Π. Γερουλάνος στο Ράδιο Έβρος: Η κεντρική διοίκηση δοκιμάστηκε και απέτυχε

Συντάκτης Νewsroom 26 Ιουλίου, 2021 12:51

Π. Γερουλάνος στο Ράδιο Έβρος: Η κεντρική διοίκηση δοκιμάστηκε και απέτυχε

Στον Έβρο βρίσκεται ο πρώην Υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού Παύλος Γερουλάνος με αφορμή την ημερίδα με τίτλο «Αναγέννηση στην Οικονομία και την Κοινωνία της Θράκης», που διοργανώνει σήμερα το απόγευμα στις 19:00 ο Δήμος Αλεξανδρούπολης στον θερινό Δημοτικό Κινηματογράφο “Φλοίσβος”.

Μιλώντας σήμερα το πρωί στο Ράδιο Έβρος ο κ. Γερουλάνος είπε:”Ανέβηκα στη Ν. Βύσσα, χωριό του προπάππου μου Κωνσταντίνου Καραθεοδωρή, και βρέθηκα και στην Ορεστιάδα εχθές το βράδυ. Πιστεύω στην Θράκη και στον πλούτο της ο οποίος είναι αναξιοποίητος επειδή περιμένει την ανάπτυξη από το κεντρικό κράτος” και συμπλήρωσε πώς “όσο η εξουσία μένει στο κέντρο τόσο θα μένει και ο πλούτος εκεί”.

Ο κ. Γερουλάνος τόνισε επαναλαμβανόμενα την άποψη πως ο μόνος τρόπος είναι η αποσυγκέντρωση της εξουσίας σε τοπικούς φορείς, καθώς το μοντέλο συγκέντρωσης της εξουσίας στο κέντρο έχει αποτύχει.

Ο πρώην υπουργός πραγματοποίησε συνάντηση και με τον Δήμαρχο Ορεστιάδας Βασίλη Μαυρίδη όπου οι δύο πολιτικοί μίλησαν για θέματα που απασχολούν την Τοπική Αυτοδιοίκηση και συμφώνησαν πως το πρόγραμμα “Αντώνης Τρίτσης” κάνει μπαλώματα γιατί και αυτό είναι κεντρικό και πρέπει να υπάρχουν τοπικά προγράμματα ανάπτυξης.

“Ν.Δ και ΣΥΡΙΖΑ ειναι συντηρητικά κόμματα”

Αναφορικά με τις εσωκομματικές διαδικασίες που “τρέχουν” στο ΚΙΝΑΛ, ο κ. Γερουλάνος βλέπει ως ευκαιρία για το ΚΙΝΑΛ να δείξει στον χώρο της κεντροαριστεράς ότι “κάτι έχουμε να πούμε, κάτι άλλο που μπορεί να κάνει τη διαφορά στην Ελληνική κοινωνία“, χαρακτηρίζοντας μάλιστα την Νέα Δημοκρατία και τον ΣΥΡΙΖΑ συντηρητικά κόμματα. Απέφυγε να απαντήσει, ωστόσο δεν αρνήθηκε, την πιθανή υποψηφιότητά του στην προεδρεία στο ΚΙΝΑΛ, λέγοντας χαρακτηριστικά “αν απαντήσω σ’ αυτήν την ερώτηση θα πάψετε να με ρωτάτε για την τοπική ανάπτυξη“…

Ο κ. Γερουλάνος απάντησε και σε σχετική ερώτηση για την Διακομματική Κοινοβουλευτική Επιτροπή για την ανάπτυξη της Θράκης σημειώνοντας πως δεν είδε αποτέλεσμα από αυτή, αλλά την αναγνωρίζει ως σωστή κίνηση χωρίς τα απαραίτητα εργαλεία και με λανθασμένο συμβολισμό.

Ακούστε την συνέντευξη που παραχώρησε ο κ. Γερουλάνος στο Ράδιο Έβρος και στην εκπομπή “Εβροσκόπιο” με τον Νίκο Πατούνα:Συντάκτης Νewsroom 26 Ιουλίου, 2021 12:51

Δημοφιλή άρθρα

Ράδιο Έβρος TV