Φώφη Γεννηματά από τον Έβρο: «Δεν παραχωρούμε τίποτα και δεν διεκδικούμε τίποτα»

Συντάκτης Νewsroom 26 Μαρτίου, 2019 13:50

Φώφη Γεννηματά από τον Έβρο: «Δεν παραχωρούμε τίποτα και δεν διεκδικούμε τίποτα»

«Δεν παραχωρούμε τίποτα και δεν διεκδικούμε τίποτα», τόνισε σε δήλωσή της από τη γέφυρα των Κήπων Έβρου, η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ Φώφη Γεννηματά.

Η κ. Γεννηματά, η οποία πραγματοποίησε διήμερη επίσκεψη στην Αλεξανδρούπολη, όπου και παρακολούθησε, χθες το πρωί, τη μαθητική και στρατιωτική παρέλαση στο πλαίσιο του εορτασμού της εθνικής επετείου της 25ης Μαρτίου, μετέβη νωρίτερα στο στρατιωτικό φυλάκιο, τη γέφυρα και το τελωνείο των Κήπων, στα ελληνοτουρκικά σύνορα.

Από τη γέφυρα των Κήπων η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ δήλωσε: «Στις Ένοπλες Δυνάμεις της πατρίδας μας αλλά και τα στρατευμένα παιδιά μας που φυλάσσουν Θερμοπύλες, το μήνυμά μας είναι ένα και μας ενώνει όλους τους Έλληνες. Δεν παραχωρούμε τίποτα και δεν διεκδικούμε τίποτα. Θέλουμε ειρήνη και σχέσεις καλής γειτονίας, αλλά η ακεραιότητά μας είναι αδιαπραγμάτευτη».

«Όχι άλλα παιχνίδια και μεθοδεύσεις με τα εθνικά θέματα»

Την προηγούμενη της Εθνικής Επετείου η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ, Φώφη Γεννηματά έστειλε μήνυμα στην κυβέρνηση σε σχέση με τα εθνικά θέματα σε ομιλία της σε ξενοδοχείο της Αλεξανδρούπολης. «Όχι άλλα παιχνίδια και μεθοδεύσεις με τα εθνικά θέματα. Καμία διαπραγμάτευση. Κάθε φορά που διαπραγματεύονται μονάχα βάρη έρχονται στις πλάτες του ελληνικού λαού. Καμία δέσμευση δεν πρέπει ν’ αναλάβουν για τα εθνικά ζητήματα στο τέλος της θητείας τους. Δεν τους εμπιστευόμαστε ούτε εμείς, ούτε ο ελληνικός λαός», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Η κ. Γεννηματά άσκησε σκληρή κριτική στην κυβέρνηση, αλλά και προσωπικά στον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, κάνοντας λόγο για υποχωρήσεις στα εθνικά θέματα, για «τυχοδιωκτική πολιτική στο πρώτο εξάμηνο του 2015», που όπως είπε, «οδήγησε στα πρόθυρα του Grexit, που βύθισε την οικονομία και οδήγησε μια ανάσα πριν από την άτακτη χρεοκοπία».

Σκιαγραφώντας την πολιτική της κυβέρνησης στα εθνικά θέματα η κ. Γεννηματά είπε μεταξύ άλλων:

Με τη Συμφωνία των Πρεσπών, η κυβέρνηση «άνοιξε τον ασκό του Αιόλου», δίχασε τον ελληνικό λαό, προκάλεσε πλήγμα στη Δημοκρατία, στον κοινοβουλευτισμό, καθώς «κόμματα διαλύθηκαν μέσα σε μία μέρα για να βρεθούν οι πρόθυμοι των Πρεσπών…. Παραχώρησε τη μακεδονική ταυτότητα και γλώσσα, δηλαδή κράτησε ζωντανή τη ρίζα του αλυτρωτισμού…». Κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι «προκάλεσε νέο διχασμό», αρνούμενος να κάνει διάλογο με τις πολιτικές δυνάμεις για τη Συμφωνία, για τη διαμόρφωση μίας εθνικής γραμμής, επιλέγοντας «να αξιοποιήσει μονάχα για μικροπολιτικά παιχνίδια ένα τόσο ευαίσθητο ζήτημα».


Συντάκτης Νewsroom 26 Μαρτίου, 2019 13:50

Συνεντεύξεις

Μουρμούρια

Δημοφιλή άρθρα

Μουρμούρια

Ράδιο Έβρος TV