Ξεκίνησε το πρόγραμμα επιβράβευσης ανακύκλωσης του Δήμου Ορεστιάδας

Συντάκτης Γιάννης Βαβαλικούδης 6 Δεκεμβρίου, 2019 15:20

Ξεκίνησε το πρόγραμμα επιβράβευσης ανακύκλωσης του Δήμου Ορεστιάδας

Την έναρξη του προγράμματος followgreen ανακοίνωσε εχθές σε συνέντευξη τύπου ο Δήμαρχος Ορεστιάδας Βασίλης Μαυρίδης και ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας Γιώργος Καραγιάννης

Κατά τη συνέντευξη τύπου παρουσιάστηκε η νέα καινοτόμα διαδικτυακή πλατφόρμα που αποτελεί πρωτοβουλία του Δήμου και της ΔΙ.Α.Α.ΜΑ.Θ. με σκοπό να ενώσει πολίτες, σχολεία και τοπικές επιχειρήσεις.

Το Followgreen λειτουργεί ως ένα εργαλείο για την επιβράβευση των πολιτών, την ενημέρωση και την εκπαίδευσή τους σχετικά με θέματα περιβάλλοντος, ανακύκλωσης και κυκλικής οικονομίας. Οι δύο βασικές του λειτουργίες είναι οι εξής:

  • Οι πολίτες κάνοντας εγγραφή στο http://followgreen.gr/orestiada μπορούν να κερδίζουν πόντους είτε μέσω εκπαιδευτικών δράσεων για την ανακύκλωση, όπως άρθρα, βίντεο και κουίζ, είτε μέσω καταχώρησης της ανακύκλωσης που πραγματοποιούν, είτε και με τη δωρεά ειδών στο Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου.
  • Οι πολίτες μπορούν να εξαργυρώνουν τους πόντους επιβράβευσης σε ειδικές παροχές – εκπτώσεις προϊόντων / υπηρεσιών των τοπικών και δημοτικών επιχειρήσεων ή/και να τους δωρίζουν σε σχολεία στο πλαίσιο σχολικών δράσεων ανακύκλωσης.

Ο Δήμαρχος Ορεστιάδας μιλώντας για την νέα πλατφόρμα επιβράβευσης των πολιτών κάλεσε τους πολίτες να συμμετέχουν στην νέα αυτή προσπάθεια και εξηγώντας τον τρόπο λειτουργίας της είπε:

Οι πολίτες κάνοντας ηλεκτρονικά την εγγραφή τους συγκεντρώνουν πόντους επιβράβευσης είτε μέσω εκπαιδευτικών δράσεων για την ανακύκλωση, όπως άρθρα, βίντεο και κουίζ, είτε μέσω καταχώρησης της ανακύκλωσης, καθώς και με τη δωρεά ειδών στο Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου.

Οι πολίτες έχουν δυνατότητα  εξαργύρωσης των πόντων επιβράβευσης σε 54παροχές και εκπτώσεις προϊόντων και υπηρεσιών, από 33τοπικές επιχειρήσεις, με τον αριθμό τους να αυξάνεται καθημερινά. Επιπλέον, οι πολίτες έχουν τη δυνατότητα δωρεάς πόντων σε σχολεία στο πλαίσιο του Σχολικού Μαραθωνίου «Πάμε Ανακύκλωση».

Καλώ όλους τους πολίτες να στηρίξουν την προσπάθεια αυτή και να γίνουν μέρος της δράσης ως μέλη στο Followgreen του Δήμου μας

Και τα σχολεία εντάσονται στο πρόγραμμα της επιβράβευσης

Ταυτόχρονα ο Δήμος Ορεστιάδας θέλοντας να δώσει την ευκαιρία στη σχολική κοινότητα να εμβαθύνει στις πρακτικές διαχείρισης των υλικών θα ξεκινήσει μέσα στον Ιανουάριο σε όλα τα δημοτικά σχολεία τον Σχολικό Μαραθώνιο «Πάμε Ανακύκλωση». Οι επιδόσεις κάθε σχολείου θα καταγράφονται ηλεκτρονικά, στη σελίδα «ΣΧΟΛΕΙΑ ΕΝ ΔΡΑΣΕΙ».  Στόχος, είναι τα παιδιά μας να μάθουν να σέβονται την πόλη μας και να αγαπούν το περιβάλλον, διαδίδοντας το μήνυμα της ανακύκλωσης και σε εμάς τους μεγάλους.

Κατά την παρουσίαση της πλατφόρμας ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας Ορεστιάδας Γιώργος Καραγιάννης χαρακτηριστικά ανέφερε:

Συνεχίζουμε την προσπάθεια για την αύξηση της ανακύκλωσης εντάσσοντας το δημοτικό πρόγραμμα επιβράβευσης της ανακύκλωσης Followgreen 

Καθώς τα παιδιά είναι οι καλύτεροι πρεσβευτές της ανακύκλωσης ξεκινάμε τη δράση στα δημοτικά σχολεία του Δήμου. Τα παιδιά μας θα μάθουν από νωρίς να σέβονται την πόλη μας και να αγαπούν το περιβάλλον, διαδίδοντας το μήνυμα της ανακύκλωσης στη συνέχεια και σε εμάς τους «μεγάλους» στο να την εντάξουμε στην καθημερινότητά μας.

Η Διεύθυνση Καθαριότητας  αρωγός στη δράση αυτή, με την έναρξη του Σχολικού Μαραθωνίου «Πάμε Ανακύκλωση», θα αναλάβει τη συλλογή και τη ζύγιση των ανακυκλώσιμων υλικών από τα δημοτικά σχολεία.

Στόχος μας, όλα τα σχολεία που συμμετέχουν στο πρόγραμμα ανακύκλωσης να παραμείνουν καθαρά καθ’ όλη τη διάρκεια του Μαραθωνίου και να αγκαλιάσουν με ενθουσιασμό την πρωτοβουλία αυτή.

 


Συντάκτης Γιάννης Βαβαλικούδης 6 Δεκεμβρίου, 2019 15:20

Συνεντεύξεις

NALMPANTIS200

Δημοφιλή άρθρα

NALMPANTIS200

Ράδιο Έβρος TV