστιάδας στην Αλεξανδρούπολη, υποψήφιος Περιφερειακός Σύμβουλος βορείου Έβρου!!!

Πήρε το Φαρμακείο που διαθέτει στον Πεντάλοφο Τριγώνου του δήμου Ορεστιάδας και με αίτηση που υπέβαλλε στην αρμόδια υπηρεσία και έγινε αποδεκτή, το μετέφερε στην… Αλεξανδρούπολη, υποψήφιος Περιφερειακός Σύμβουλος της περιοχής του βορείου Έβρου.

Πρόκειται για τον υποψήφιο Περιφερειακό Σύμβουλο Ανδρέα Γραμμενίδη, ο οποίος ανακοίνωσε ήδη πως θα διεκδικήσει την εκλογή του στον Έβρο με την παράταξη“Νέα Περιφερειακή Αναγέννηση”, του νυν Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Χρήστου Μέτιου. Την ίδια στιγμή δηλαδή που στα λόγια… κόπτεται για το καλό της συγκεκριμένης περιοχής και δηλώνει ως υποψήφιος Περιφερειακός Σύμβουλος ότι θα αγωνιστεί για να λυθούν για προβλήματα της, να σταματήσει η δημογραφική συρρίκνωση και ερήμωση της, συγχρόνως ως επαγγελματίας φαρμακοποιός συμβάλλει σε αυτή την… εγκατάλειψη και ερήμωση με τις ενέργειες του. Αυτό μάλλον… υποκρισία λέγεται.


Συγκεκριμένα, όπως ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΕΙ το Evros-news.gr, o κ.Γραμμενίδης που είναι ιδιοκτήτης 5 φαρμακείων στην περιοχή του βορείου Έβρου και συγκεκριμένα σε Δίκαια, Ρίζια, Νέα Βύσσα, Φυλάκιο και Πεντάλοφο, ΥΠΕΒΑΛΛΕ ΑΙΤΗΣΗ για την ΜΕΤΑΦΟΡΑ του φαρμακείου Πενταλόφου στην… Αλεξανδρούπολη. Εκεί δηλαδή που συγκεντρώνονται τα πάντα και “σβήνει” ο υπόλοιπος νομός Έβρου.

Όπως αναφέρει η απόφαση που δημοσιεύθηκε στην ΔΙΑΥΓΕΙΑ στις 9 Μαίου 2023 και υπογράφει ο Αντιπεριφερειά4ρχης Έβρου Δημήτρης Πέτροβιτς για να συμβεί αυτό έλαβε υπόψη:

Την αριθμ.πρωτ.: 2442/27.07.2023 αίτηση του φαρμακοποιού Γραμμενίδη Ανδρέα του Ιωάννη με την οποία ζητά τη χορήγηση «Νέας άδειας ίδρυσης φαρμακείου», διότι επιθυμεί τη μεταφορά του φαρμακείου του από την Δημοτική Κοινότητα Πενταλόφου της Δημοτικής Ενότητας Τριγώνου του Δήμου Ορεστιάδας, στην Δημοτική Κοινότητα Αλεξανδρούπολης της Δημοτικής Ενότητας Αλεξανδρούπολης του Δήμου Αλεξανδρούπολης Π.Ε. Έβρου”.

Προφανώς έχει γίνει κάποιο λάθος στην ημερομηνία (27.07.2023), αφού πρόκειται για τις 27-4-2023 .όπως θα δούμε πιο παρακάτω, αλλά η ουσία δεν αλλάζει και έτσι με βάση την ΑΙΤΗΣΗ ΤΟΥ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΓΡΑΜΜΕΝΙΔΗ, η απόφαση αναφέρει:

“Χορηγούμε Άδεια Ίδρυσης Φαρμακείου για την Δημοτική Κοινότητα Αλεξανδρούπολης της Δημοτικής Ενότητας Αλεξανδρούπολης του Δήμου Αλεξανδρούπολης της Περιφερειακής Ενότητας Έβρου στον Γραμμενίδη Ανδρέα του Ιωάννη- Φαρμακοποιό, που έχει τα νόμιμα προσόντα να ασκεί
το επάγγελμα του Φαρμακοποιού”.

