Σαρώνει την Σχολή Αστυφυλάκων Διδυμοτείχου ο κορονοϊός

Συντάκτης Νewsroom 23 Φεβρουαρίου, 2021 20:41

Σαρώνει την Σχολή Αστυφυλάκων Διδυμοτείχου ο κορονοϊός

Για τα κρούσματα κορονοϊού που εντοπίστηκαν στην Σχολή Αστυφυλάκων Διδυμοτείχου μίλησε σήμερα στο ΡΑΔΙΟ ΕΒΡΟΣ και στην εκπομπή “Πρωϊνή Περιπολία” ο αντιπρόεδρος της Συνδικαλιστικής Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ορεστιάδας Βασίλης Δεληγιαννίδης

Ο κ. Δεληγιαννίδης ανέφερε ότι τα κρούσματα είναι πολλά, χωρίς να μπορεί να αναφερθεί σε αριθμούς, και τις τελευταίες ημέρες υπήρξε μεγάλη αύξηση με αποκορύφωμα την χθεσινή ημέρα, όπου στην σχολή βρέθηκε ειδικό κλιμάκιο του ΕΟΔΥ και μία νοσηλεύτρια από την Κομοτηνή και σε συνεργασία με τον ιατρό της σχολής πραγματοποιήθηκαν πολλά τεστ ανίχνευσης από τα οποία προέκυψαν πολλοί δόκιμοι θετικοί στον ιό και ασυμπτωματικοί.

Όπως εξήγησε ο κ. Δεληγιαννίδης οι περισσότεροι θετικοί δόκιμοι είναι ασυμπτωματικοί ή με ήπια συμπτώματα όπως λίγο πυρετό και αγευσία. Οι θετικοί στον ιό δόκιμοι απομονώνονται σε όροφο ο οποίος, με την έναρξη της εκπαιδευτικής περιόδου είχε μείνει κενός για τέτοιες περιπτώσεις. Συνολικά 252 δόκιμοι αστυφύλακες και τρεις εκπαιδευόμενοι συνοριακοί φύλακες βρίσκονται στην σχολή ενώ το προσωπικό δεν έρχεται σε επαφή με τα κρούσματα παρά μόνο ο γιατρός της σχολής ενώ υπάρχουν αυξημένα μέτρα προφύλαξης, ειδικές στολές, θερμομέτρηση στην είσοδο και άλλα μέτρα για το προσωπικό. Μέχρι τώρα μόνο στις αρχές σημειώθηκε ένα θετικό κρούσμα στο προσωπικό.

Αυτό το διάστημα έχει ανασταλεί η εκπαιδευτική διαδικασία καθώς επίσης πολλοί δόκιμοι είναι σε προληπτική καραντίνα και θα συνεχιστεί όταν μειωθούν τα κρούσματα και τα άτομα σε προληπτική καραντίνα. Την Παρασκευή αναμένεται να ξαναβρεθεί το κλιμάκιο του ΕΟΔΥ στην σχολή του Διδυμοτείχου.


Συντάκτης Νewsroom 23 Φεβρουαρίου, 2021 20:41

Συνεντεύξεις

NALMPANTIS200

Δημοφιλή άρθρα

NALMPANTIS200

Ράδιο Έβρος TV