Κοινωνικός Τουρισμός: Αυξάνονται οι δωρεάν διανυκτερεύσεις στον Έβρο 

Συντάκτης Νewsroom 30 Αυγούστου, 2023 13:08
Swiss Approval

Κοινωνικός Τουρισμός: Αυξάνονται οι δωρεάν διανυκτερεύσεις στον Έβρο 

Στις 12 αυξάνονται οι δωρεάν διανυκτερεύσεις στον Έβρο, στο πλαίσιο του προγράμματος του Κοινωνικού Τουρισμού 2023.

Η απόφαση αυτή εντάσσεται στο πλαίσιο της κρατικής αρωγής για τους πληγέντες από την καταστροφική φωτιά στον Έβρο και ανακοινώθηκε από τον υφυπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Χρήστο Τριαντόπουλο.


Μέχρι πρότινος, οι δικαιούχοι μπορούσαν να πραγματοποιήσουν έως δέκα (10) διανυκτερεύσεις στο νομό Έβρου.

Εντωμεταξύ, όπως δήλωσε ο Χρήστος Τριαντόπουλος, στο πλαίσιο της δράσης της γ.γ. Αποκατάστασης Φυσικών Καταστροφών και Κρατικής Αρωγής τα αρμόδια κλιμάκια καταγράφουν καθημερινά τις ζημιές και κάνουν τις απαραίτητες αυτοψίες όπου η πυρκαγιά και οι συνθήκες το επιτρέπουν.

Διευκρίνισε ότι το εν λόγω πλαίσιο περιλαμβάνει την παροχή της πρώτης αρωγής έναντι στεγαστικής συνδρομής και την επιχορήγηση προς τις επιχειρήσεις που έχουν πληγεί μέσω της πλατφόρμας arogi.gov.gr η οποία θ’ ανοίξει τις επόμενες ημέρες για τους δικαιούχους της περιοχής.

Η κρατική αρωγή προς τις επιχειρήσεις έχει προσδιοριστεί στο 70% της εκτιμηθείσας ζημιάς, για τους δε πολίτες των οποίων η πρώτη κατοικία έχει χαρακτηριστεί μη κατοικήσιμη προβλέπεται επιδότηση ενοικίου ή συγκατοίκησης «έτσι ώστε κανένας μα κανένας συμπολίτης μας από την πρώτη στιγμή να μη μείνει χωρίς στέγη».

Παράλληλα το σχήμα που αφορά την επιχορήγηση των επιχειρήσεων αφορά και τις αγροτικές εκμεταλλεύσεις. Επίσης έχει ενεργοποιηθεί ήδη η αποζημίωση της οικοσκευής, των πρώτων βιοτικών αναγκών, των πρώτων επισκευαστικών αναγκών από 600 μέχρι 6.000 ευρώ.

Σύμφωνα με τον κ. Τριαντόπουλο ενεργοποιείται μεταξύ άλλων τις επόμενες ημέρες η αναστολή της καταβολής ασφαλιστικών και φορολογικών υποχρεώσεων και τριετής απαλλαγή του ΕΝΦΙΑ για τις περιπτώσεις όσων έχουν πληγεί και σε συνεργασία με το υπουργείο Εργασίας επιδότηση των εργαζομένων των πληγέντων επιχειρήσεων και ένταξη του Έβρου στο ειδικό καθεστώς κοινωνικού τουρισμού με δώδεκα δωρεάν διανυκτερεύσεις.


Συντάκτης Νewsroom 30 Αυγούστου, 2023 13:08
Swiss Approval

Δημοφιλή άρθρα

Ράδιο Έβρος TV