Αυτό όμως, δηλαδή άλλα να λέει ο Ανδρέας Γραμμενίδης στις συνεντεύξεις που έχει δώσει σε ΜΜΕ του Έβρου από την στιγμή που ανακοινώθηκε η υποψηφιότητα του ως Περιφερειακός Σύμβουλος στις εκλογές της 8ης Οκτωβρίου 2023 όσον αφορά τον βόρειο Έβρο και άλλα να κάνει, δεν είναι το μοναδικό. Γιατί η συγκεκριμένη εξέλιξη υπήρξε επειδή με βάση την απογραφή του 2021, αυξήθηκε ο πληθυσμός του δήμου Αλεξανδρούπολης και έτσι “άνοιξε” άλλη μια θέση Φαρμακείου. Αυτή θα έπρεπε κανονικά να βγει σε διαγωνισμό με συγκεκριμένη διαδικασία και να την διεκδικήσουν νέοι φαρμακοποιοί. Ο νόμος όμως προβλέπει πως αν κάποιος υποβάλλει ΑΙΤΗΣΗ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ, αυτόματα αυτή θα πρέπει να γίνει δεκτή.

Όπως αναφέρεται στην απόφαση του Αντιπεριφερειάρχη Έβρου Δημήτρη Πέτροβιτς, έλαβε υπόψη:

“Την με αριθμ.2846/Β4 –461 Απόφαση της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής «Αποτελέσματα της Απογραφής Πληθυσμού-Κατοικιών έτους 2021 που αφορούν στο Μόνιμο Πληθυσμό της χώρας» ΦΕΚ2802/Τ.Β ́/26.04.2023″.

Στις 26 Απριλίου 2023 δημοσιεύθηκε το ΦΕΚ με την αύξηση του πληθυσμού και την επομένη, 27 Απριλίου 2023, ο Ανδρέας Γραμμενίδης υπέβαλλε την ΑΙΤΗΣΗ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ του Φαρμακείου του από τον ακριτικό Πεντάλοφο Τριγώνου του δήμου Ορεστιάδας, στην Αλεξανδρούπολη. Προφανώς κάπου είχε πληροφορηθεί την συγκεκριμένη εξέλιξη και διαδικασία και πρόλαβε τους πάντες. Ούτε διαγωνισμός, ούτε άλλος φαρμακοποιός να πάρει την άδεια και να δουλέψει και αυτός. Ο κ.Γραμμενίδης ΠΗΡΕ ΤΟ ΦΑΡΜΑΚΕΙΟ ΤΟΥ από τον ακριτικό Πεντάλοφο, για την… ερήμωση, εγκατάλειψη του οποίου σε δηλώσεις του “πονάει” και “αγωνιά” και το μετέφερε στην Αλεξανδρούπολη.

Οι απαντήσεις του Ανδρέα Γραμμενίδη στο Ράδιο Έβρος

Αυτό που κάνει δεν λέγεται δημοσιογραφία. Για να υπάρχει δημοσιογραφία και άρθρο, πρέπει να υπάρχει και θέμα“, δήλωσε αρχικά ο κ. Γραμμενίδης καλεσμένος στο Ράδιο Έβρος και στην εκπομπή “Πρωινή Περιπολία“, την επομένη του επίμαχου δημοσιεύματος, Παρασκευή 26.05.2023.

Αυτός ο άνθρωπος δεν έχει ιδέα για το θέμα, δεν τον ενδιέφερε καθόλου ούτε το φαρμακείο του Πενταλόφου, ούτε η υγειονομική περίθαλψη των κατοίκων… δεν ξέρω αν γνωρίζει πού βρίσκεται ο Πεντάλοφος“, υποστήριξε και συμπλήρωσε πως: “το να επεμβαίνει στην επιχειρηματική μου δραστηριότητα δεν ξέρω ποιος τον χορηγεί ή ποιος τον ωθεί να το κάνει αυτό, αλλά σίγουρα δεν μπορεί να τον ωθεί η δημοσιογραφική δεοντολογία. Το πρόβλημά μου δεν είναι αν κάποιος επικρίνει μια πράξη μου. Το θέμα είναι ότι κάποιος επιτίθεται στην επιχείρησή μου στην οποία υπάρχουν υπάλληλοι και εργαζόμενοι που κρίνεται η θέση τους και κυρίως προκάλεσε υγειονομικό πανικό. Διότι εγώ χθες είχα ανθρώπους που με παίρναν από τη Γερμανία – επειδή φροντίζω τους γονείς τους, τους ανθρώπους που έχουν παραμείνει στον Πεντάλοφο – και ρωτούσαν αν αύριο θα πάρουν τα φάρμακά τους. Δηλαδή ο άνθρωπος δημιούργησε έναν τεράστιο πανικό, δεν έχει κανέναν ηθικό ενδοιασμό, με μόνο σκοπό να με πλήξει πολιτικά. Γιατί, ξέρετε, όταν κάποιος πετάει λάσπη, δεν προλαβαίνεις μετά να ξεχωρίσεις τι είναι αλήθεια και τι ψέματα. Η εικόνα έμεινε. Αυτό ήθελε. Αδιαφορεί πλήρως για το αποτέλεσμα“.

