Ξένοι φοιτητές και καθηγητές του ΔΠΘ επισκέφθηκαν την Ορεστιάδα

Συντάκτης Σταυρούλα Αγελαδαράκη 18 Απριλίου, 2024 14:29

Ξένοι φοιτητές και καθηγητές του ΔΠΘ επισκέφθηκαν την Ορεστιάδα

Το Κέντρο Κοινότητας με Παράρτημα Ρομά Δήμου Ορεστιάδας, στα πλαίσια των δράσεων δικτύωσης, υποδέχτηκε την Τρίτη 16 Απριλίου 2024 καθηγητές και φοιτητές του τμήματος Κοινωνικής Εργασίας του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης.

Αναλυτικότερα, στην εκπαιδευτική επίσκεψη συμμετείχαν φοιτητές του προγράμματος Erasmus από πανεπιστήμια της Αυστρίας, της Πολωνίας, της Κύπρου, της Βουλγαρίας καθώς και από το Πανεπιστήμιο Θράκης της Ανδριανούπολης.

Η θεματολόγια του προγράμματος αφορούσε «Παιδιά και οικογένειες σε μια εποχή αβεβαιοτήτων: Προκλήσεις και κρίσιμες προοπτικές για κοινωνικές παρεμβάσεις στη διαφορετικότητα», και την ευθύνη της οργάνωσης είχε η κα. Αγάπη Κανδυλάκη, Καθηγήτρια του Τμήματος Κοινωνικής Εργασίας του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης.

Swiss Approval

Υποδεχτήκαμε τους καθηγητές και τους φοιτητές στο φιλόξενο χώρο του Πολιτιστικού Πολύκεντρου του Δήμου Ορεστιάδας και παρακολουθήσαμε με μεγάλο ενδιαφέρον τις διαλέξεις από τους διακεκριμένους καθηγητές και ομιλητές, αναφέρει η ανακοίνωση του Δήμου Ορεστιάδας.

Ο Δήμαρχος Ορεστιάδας κ. Διαμαντής Παπαδόπουλος καλωσόρισε τους φιλοξενούμενους στην πόλη μας και άνοιξε το πρόγραμμα της εκπαιδευτικής εκδήλωσης.

Στη συνέχεια η κ. Παρασκευή Καραφωτίου, ΠΕ Κοινωνική Λειτουργός – Συντονίστρια του Κέντρου Κοινότητας, αναφέρθηκε στο έργο του Κέντρου Κοινότητας, τις δράσεις του και τη συνεργασία με τις λοιπές κοινωνικές δομές.

Ο κ. Μαργαρίτης Πετριτζίκης, Επικεφαλής της Ύπατης Αρμοστείας της Περιφέρειας ΑΜΘ παρουσίασε το ρόλο της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ στον Έβρο και το μεταναστευτικό.

Ο κ. Διαμαντής Μυρτσίδης, Επαγγελματικός Σύμβουλος του Κέντρου Κοινότητας Δήμου Αλεξανδρούπολης – Υποψήφιος Διδάκτορας ΔΠΘ, μίλησε για «Το δάσος ως οικοσύστημα και η συμβολή του στην αντιπυρική προστασία: Ο ρόλος των κοινωνικών υπηρεσιών του Δήμου Αλεξανδρούπολης στην πυρκαγιά του 2023».

Ο κ. Δημήτρης Νεντσίδης, Επίτροπος Ασυνόδευτων Ανήλικων, παρουσίασε το ρόλο της Επιτροπείας στον Έβρο.

Η ατζέντα περιλάμβανε επίσης εισηγήσεις διακεκριμένων καθηγητών πανεπιστημίων της Ελλάδας και του εξωτερικού όπως του κ. Παναγιώτη Πεντάρη, Αναπληρωτή Καθηγητή στο Goldsmith University of London, της κ. Αγάπης  Κανδυλάκη, της κ. Όλγας Κατσιάνη  και του κ. Σταύρο Φράγκου καθηγητές Δ.Π.Θ., της κ. Κατερίνας Οικονόμου και της κ. Ελένης Κουτσουράκη από το Πανεπιστήμιο Κρήτης.

Μετά το πέρας των ομιλιών οι φοιτητές ξεναγήθηκαν στη Νέα Βύσσα και απόλαυσαν τον καφέ τους στο αναψυκτήριο «Παρατηρητήριο» και στη συνέχεια περιηγήθηκαν στην πλατεία Ορεστιάδας και επισκέφθηκαν το Λαογραφικό Μουσείο.

Οι φιλοξενούμενοι αναχώρησαν με πολύ θετικές εντυπώσεις από την πόλη μας και τη φιλοξενία που δέχτηκαν και εξέφρασαν την επιθυμία να έρθουν ξανά στην όμορφη Ορεστιάδα.


Συντάκτης Σταυρούλα Αγελαδαράκη 18 Απριλίου, 2024 14:29

Δημοφιλή άρθρα

Ράδιο Έβρος TV