Γιορτάστηκε η Ημέρας Τιμής των Αποστράτων της Ελληνικής Αστυνομίας

Συντάκτης Νewsroom 24 Ιουνίου, 2019 10:23

Γιορτάστηκε η Ημέρας Τιμής των Αποστράτων της Ελληνικής Αστυνομίας

Εορτασμός της «Ημέρας Τιμής των Αποστράτων της Ελληνικής Αστυνομίας»

Η εορτή των Αγίων Πάντων, έχει καθιερωθεί από την Ελληνική Πολιτεία ως ημέρα τιμής στους απόστρατους αστυνομικούς, για την επιβράβευση τους και την αναγνώριση της προσφοράς τους στο Σώμα της Ελληνικής Αστυνομίας και γενικότερα στο κοινωνικό σύνολο κατά τη διάρκεια της θητείας τους.

Στις 23 Ιουνίου 2019, Κυριακή των Αγίων Πάντων, εορτάστηκε η «Ημέρα Τιμής των Αποστράτων της Ελληνικής Αστυνομίας» στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στην Κομοτηνή, όπου τελέσθηκε δέηση υπέρ των αποστράτων αστυνομικών, ενώ ακολούθως πραγματοποιήθηκε εκδήλωση στο Αστυνομικό Μέγαρο Κομοτηνής, όπου αναγνώστηκε η Ημερήσια Διαταγή του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστρατήγου κ. Αριστείδη Ανδρικόπουλου.

Παρόμοιες εκδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν στις έδρες και των υπολοίπων Διευθύνσεων Αστυνομίας της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης (Ορεστιάδα, Αλεξανδρούπολη, Ξάνθη, Καβάλα και Δράμα).

Στις εκδηλώσεις παρέστησαν Θρησκευτικές, Πολιτικές, Δικαστικές και Στρατιωτικές Αρχές των Περιφερειακών Ενοτήτων, εκπρόσωποι των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, εκπρόσωποι των συνδικαλιστικών ενώσεων του προσωπικού της Ελληνικής Αστυνομίας, των Μ.Μ.Ε., καθώς και πλήθος αποστράτων και εν ενεργεία αστυνομικών.

Η Ορεστιάδα τίμησε την Ημέρας Τιμής των Αποστράτων της Ελληνικής Αστυνομίας

Με ιεροπρέπεια τελέστηκε την Κυριακή των Αγ. Πάντων η Θεία Λειτουργία & Δοξολογία για τους Αποστράτους & Συνταξιούχους της ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ στον Ι Ν Αγ. Θεοδώρων Ορεστιάδας, την οποία παρακολούθησε ο υποψήφιος Βουλευτής κι Επίτιμος Αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ Αναστάσιος Δημοσχάκης.

Με αφορμή την ημέρα ο υποψήφιος Βουλευτής δήλωσε:

” Η Πολιτεία με Νόμο καθιέρωσε να τιμώνται κατ’ετος ανήμερα της Κυριακής των Αγ Πάντων οι Απόστρατοι & οι Συνταξιούχοι της ΕΛ.ΑΣ για την σημαντική κοινωνική προσφορά τους καθιερώνοντας ταυτόχρονα τους Αγ. Πάντες & προστάτες αυτών.

Η Πολιτεία υλοποίησε με Νόμο την εισήγηση μας ως Αρχηγείο της ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ καθιερώνοντας την Κυριακή των Αγ Πάντων ως Ημέρα Τιμής των Αποστράτων & Συνταξιούχων του Σώματος οργανώνοντας εκδηλώσεις, δοξολογίες κι ομιλίες στις Πρωτεύουσες των Νομών της Χώρας καθώς & στις έδρες των Δ/νσεων Αστυνομίας αυτής .

Η προσφορά των Αποστράτων & Συνταξιούχων είναι διαχρονική, ανεκτίμητη κι απλόχερη μέχρι θυσίας, γιατί υπηρέτησαν τον πολίτη και την Πατρίδα με σθένος και αφοσίωση από διάφορες θέσεις ευθύνης, αποτελώντας το φωτεινό παράδειγμα για τη νέα γενιά των αστυνομικών.

Χρόνια Πολλά στους Απόστρατους !! Χρόνια πολλά στην ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ !”

Συντάκτης Νewsroom 24 Ιουνίου, 2019 10:23

Συνεντεύξεις

Μουρμούρια

Δημοφιλή άρθρα

NALMPANTIS200

Ράδιο Έβρος TV