Γλυκό κυδώνι

Συντάκτης Νewsroom Νοέμβριος 16, 2018 16:40

Γλυκό κυδώνι

Υλικά για 4 άτομα

  • 2 κιλά κυδώνια (χωρίς χτυπήματα) καθαρισμένα
  • 2½ κιλά ζάχαρη
  • χυμός από 7 λεμόνια
  • 1 κλωναράκι αρμπαρόριζα
  • 1 φακελάκι βανίλια

 Εκτέλεση

  1. Πλένετε τα κυδώνια απ’ έξω και τα σκουπίζετε να φύγει το χνούδι τους. Τα ξεφλουδίζετε, τα κόβετε στα 4 και αφαιρείτε τα κουκούτσια.
  2. Τα ρίχνετε αμέσως σε νερό με μπόλικο λεμόνι.
  3. Ύστερα, τα βάζετε σε μια κατσαρόλα και ρίχνετε νερό που κοχλάζει μέχρι να τα σκεπάσει.
  4. Βράζετε για 10-15 λεπτά ή μέχρι να ψηθούν. Αδειάζετε το ζεστό νερό και ρίχνετε αμέσως κρύο νερό.
  5. Προσθέτετε το χυμό από τα 5 λεμόνια και το αφήνετε στην άκρη για 2 ώρες. Στη συνέχεια, τα σουρώνετε και τα στραγγίζετε.
  6. Ακολούθως, ετοιμάζετε το σιρόπι: Ρίχνετε στην κατσαρόλα τη ζάχαρη και προσθέτετε 5 φλιτζάνια νερό.
  7. Βράζετε μέχρι να δέσει το σιρόπι και τοποθετείτε στην κατσαρόλα το βρασμένο και στραγγισμένο κυδώνι.
  8. Μετά, ρίχνετε το χυμό από τα 2 λεμόνια. Το βράζετε σε δυνατή φωτιά και βάζετε την αρμπαρόριζα και τη βανίλια.
  9. Βάζετε το γλυκό σε στεγνά αποστειρωμένα μπουκάλια και το φυλάτε στο ψυγείο ή σε δροσερό μέρος.

Συντάκτης Νewsroom Νοέμβριος 16, 2018 16:40

Συνεντεύξεις

NALMPANTIS200
Μουρμούρια

Ράδιο Έβρος TV

upart300

Πρωτοσέλιδα

Εγγραφείτε στο Newsletter