Για πολιτικό εκβιασμό κατηγορεί τη Βρετοπούλου ο Λαμπάκης

Συντάκτης Νewsroom Νοέμβριος 6, 2018 20:48

Για πολιτικό εκβιασμό κατηγορεί τη Βρετοπούλου ο Λαμπάκης

Άμεση ήταν η απάντηση της παράταξης Πόλη & Πολίτες του δημάρχου Αλεξανδρούπολης Βαγγέλη Λαμπάκη στη δήλωση παραίτησης της προέδρου της Δημοτικής Κοινότητας Αλεξανδρούπολης Όλγας Βρετοπούλου.Σύμφωνα με δελτίο τύπου, συγκλήθηκε σήμερα  το σύνολο των δημοτικών συμβούλων της παράταξης όπου αποφασίστηκε ομόφωνα η διαγραφή της κ. Βρετοπούλου από την παράταξη λόγω αντιδεοντολογικής συμπεριφορας γεγονός που σημαίνει και την αυτοδίκαιη έκπτωση της από το αξίωμα της Προέδρου της Δημοτικής Κοινότητας.Τέλος η ανακοίνωση της παράταξης «ΠΟΛΗ&ΠΟΛΙΤΕΣ» κατηγορεί την κυρία Βρετοπούλου για πολιτικό εκβιασμό αναφέροντας οτι η τελευταία ζητούσε εχέγγυα για την ανάθεση θέση αντιδημάρχου ή Πρόεδρου του Δημοτικού Συμβουλίου στην επόμενη δημοτική θητεία.Αναλυτικά η ανακοίνωση της παράταξης «ΠΟΛΗ&ΠΟΛΙΤΕΣ»:

Συνήλθε σήμερα το σύνολο των δημοτικών συμβούλων της Παράταξης «ΠΟΛΗ&ΠΟΛΙΤΕΣ» και των συμβούλων της Δημοτικής Κοινότητας Αλεξανδρούπολης και αποφασίστηκε ΟΜΟΦΩΝΑ η διαγραφή της Προέδρου Δημοτικής Κοινότητας κας. Όλγας Βρετοπούλου από την άνω παράταξη, σύμφωνα με το άρθρο 79 παρ. 2 του Ν. 3852/2010 όπως οι παρ. 1 και 2 αντίστοιχα είχαν αντικατασταθεί με την παρ. 16 του άρθρου 6 του Ν. 4071/2012 ( Α΄85 ) και αντικαταστάθηκαν εκ νέου με το άρθρο 2 παρ. 1 του Ν. 4257/2014 ( Α΄93 ).
Η διαγραφή της σημαίνει και αυτοδίκαιη έκπτωσή της από το αξίωμα της από Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας. Ο λόγος της διαγραφής της ήταν η αντιδεοντολογική συμπεριφορά της προς όλους τους συναδέλφους της παράταξης ζητώντας επιπροσθέτως ενόψει των επικείμενων δημοτικών εκλογών του Μαΐου 2019 από τον επικεφαλής της παράταξης κ. Ευάγγελο Λαμπάκη εχέγγυα για την ανάθεση σ’αυτήν καθηκόντων προεκλογικά και θέση αντιδημάρχου ή Πρόεδρου του Δημοτικού Συμβουλίου, στην επόμενη δημοτική θητεία.
Με τον τρόπο αυτό εκβίασε πολιτικά τον επικεφαλής της παράταξης μας και παραβίασε τους κανόνες της ίσης μεταχείρισης, δικαιοσύνης και ισοτιμίας, αλλά και αυτή ακόμα την έννοια της Δημοκρατίας.


Συντάκτης Νewsroom Νοέμβριος 6, 2018 20:48

Συνεντεύξεις

Μουρμούρια

Ράδιο Έβρος TV