Ορεστιάδα – Φωτιά δίπλα σε σπίτια – Η άμεση επέμβαση της ΠΥ απέτρεψε τα χειρότερα

Συντάκτης Νίκος Πατούνας 23 Ιουνίου, 2024 17:31

Ορεστιάδα – Φωτιά δίπλα σε σπίτια – Η άμεση επέμβαση της ΠΥ απέτρεψε τα χειρότερα

Σήμερα το απόγευμα ξέσπασε φωτιά σε χορτολιβαδική έκταση πίσω από την 311 ΕΜΑ στην Ορεστιάδα, προκαλώντας ανησυχία στους κατοίκους της περιοχής. Σύμφωνα με μαρτυρίες περιοίκων η φωτιά προκλήθηκε απο στύλο της ΔΕΗ, η πληροφορία όμως δεν επιβεβαιώθηκε στη συνέχεια του ρεπορτάζ. Η άμεση επέμβαση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας πάντως ήταν καθοριστική για την αποφυγή περαιτέρω ζημιών και κυρίως για να αποφευχθεί το ενδεχόμενο επέκτασης στα γύρω σπίτια.

Η φωτιά ξέσπασε γύρω στις 16:00 και γρήγορα εξαπλώθηκε λόγω των ξηρών καιρικών συνθηκών και των ανέμων, αλλά κυρίως εξ αιτίας των ακαθάριστων οικοπέδων με τα ξηρά χόρτα και τα παρατημένα εύφλεκτα υλικά.

Swiss Approval

Στο σημείο έσπευσαν τρία οχήματα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ορεστιάδας με έξι άνδρες, οι οποίοι έδωσαν μάχη με τις φλόγες. Οι πυροσβέστες κατάφεραν μέσα σε περίπου 20 λεπτά να θέσουν τη φωτιά υπό έλεγχο προτού αυτή επεκταθεί σε κατοικημένες περιοχές, αποτρέποντας έτσι σημαντικές ζημιές σε περιουσίες.

Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, κάηκαν περίπου 10 στρέμματα χορτολιβαδικής έκτασης. Οι ζημιές περιορίστηκαν κυρίως σε βλάστηση αλλά και σε ορισμένα αγροτικά εργαλεία, καθώς και σε ξυλεία.

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία διεξάγει έρευνα για να εξακριβώσει τα ακριβή αίτια της πυρκαγιάς, εστιάζοντας στις αναφορές γύρω από το στύλο της ΔΕΗ.

Με αφορμή και αυτή τη φωτιά, υπενθυμίζεται πως είναι απαραίτητος ο καθαρισμός ιδιωτικών και δημόσιων χώρων και οι πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί κατά τη διάρκεια της θερινής περιόδου, καθώς οι υψηλές θερμοκρασίες και οι ξηρές συνθήκες ευνοούν την εκδήλωση και εξάπλωση πυρκαγιών.


Συντάκτης Νίκος Πατούνας 23 Ιουνίου, 2024 17:31

Δημοφιλή άρθρα

Ράδιο Έβρος TV