ΔΠΘ: Φοιτητές εν δράσει στην Ορεστιάδα

Συντάκτης Νίκος Πατούνας 12 Μαΐου, 2022 12:22

ΔΠΘ: Φοιτητές εν δράσει στην Ορεστιάδα

Όλο και δυναμικότερα αισθητή κάνουν την παρουσία τους οι φοιτητές που σπουδάζουν στα δύο Τμήματα του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης στην Ορεστιάδα, τώρα που πλέον οι συνθήκες ελέω υφέσεως κορονοϊού το επιτρέπουν. Μετά από δύο χρόνια αναγκαστικής αδράνειας, ενεργοποιήθηκαν εκ νέου οι Σύλλογοι των Φοιτητών στην Ορεστιάδα και αφήνουν ξανά το στίγμα τους στην κοινωνική, πολιτιστική αλλά και αθλητική ζωή της πόλης. Για τις προσεχείς δράσεις τους αλλά και την εν γένει λειτουργία των Συλλόγων που εκπροσωπούν, μίλησαν καλεσμένοι στο studio του Ράδιο Έβρος και στην εκπομπή Εβροσκόπιο η Ελένη Τσανασίδου, Πρόεδρος του Συλλόγου Ποντίων Φοιτητών Ορεστιάδας “Οι Ακρίτες” και ο Χάρης Χρόνης, Πρόεδρος της Χορευτικής Ομάδας Φοιτητών Ορεστιάδας (Χ.Ο.Φ.Ο.).

Εθελοντική αιμοδοσία την Παρασκευή

Ο Σύλλογος Ποντίων Φοιτητών Ορεστιάδος “Οι Ακρίτες” λαμβάνοντας υπόψη την έλλειψη φιαλών αίματος στον Β. Έβρο και εις μνήμην των θυμάτων της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου διοργανώνει Εθελοντική Αιμοδοσία και δειγματοληψία για δότες μυελού των οστών την Παρασκευή 13 Μαΐου και ώρες 09:00 έως 13:30, στο φουαγιέ του Πανεπιστημίου. “Δίνουμε αίμα για το αίμα που χάθηκε”, το σύνθημα των Ποντίων φοιτητών, συνδέοντας ευφυώς τη συγκεκριμένη δράση με την επέτειο της Γενοκτονίας των Έλλήνων του Πόντου που πλησιάζει χρονικά (στις 19 Μαΐου). Η ενέργεια οργανώνεται σε συνεργασία με το Σύλλογο Εθελοντών Αιμοδοτών Ν. Ορεστιάδας “Άγιος Παντελεήμων ο Ιαματικός” και το Τμήμα Δασολογίας, Περιβάλλοντος και Φυσικών Πόρων του Δ.Π.Θ. και απευθύνεται σε όλους τους κατοίκους της περιοχής, όχι μόνο στην ακαδημαϊκή κοινότητα.


Φιλανθρωπικός Αγώνας Ποδοσφαίρου

Η Χορευτική Ομάδα Φοιτητών Ορεστιάδας (Χ.Ο.Φ.Ο) σε συνεργασία με το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης αναβιώνουν το Φιλανθρωπικό Αγώνα Ποδοσφαίρου, μία διοργάνωση που γινόταν με μεγάλη επιτυχία επί τρία συνεχόμενα χρόνια προ κορονοϊού, μεταξύ των Γεωπόνων και των Δασολόγων φοιτητών του Δ.Π.Θ. Ορεστιάδας. Τη διοργάνωση του Αγώνα αναλαμβάνει πλέον η Χ.Ο.Φ.Ο. και θα διεξαχθεί την Κυριακή 15 Μαΐου στις 4:30 το απόγευμα στο Δημοτικό Στάδιο Ορεστιάδας. Η συμβολική τιμής της εισόδου έχει οριστεί στα 3 ευρώ, και ο φιλανθρωπικός χαρακτήρας μεταφράζεται σε διάθεση όλου του ποσού που θα συγκεντρωθεί στο Πρόγραμμα Πρόνοιας 40 φοιτητών της Ιεράς Μητρόπολης Διδυμοτείχου, Ορεστιάδας και Σουφλίου.

Ακούστε αναλυτικά:


Συντάκτης Νίκος Πατούνας 12 Μαΐου, 2022 12:22

Δημοφιλή άρθρα

Ράδιο Έβρος TV