Γκουγκουσκίδου:”Κουρασμένη η δημοτική αρχή, εμείς θα επανεκκινήσουμε τον Δήμο”

Συντάκτης Νewsroom 10 Οκτωβρίου, 2018 17:56

Γκουγκουσκίδου:”Κουρασμένη η δημοτική αρχή, εμείς θα επανεκκινήσουμε τον Δήμο”

Την παρουσίαση του συνδυασμού της πραγματοποίησε σήμερα το πρωί η δημοτική σύμβουλος και επικεφαλής της παράταξης Δήμος Ορεστιάδας Τόπος Να Ζω Μαρία Γκουγκουσκίδου.

Κατά την παρουσίαση του συνδυασμού έβαλε κατά της δημοτικής αρχής χαρακτηρίζοντας την κουρασμένη με έλλειψη οράματος για τον Δήμο, ενώ προσπάθησε να καταστήσει σαφές ότι η παράταξη της δεν προτίθεται να συνεργαστεί με κόμματα λέγοντας ότι η παράταξη επιθυμεί την στήριξη των δημοτών και όχι των κομμάτων.
Από αυτά που ξεχώρισαν στην τοποθέτηση της κ. Γκουγκουσκίδου είναι ότι σε περίπτωση που η παράταξη της αναλάβει τη διοίκηση του Δήμου Ορεστιάδας θα αξιοποιήσει το άξιο προσωπικό δυναμικό του Δήμου ενώ τόνισε ότι σε αυτό της το εγχείρημα έχει πολλούς και συμμάχους από όλες τις κοινωνικές ομάδες και απηύθυνε ανοιχτό κάλεσμα σε όλες τις ζωντανές δυνάμεις να συμπορευθούν μαζί της.

Εξυμνώντας το αντιπολιτευτικό έργο της παράταξης της η κ. Γκουγκουσκίδου είπε χαρακτηριστικά ότι αψηφώντας το προσωπικό κόστος στάθηκε στο ύψος της τα τέσσερα χρόνια που συμμετέχει στο Δημοτικό Συμβούλιο αναδεικνύοντας προβλήματα του τόπου απέναντι σε μία απαξιωτική δημοτική αρχή

Το μήνυμα που άφησε στο τέλος της ομιλίας της λίγο πριν παρουσιάσει τα πρώτα 8 μέλη του συνδυασμού ήταν: Σας χρειαζόμαστε όλους σ’ αυτό το νέο ξεκίνημα. Ελάτε μαζί μας.Στη συνέχεια η κυρία Γκουγκουσκίδου απάντησε στους δημοσιογράφους των τοπικών μέσων.

Ολόκληρη η τοποθέτηση της κ. Γκουγκουσκίδου:

Ζούμε στον πιο απομακρυσμένο Δήμο της χώρας μας, στον πιο απομακρυσμένο Δήμο της Ευρώπης. Στον τόπο που ανέδειξαν οι παππούδες μας. Τον τόπο αυτό, τον Δήμο Ορεστιάδας, τον ζήσαμε στην ακμή του, στην ανάπτυξή του, στην αίγλη του.

Τον ζούμε δυστυχώς σήμερα και στο τέλμα του, στην απαξίωση που τον οδηγεί συστηματικά μια διοίκηση κουρασμένη, χωρίς όραμα, χωρίς σχέδιο, χωρίς πάθος. Μια διοίκηση που δεν αντιλαμβάνεται τον κρίσιμο θεσμικό της ρόλο, που δεν μπορεί να βάλει θετικό πρόσημο στην πορεία του Δήμου μας.

Προβληματιζόμαστε έντονα για το μέλλον του τόπου μας και νιώθουμε την ανάγκη να προχωρήσουμε μπροστά, να αναδείξουμε τα συγκριτικά πλεονεκτήματα του Δήμου Ορεστιάδας και να δώσουμε νέες προοπτικές ανάπτυξης στην περιοχή μας και στους ανθρώπους της.

Ο Δήμος Ορεστιάδας χρειάζεται επανεκκίνηση.

Μας ενώνει η διάθεση να αλλάξουμε ρυθμό, να βρούμε λύσεις στα προβλήματα της καθημερινότητας, να ανοίξουμε τους ορίζοντες στους νέους για να μείνουν εδώ και να δημιουργήσουν, να καταστήσουμε την Ορεστιάδα έναν Δήμο – πρότυπο, όπως αξίζει σε μας και τα παιδιά μας.