Εξέφρασε όμως και την πικρία του για την ύποπτη αφωνία ορισμένων αιρετών, υποψηφίων και δημοσιογράφων: “Αυτό που με απογοήτευσε είναι ότι πολιτικοί και δημοσιογράφοι, οι οποίοι κατά τ’ άλλα είναι λαλίστατοι κάθε φορά που δημοσιεύω κάτι, αυτή τη φορά κρύφτηκαν σαν να μην πρόσεξαν τι συνέβη. Ενώ εκατοντάδες συμπολίτες μας με στήριξαν και μού δώσαν τεράστια χαρά και δύναμη με τον τρόπο τους, οι πολιτικοί, άνθρωποι που κατεβαίνουν για περιφερειακές εκλογές, για δημοτικές εκλογές, βουλευτές, όλοι αυτοί μάλλον δεν πρόσεξαν το άδικο και το κίτρινο του πράγματος και κρύφτηκαν“.

Δεν έβρισκε κάτι μεμπτό για να με εκβιάσει γι’ αυτό και εφηύρε

Ο κ. Γραμμενίδης καταγγέλλει εκβιασμό από τον διαχειριστή της ιστοσελίδας, όπως αναδεικνύει ως θέμα και το Reportal.gr (βλ. ΕΔΩ) και εξήγησε το λόγο: “Ο εκβιασμός έγκειται στο γεγονός πως κάποιοι άνθρωποι μπορούν να σε πλησιάσουν σε οποιαδήποτε χρονική στιγμή και να σου δείξουν με τον τρόπο τους ότι η δύναμη που έχουν στα χέρια τους είναι ένα πληκτρολόγιο που μπορεί να γίνει μάχαιρα* εναντίον σου, σού το δείχνουν με πολύ αισθητό τρόπο αυτό και στο τέλος φτάνουν να στο πούνε και ξεκάθαρα. Εγώ, γνωρίζοντας ότι δεν έχω κάτι μεμπτό, μού είναι αδιάφορες αυτές οι πρακτικές. Από την πρώτη στιγμή ενασχόλησής μου ήμουν ενάντια σ’ αυτές τις πρακτικές και τους ξεκαθάρισα ότι δεν υπάρχει περίπτωση να μπω σ’ αυτή την ατραπό. Είδαν και στην πράξη ότι δεν έχω κάτι μεμπτό και, έτσι, εφηύραν“.

Η συνέχεια στις δικαστικές αίθουσες

Η συγκεκριμένη ενέργεια προφανώς θα έχει συνέχεια στις δικαστικές αίθουσες“, δήλωσε ο κ. Γραμμενίδης. “Γιατί εδώ μιλάμε για διαφυγόντα κέρδη που προκάλεσαν τεράστια ζημιά στην επιχείρησή μου. Όσον αφορά στην πολιτική χροιά, μού είναι αδιάφορο. Ο άνθρωπος αυτός δεν ασκεί πολιτική δημοσιογραφία οπότε θα αδιαφορήσω πλήρως για την άποψή του“.

Δεν αξίζει να αμείβεται ο Κ. Πιτιακούδης από την Περιφέρεια με 48.000 ευρώ

Εντωμεταξύ, στο παράδοξο πως ο διαχειριστής της ιστοσελίδας Κώστας Πιτιακούδης είναι συνεργάτης του κ. Μέτιου, αμειβόμενος από την Περιφέρεια με 12.000 ανά έτος με σύμβαση για 4 χρόνια (σύνολο 48.000 ευρώ) για “Υποστηρικτικές υπηρεσίες προς την Περιφέρεια ΑΜΘ για την ορθή και συντονισμένη προβολή και δημοσιότητα των δραστηριοτήτων του Περιφερειάρχη που σχετίζονται με το ΕΠ Ανατολική Μακεδονία Θράκη 2014-2020”, ο κ. Γραμμενίδης σχολίασε: “Προφανώς έχουμε μιλήσει με τον κ. Περιφερειάρχη για το θέμα, έχει την άποψή του. Δεν θέλω να μιλάω για λογαριασμό τρίτων, τη δική μου άποψη θα σας πω: Αν ήταν στο χέρι μου αυτοί οι άνθρωποι δεν θα είχανε κανένα δημόσιο έσοδο γιατί δεν το αξίζουν, γιατί δεν πληρούν προϋποθέσεις δημοσιογραφικής δεοντολογίας“.

