Τι φρούτα τρώμε τον Αύγουστο
Τον Αύγουστο, που είναι η «καρδιά» του καλοκαιριού, η ελληνική γη προσφέρει μια μεγάλη ποικιλία από φρέσκα, ζουμερά και πλούσια σε θρεπτικά συστατικά φρούτα.
Παρακάτω θα βρεις τα πιο χαρακτηριστικά φρούτα του μήνα:
Καρπούζι
Το απόλυτο καλοκαιρινό φρούτο, πλούσιο σε νερό και λυκοπένιο – ιδανικό για ενυδάτωση και δροσιά.
Πεπόνι
Γλυκό και αρωματικό, είναι πλούσιο σε βιταμίνες A και C, και έχει χαμηλές θερμίδες.
Ροδάκινα
Ζουμερά, αρωματικά και γεμάτα αντιοξειδωτικά. Καταναλώνονται ωμά, σε σαλάτες ή γλυκά.
Νεκταρίνια
Παρόμοια με τα ροδάκινα αλλά με λεία φλούδα και λίγο πιο τραγανή υφή.
Σταφύλια
Πράσινα, μαύρα ή κόκκινα, είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικά και σάκχαρα, και καταναλώνονται φρέσκα ή αποξηραμένα (σταφίδες).
Σύκα
Τα σύκα – λευκά ή μαύρα – είναι πλούσια σε φυτικές ίνες, κάλιο και ασβέστιο. Καταναλώνονται φρέσκα ή αποξηραμένα.
Δαμάσκηνα
Τόσο τα φρέσκα όσο και τα αποξηραμένα είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικά και βοηθούν στην καλή λειτουργία του πεπτικού.
Αχλάδια
Δροσιστικά, ελαφρώς γλυκά και ιδανικά για σνακ ή σαλάτες. Είναι σε πλήρη ωρίμανση τον Αύγουστο.
Αξίζει να απολαμβάνεις τα φρούτα της εποχής, γιατί έχουν τη μέγιστη γεύση και διατροφική αξία, ενώ υποστηρίζεις και τους τοπικούς παραγωγούς.