Στην προσπάθεια αυτή έχουμε πολλούς συμμάχους.

Τους νέους, τις γυναίκες, τους επαγγελματίες, τους αγρότες, τους εργαζόμενους, το άξιο, αλλά αναξιοποίητο, ανθρώπινο δυναμικό του Δήμου μας, τους δημοτικούς μας υπαλλήλους δηλαδή, οι οποίοι υπό αντίξοες συνθήκες προσφέρουν πολύ σπουδαίο έργο, τους ηλικιωμένους γεμάτους εμπειρία συνδημότες μας.

Την προσπάθεια αυτή την ξεκινήσαμε πριν τέσσερα χρόνια. Όλα αυτά τα χρόνια με προσωπικό κόστος, αλλά και συνέπεια, σταθήκαμε δίπλα στον δοκιμαζόμενο λαό, συμμετείχαμε ενεργά στην καθημερινότητά του, αναδείξαμε προβλήματα, δεν λυγίσαμε, σταθήκαμε όρθιοι, απέναντι σε μια επιθετική διοίκηση που το μόνο που την ενδιέφερε ήταν να απαξιώνει τον ρόλο και τις προτάσεις μας.

Ο βασικός στόχος μας είναι ένας: μια νέα διοίκηση με όραμα, σχέδιο, γνώση, με αξιοκρατία, φροντίδα για όλους, ιδίως για τους πιο αδύναμους.

Ενημερώνουμε σήμερα τον λαό της Ορεστιάδας ότι ο δημοτικός Συνδυασμός «ΔΗΜΟΣ ΟΡΕΣΤΙΑΔΑΣ | ΤΟΠΟΣ ΝΑ ΖΩ» θα είναι παρών στις προσεχείς δημοτικές εκλογές του Μαΐου του 2019. Επιδιώκουμε να ενώσουμε όλες τις ζωντανές δυνάμεις του Δήμου μας, ανεξάρτητα από την πολιτική τοποθέτηση, χωρίς αποκλεισμούς και πολιτικές σκοπιμότητες. Το λέμε καθαρά και δυνατά: θέλουμε τη στήριξη των δημοτών και όχι τη στήριξη των κομμάτων. Δεν παίζουμε το παιχνίδι κανενός. Εξάλλου όλοι γνωριζόμαστε καλά σ αυτή την πόλη. Κάποιοι παρουσιάζονται ως ανεξάρτητοι και είναι βαθιά εξαρτημένοι.

Ξεκινάμε σήμερα επίσημα την προσπάθεια να φέρουμε τον Δήμο Ορεστιάδας εκεί που του αξίζει, εκεί που αξίζει να μεγαλώνεις τα παιδιά σου, να εργάζεσαι, να δημιουργείς, να χαίρεσαι τη ζωή σου.

Θα πετύχουμε μαζί με τους δημότες να κάνουμε τον Δήμο Ορεστιάδας Τόπο να Ζω.

Με τη σημερινή μας εκδήλωση φωνάζουμε δυνατά και καθαρά στους δημότες: Σας χρειαζόμαστε όλους σ’ αυτό το νέο ξεκίνημα. Ελάτε μαζί μας.

Οι πρώτοι υποψήφιοι που παρουσίασε είναι οι εξής:

– Αραμπατζής Στέφανος, μουσικός
– Γκρόζος Αθανάσιος, γεωργός – έμπορος αγροτικών προϊόντων
– Ζηλιασκόπουλος Χρήστος, ιδιωτικός υπάλληλος
– Μάγγος Πασχάλης, γεωργός – κτηνοτρόφος
– Παπαειρηναίου Δέσποινα, έμπορος – μέλος του Δ.Σ. του Εμπορικού Συλλόγου Ορεστιάδας
– Πεντιφράγκας Βασίλειος, μηχανουργός
– Τοπαλίδης Αναστάσιος, γεωργός – Πρόεδρος του Αγροτικού Συνεταιρισμού Κοινής Γεωργικής Εκμετάλλευσης ΑΡΔΑΣ
– Χατζή Ελένη, δημόσια υπάλληλος


Συντάκτης Νewsroom 10 Οκτωβρίου, 2018 17:56

Συνεντεύξεις

NALMPANTIS200

Δημοφιλή άρθρα

Μουρμούρια

Ράδιο Έβρος TV