Απαντάει στους υποστηρικτές του χωρίς να “μασάει” τα λόγια του

Στις εκατοντάδες αντιδράσεις και μηνύματα συμπαράστασης που αφήνουν γνωστοί και φίλοι του στους προσωπικούς του λογαριασμούς στα social media, ο Ανδρέας Γραμμενίδης φαίνεται περισσότερο δυναμικός και αποκαλυπτικός. Ενδεικτικά, μερικές από τις απαντήσεις του στις οποίες φαίνεται καθαρά ότι ως υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος καταγγέλλει να εκβιάζεται, διότι δεν δέχτηκε να χρηματίσει το διαχειριστή της ιστοσελίδας Κώστα Πιτιακούδη:

  • Εκβιαστές και άνθρωποι του παρακράτους δεν έχουν θέση κοντά μου!”
  • “Άθλια υποκείμενα σαν αυτούς όμως δεν καταλαβαίνουν από αυτά, είναι σε εντεταλμένη αποστολή και για το χρήμα ξεφτιλίζονται!”
  • “…και για 100 € το ίδιο θα έκανε! αλλά εγώ ξεκίνησα καθαρός και θα τελειώσω έτσι” (απάντηση στο σχόλιο: “Με 2 – 3 χιλιαρικάκια θα σε γλύφει μεχρι την παρέλαση“)
  • “Kάποιοι αποφασίσαμε να ασχοληθούμε και να βοηθήσουμε τον τόπο μας! καιρός να δουλέψουμε για να καθαρίσουμε τα παράσιτα!”
  • Ο συγκεκριμένος δεν καταλαβαίνει από οικονομικούς όρους στα αγγλικά, αμφιβάλω δε …και για τα ελληνικά! ξέρει μόνο το “no pay no play”
  • “Σχολή Τράγκα απ’ το Παλιούρι”

Για την ουσία της καταγγελίας περί “στέρησης άδειας από νέο φαρμακοποιό”, “εγκατάλειψη του βορείου Έβρου” κλπ, ο κ. Γραμμενίδης κάνει λόγο για “αθλιότητες” και δίνει όλες τις απαντήσεις εδώ:


*”…μάχαιρα εναντίον σου”: σ.σ. Πώς είναι δυνατόν το χέρι που τον χτυπάει στον ώμο για να του δώσει δύναμη και ώθηση, δηλαδή ο Περιφερειάρχης Χρήστος Μέτιος στο προεκλογικό σποτ του υποψηφίου του Ανδρέα Γραμμενίδη, επιτρέπει ένα άλλο χέρι να κρατάει “μάχαιρα” και να του την καρφώνει πισώπλατα; Πληρωμένη, μάλιστα, αδρά η “μάχαιρα” με δημόσιο χρήμα. Επιτέλους κάποια πράγματα πρέπει να λέγονται, να ζητούνται απαντήσεις – και αυτό το οφείλουμε απέναντι σε όλους όσοι “κανιβαλίστηκαν”, όσοι λοιδορούνται διαρκώς, μα και υπερασπιζόμενοι τις αρχές της δημοσιογραφίας που πολλάκις καταπατώνται κατάφωρα· σεβόμενοι πρωτίστως τη νοημοσύνη των αναγνωστών/ακροατών μας.

______________________

Υπεύθυνη Δήλωση Συντάκτη: Για το παρόν άρθρο δεν υπήρξε καμία οικονομική συναλλαγή, δεν είναι προϊόν εκβιασμού και δεν υπόκειται σε νόμους υπονόμων. Αν σε σημεία του μοιάζει ωχρό, οφείλεται πιθανόν σε πιτσιλιές του κίτρινου που περικλείει εντός του.

Μετά συγχωρήσεως,
Ν.Π.


Συντάκτης Νίκος Πατούνας 27 Μαΐου, 2023 08:30

Δημοφιλή άρθρα

Ράδιο Έβρος TV