Γιατί το ΕΠΑΛ Διδυμοτείχου δεν χρησιμοποιείται ως εξεταστικό κέντρο για τις πανελλαδικές εξετάσεις

Συντάκτης Σταυρούλα Αγελαδαράκη Ιούνιος 8, 2018 14:22

Γιατί το ΕΠΑΛ Διδυμοτείχου δεν χρησιμοποιείται ως εξεταστικό κέντρο για τις πανελλαδικές εξετάσεις

Με τις πανελλαδικές εξετάσεις στο επίκεντρο καθώς ήδη υποψήφιοι τόσο των  επαγγελματικών όσο και των γενικών λυκείων έχουν γράψει ήδη το πρώτο τους μάθημα ένα πρόβλημα που βρίσκεται στο επίκεντρο είναι το θέμα της μετακίνησης πολλών μαθητών και υποψηφίων των ΕΠΑΛ προς τα εξεταστικά κέντρα πανελλαδικών εξετάσεων.

Μεγάλο πρόβλημα στον Έβρο είναι τόσο το θέμα της μετακίνησης των μαθητών ΕΠΑΛ που εξετάζονται προφορικά για τις πανελλαδικές εξετάσεις, οι οποίοι μετακινούνται στη Θεσσαλονίκη όπου υπάρχει το πλησιέστερο εξεταστικό κέντρο, θέμα για το οποίο κατατέθηκε με Γραπτή Ερώτηση στον αρμόδιο Υπουργό, όσο και το θέμα που είχαμε αναδείξει πριν από μερικές ημέρες στο radioevros.gr και αφορά το θέμα της μετακίνησης των μαθητών του ΕΠΑΛ Διδυμοτείχου στην Ορεστιάδα καθώς στο Διδυμότειχο δεν λειτουργεί εξεταστικό κέντρο για τα ΕΠΑΛ.

Όπως προαναφέραμε, οι υποψήφιοι των Πανελληνίων από το ΕΠΑΛ Διδυμοτείχου θα πρέπει να μεταβαίνουν για κάθε ημέρα που εξετάζεται πανελλαδικά κάποιο μάθημα για όλο το χρονικό διάστημα που διαρκούν οι Πανελλήνιες στο ΕΠΑΛ της Ορεστιάδας. Η ταλαιπωρία είναι ακόμα μεγαλύτερη για τους μαθητές του ΕΠΑΛ που διαμένουν στο Σουφλί ή είναι κάτοικοι χωριών τόσο του Δήμου Διδυμοτείχου όσο και του Καλλικρατικού δήμου Σουφλίου, οι οποίοι φοιτούν επίσης στο ΕΠΑΛ Διδυμοτείχου, οι οποίοι για όλη την σχολική χρονιά μεταβαίνουν με λεωφορεία στην πόλη του Διδυμοτείχου και τώρα, στην περίοδο των Πανελληνίων καλούνται να διανύσουν ακόμα μεγαλύτερες αποστάσεις ώστε να λάβουν μέρος στις εξετάσεις που θα τους εξασφαλίσουν την είσοδο στην τριτοβάθμια εκπαίδευση. Μάλιστα φέτος δεν είναι η πρώτη χρονιά που λαμβάνει χώρα το συγκεκριμένο θέμα στον Βόρειο Έβρο.

Την απόφαση για το ποια σχολεία θα λειτουργήσουν ως εξεταστικά κέντρα στις Πανελλαδικές εξετάσεις στο Έβρο καθορίζεται κάθε χρόνο με απόφαση από την Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Νομού Έβρου. Απάντηση λοιπόν στο ερώτημα για ποιο λόγο δεν λειτουργεί το ΕΠΑΛ Διδυμοτείχου ως εξεταστικό κέντρο Πανελλαδικών εξετάσεων μας έδωσε ο Προϊστάμενος της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Έβρου. Όπως μας εξήγησε, η Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Έβρου απέστειλε έγγραφο στο Υπουργείο Παιδείας, πριν ακόμα ανακοινωθούν από πλευράς Υπουργείου τα εξεταστικά κέντρα, ζητώντας στον Έβρο να λειτουργήσουν 3 εξεταστικά κέντρα για τις πανελλαδικές εξετάσεις στα ΕΠΑΛ: Ορεστιάδας, Διδυμοτείχου και Αλεξανδρούπολης εξηγώντας μάλιστα αναλυτικά τους λόγους που πρέπει και το Επαγγελματικό Λύκειο Διδυμοτείχου να λειτουργήσει ως εξεταστικό κέντρο.

Παρά την έκκληση τους όμως, το Υπουργείο ανακοίνωσε ότι στον Έβρο θα λειτουργήσουν δύο εξεταστικά κέντρα για τα ΕΠΑΛ για τις Πανελλήνιες του 2018. Καθώς το Υπουργείο δεν ανακοινώνει παρά μόνο τον αριθμό των εξεταστικών κέντρων σε κάθε νομό είναι αρμοδιότητα της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης να καθορίσει ποια θα είναι τα δύο εξεταστικά κέντρα οπότε για τον Έβρο, δεδομένων των συνθηκών, καθόρισε ένα στην Αλεξανδρούπολη και ένα στην Ορεστιάδα μην έχοντας την δυνατότητα να καθορίσει και άλλο ένα στο Διδυμότειχο.

Για αυτό λοιπόν και για άλλη μια χρονιά οι υποψήφιοι του ΕΠΑΛ Διδυμοτείχου θα μετακινούνται για τις ημέρες που διεξάγονται οι Πανελλαδικές εξετάσεις στην πόλη της Ορεστιάδας όπου λειτουργεί το 1ο ΕΠΑΛ Ορεστιάδας ως εξεταστικό κέντρο για τον Βόρειο Έβρο. Την ανακοίνωση του ΕΠΑΛ Διδυμοτείχου για την μετακίνηση των υποψηφίων μπορείτε να βρείτε ΕΔΩ.

 


Συντάκτης Σταυρούλα Αγελαδαράκη Ιούνιος 8, 2018 14:22

Συνεντεύξεις

Μουρμούρια
Μουρμούρια

Ράδιο Έβρος TV

Εγγραφείτε στο Newsletter