Μια πολύτιμη εκπαιδευτική εμπειρία από το CTY Greece του Κολλεγίου Ανατόλια και την Eurobank, για τα παιδιά του τόπου μας

Συντάκτης Νewsroom 19 Απριλίου, 2023 10:37

Μια πολύτιμη εκπαιδευτική εμπειρία από το CTY Greece του Κολλεγίου Ανατόλια και την Eurobank, για τα παιδιά του τόπου μας

«Ελλάδα δεν είναι μόνο η Αθήνα». Αυτός είναι ο τίτλος μιας ιστορικής τηλεοπτικής εκπομπής, που τη δεκαετία του 1980 σηματοδοτούσε την ανάγκη ισόρροπης οικονομικής ανάπτυξης για την ελληνική περιφέρεια. Η φράση παραμένει επίκαιρη, υπενθυμίζοντας μεταξύ άλλων ότι η γνώση, οι επαγγελματικές, ακαδημαϊκές και αναπτυξιακές ευκαιρίες θα πρέπει να «αγκαλιάσουν» τα παιδιά σε ολόκληρη την Ελλάδα, με τρόπο ισότιμο.

Η προοπτική αυτή είναι πιο επιτακτική στις ακριτικές περιοχές, όπου ύστερα από δεκαετίες απωλειών έμψυχου δυναμικού και απομείωσης της παραγωγικής ικανότητας, «διψούν» για την αναβάθμιση του ανθρώπινου κεφαλαίου. 


Στο πλαίσιο εκπλήρωσης αυτής της ανάγκης, η Eurobank ανέλαβε δράση στον Έβρο μέσω της συνεργασίας της με το Κολλέγιο Ανατόλια και το πρόγραμμα CTY Greece και προσέφερε σε μαθητές του Νομού τη δυνατότητα να γνωρίσουν από κοντά το Κέντρο για Χαρισματικά – Ταλαντούχα Παιδιά / Center for Talented Youth (CTY) Greece του Κολλεγίου Ανατόλια. 

Το Κολλέγιο Ανατόλια, με τη στήριξη της Eurobank, διοργάνωσε τις ανοιχτές «Ημέρες Γνωριμίας» και τις εξετάσεις για το καλοκαιρινό πρόγραμμα μαθημάτων του CTY, το οποίο υλοποιείται σε συνεργασία με το διεθνούς φήμης Αμερικανικό Πανεπιστήμιο Johns Hopkins. Στις Ημέρες Γνωριμίας συμμετείχαν συνολικά 50 μαθητές και μαθήτριες, ενώ στις ημέρες των εξετάσεων που ακολούθησαν, έλαβαν μέρος 26 παιδιά από την Αλεξανδρούπολη και 41 από την Ορεστιάδα. 

Ως μεγάλος δωρητής του CTY Greece εδώ και χρόνια, η Eurobank φέτος εξασφάλισε υποτροφίες και προσέφερε τη δυνατότητα στα παιδιά του Έβρου που βρίσκονται μακριά από τα μεγάλα αστικά κέντρα της χώρας να βιώσουν πρωτοποριακές εμπειρίες μάθησης και να διεκδικήσουν θέσεις στα καλοκαιρινά μαθήματα του CTY Greece στην Θεσσαλονίκη. 

Τα καινοτόμα και διαδραστικά αυτά προγράμματα είναι ειδικά διαμορφωμένα ώστε να ανταποκρίνονται στις ανάγκες, τις ικανότητες και τα ενδιαφέροντα παιδιών που έχουν ανεπτυγμένες δεξιότητες, βάθος και εύρος σκέψης και μεγάλη αγάπη για τη μάθηση. Η συμμετοχή στα καλοκαιρινά τμήματα προϋποθέτει την αξιολόγηση των μαθητών και των μαθητριών μέσω εξετάσεων σχεδιασμένων από το Center for Talented Youth του Πανεπιστημίου του Johns Hopkins (JHU CTY). 

Έως τώρα τα προγράμματά του CTY έχουν παρακολουθήσει σχεδόν 7.000 μαθητές και μαθήτριες από τη Γ’ Δημοτικού έως τη Β’ Λυκείου, ενώ περισσότερα από 1.500 παιδιά έχουν λάβει υποτροφία με βάση το οικογενειακό τους εισόδημα για τα θερινά προγράμματα, εκ των οποίων το 50% προέρχεται από δημόσια σχολεία και το 50% από την Αθήνα και την Θεσσαλονίκη.

Η Παιδεία αποτελεί στρατηγικό πυλώνα εταιρικής κοινωνικής ευθύνης της Eurobank, η οποία διαχρονικά εστιάζει σε τομείς που συνδέονται με τη νέα γενιά και τις προσπάθειές της για μάθηση, αριστεία και επιτυχή ένταξη στον επαγγελματικό στίβο, καθώς και με την αποτροπή του φαινομένου του brain drain. Μέσω των δράσεων της στον τομέα αυτό, αλλά και μέσω του προγράμματος ΜΠΡΟΣΤΑ για την παιδεία, η τράπεζα φροντίζει να αναδεικνύει πολύτιμες αξίες, όπως η σημασία της επιβράβευσης, η ευγενής άμιλλα, η αξιοκρατία, η επιμονή και η υπομονή.  


Συντάκτης Νewsroom 19 Απριλίου, 2023 10:37

Δημοφιλή άρθρα

Ράδιο Έβρος TV